Illustratie van:
11

Claas Arion - Electrische storing versnellingsbak quadrishift

Sinds deze week brand er regelmatig storingslamp versnellingbak samen met de stoplamp na enige tijd flikkert ook de N op de display en kan men niet meer schakelen wat zou er hier aan de hand zijn

Deel dit topic

Reacties

Al contact gehad met claas dealer?
Vooral mee doorrijden..........
@stephan-inter de dealer denkt van de versnellingbak eens te kalibreren
@schoofs heeft de trekker veel uren? Vanwege het geknipper zou kabelbreuk/slecht contact een oorzaak kunnen zijn.
@spotmelker 6500 uren ,ik dacht ook al eens aan een slecht contact wel vreemd want bij koude start doet hij wel alles goed
+1
@schoofs als de dealer denkt vsn de bak kalibreren , waarom doe je dat dan niet ?
En wat is de storings code ?
@schoofs als dat het is doe dat dan.
Waarom moet er toch altijd door iedereen door gereden worden met storing lampjes stop lampjes. Net zo lang tot er echt schade is. En dan is het een kut machine volgens de boer.
+1
@stephan-inter ik zou eens beginnen met de sensor/schakelstiften aan de zijkant van de transmissie. Deze jongens zien in welke groep die staat (a,b,c of d groep)
Of een sensor die niet meer werkt. Dat had ik toen wilde hij niet verder schakelen dan D1
Zou de dealer even vragen om naar de BOC TOC schakelaars te kijken, deze zitten bij het koppelingspedaal.
+1
Ik verwacht één van de vier schakelaars aan de zijkant van de versnellingsbak die meet welke versnelling (groep) er ingeschakeld staat.
Als een zo'n schakelaar vals contact maakt dan denkt de computer dat er 2 versnellingen zijn ingeschakeld en gooit dan de boel in neutraal.
Bij MF met dyna-4 en dyna-6 komt dit ook wel eens voor, vaak kun je ze al herkennen doordat ze nat van de olie worden aan de buitenkant.
+2
Probleem met de haperende versnellingsbak is opgelost ,de kabelboom van de versnellingsbak had een kortsluiting met alle mogelijke storingen dus nieuwe kabelboom en probleem is opgelost .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Arion en hebben de trefwoorden claas , versnellingsbak , brand , storing , claas arion en schakelen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
969