Illustratie van:
6

Kubota B6000 - Koelvloeistof uit cilinder 1 en inlaat, HULP gevraagd

Tijdens het rijden was het plots gedaan. Geen koelvloeistof meer en rook uit de uitlaat.
Motor deels gedemonteerd en zag dat er koelvloeistof uit cilinder 1 kwam(cilinder dichste bij de radiator. Ook zat er wat water in de luchtinlaat. Ik dacht dus koppakking defect. Deze was ook gescheurd van een koelvloeistof kanaal naar de cilinder.

Koppakking vervangen maar heeft nog altijd hetzelfde probleem.

Het is een zl600 vermoed ik . Op de motor staat J2 . Het is de motor uitwasbare oliefilter en luchtfilter .

Iemand tips wat ik nog kan doen? Of iemand die een andere motor heeft?

Groeten
Jelle

Deel dit topic

Reacties

@jelle-mievis
Als de koelvloeistof helemaal op was dan is er een grote kans dat er in het blok of de cilinderkop meer scheuren zijn ontstaan alleen met het vervangen van de koppakking los je dat niet op
@Klein Rot
Dat dacht ik al... bedankt voor de snelle reactie!
Laat de cilinderkop afpersen voor scheuren bij een revisiebedrijf en dan ben je zeker.
@Gust Daneels ik ge het eens bekijken,bedankt!
Kubota motoren hebben gevoelige cilinderkoppen, die zeker niet over oververhitting kunnen. Scheurtjes zijn vaak gewoon zichtbaar, bij de verbrandingskamers. Die koppen zijn origineel peperduur. Als je er niet uit komt kan ik je misschien helpen aan een voordelige. (als ie tenminste zeker weten stuk is)
+1
@BouwmanH bedankt ga het eens verder bekijken

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B6000 en hebben de trefwoorden gedemonteerd , uitlaat , motor , oliefilter , koelvloeistof , Koppakking , cilinder , vervangen , luchtfilter , radiator en luchtinlaat geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!