Illustratie van:
2

Farmall Super FC - Hoe stel ik mijn afslag ontsteking op tijd

Heb wel een vonk (gemeten met spanning schroevendraaier)op de kabel van de verdeler kap maar de bougies vonken niet.

Deel dit topic

Reacties

Als het goed is zou je op een Super FC een bobineontsteking moeten hebben, deze heeft geen afslagkoppeling. Heb je misschien een foto van de ontsteking? Het kan ook zijn dat je een zwakke vonk hebt, dat kan meerdere oorzaken hebben.
@cvdiejen
Het magneet moet afslaan op het moment dat de zuiger net voorbij het bovenste dode punt is.
Als de motor op toeren is staat het afslag mechanisme uit en komt de vonk voor het bovenste dode punt.
Je kan het magneet monteren met de bovenkant tegen het blok gedraaid de verdeler moet richting 2 uur staan (vonk op cilinder 1) draai nu de motor 1 keer rond tot dat de aanwijzer bij de krukas poulie bij het streepje van het bovenste punt staat draai nu voorzichtig het magneet van het blok af op het moment dat het afslag klikt staat het magneet goed nu het magneet vastzetten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Farmall Super FC en hebben de trefwoorden super , spanning en farmall geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
227
ONDERWERPEN