Illustratie van:
5

Fendt 100 Serie - Werking hydrauliekklep voor de orbitrol

Beste techneuten

Momenteel ben ik bezig met een complete revisie van een fendt 108 en hierbij heb ik het idee om een 2de hydrauliek pomp te monteren voor het sturen. Echter heb ik hierbij een vraag over de werking van het verdeelblok/klep voor de orbitrol. Momenteel heeft het verdeelblok 3 aansluiting:

Ingaande stroom vanaf de pomp.
Uitgaande stroom richting de orbitrol.
Uitgaande stroom richting de ventielen.

Is het mogelijk om de Uitgaande stroom richting de ventielen af te doppen of moet deze dan op een retour worden aangesloten voor de doorstroming heeft een van jullie een idee?

Deel dit topic

Reacties

Het gaat om deze klep.

(klik om te vergroten)

Ik heb op mijn eigen tractor zelf stuurbekrachtiging gebouwd, daar heb ik toen een prioriteitsventiel tussen gezet. Die van mij zag er iets anders uit maar ik denk dat dat ook een prioriteitsventiel is. Deze zorgt ervoor dat je stuur altijd olie krijgt. Dus op het moment dat je bijvoorbeeld de hef bedient zorgt deze klep ervoor dat niet alle olie naar de hef gestuurd word maar dat je ook nog druk blijft behouden om te sturen. Wanneer je een tweede pomp op bouwt die alleen het sturen bediend heb je geen prioriteitsventiel meer nodig. Je zou hem dat dus ook volledig kunnen demonteren. Afdoppen heb ik zelf nooit geprobeerd dus ik weet niet of dat kwaad kan.
Beste,

Dit is inderdaad een prioriteitsventiel.
Wat is juist de reden dat hij moet gereviseerd worden ?
Wat is juist het probleem?
Ik denk dat ik bij mijn Fendt ook een probleem heb met het prioriteitsventiel. Soms bij het sturen kun je ineens moeilijker aan het stuur draaien. En dat is maar voor een paar sec en dan is het probleem ineens opgelost .
Maar de pomp kan gewoon de oliedruk door de orbitrol kwijt?
@Fendtls108 2000 ja mag geen probleem zijn

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 100 Serie en hebben de trefwoorden revisie , hydrauliek , sturen , hydrauliek pomp , verdeelblok , werking , orbitrol , ventielen , monteren en richting geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0