Illustratie van:
3

Fendt 108 LS - Afdichting tussen het blok en de motoroliepomp

Beste techneuten,

Ik ben bezig met de motorrevisie van mijn 108ls (226-4). Tijdens het sleutelen kwam ik er achter dat de oliepomplos zat en dat is niet origineel. Ik heb hem er nu uitgesleuteld ( eerst even de trekker in 2 stukken zetten en de distributie zijde open ) en tot mijn grote verbazing zit er geen afdichting tussen de perszijde van de pomp en het gat van het motorblok waar de olie heen gepompt wordt. Klopt dit heeft 1 van jullie hier ervaring mee? Lijkt mij dat hier een afdichting tussen hoort?

Vriendelijke groeten

Niels

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Zit geen pakking tussen , volgens mij ; wel een O ring in de grote boring ( 25x4)
Klopt onderste gat moet een o ring in maar dit is de aanzuigzijde. ik bedoel bij de bovenste foto eigenlijk het gat rechtsboven dat is de perszijde die het motorblok ingaat.
@Fendtls108 2000 Daar zit inderdaad geen dichting tussen. Aanlegvlak bout niet erg ingesnoerd? Deed vaak even onder de frees vlakken en monteren met nordlock ringen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 108 LS en hebben de trefwoorden olie , trekker , fendt , blok , Sleutelen , motorblok , oliepomp , pomp , ervaring en distributie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
256