Case ih 1056 xl versnellingsbak afstellen

Beste tf'ers
Ik ben op zoek naar iemand die veel verstand en ervaring heeft met een afstellen van een versnellingsbak van een case ih 1056 xl. Betreft een 40 bak met midden 4wd Aandrijfas. Ik heb heel de bak open gehad en ben ik alles opnieuw aan het monteren rn afstellen. alleen nu heb ik speling op de onderste as van de versnellingsbak. Nu heb ik het weer open gehaald en heb gekeken de speling is 5mm maar ik zie nergens een optie om de speling op te vullen.

Deel dit topic

Reacties

tractorquintentje
De as van de groepen of de as van de 1-4?
Caseih1056xll
tractorquintentje
@Caseih1056xll 5mm is wel extreem veel speling. Limiet is 0,15mm. Als ik het me nog goed herinner moet je hem op de voorste rollager uitshimmen. De lager zit op een vaste positie in het bakhuis ingesloten door 2 circlips.
Dan kun je met die spacer tussen het tandwiel van de 1 en de binnenring van de lager de axiaalspeling regelen normaal. (opshimmen).
Je schuift de binnenring van de lager dus op naar voren tot je die strak hebt zitten tegen de circlips. En dan zou je dus geen speling mogen hebben op je as. Komt geen axiale kracht op, want vertanding van deze as is recht.
Caseih1056xll
@tractorquintentje ja dat had ik gezien maar ik kan niks opvullen want de clips komen overal gewoon goed uit.
tractorquintentje
@Caseih1056xll maar waar heeft de as dan speling? Als je zegt dat de as 5mm speling heeft, betekent dat dat er ergens een vrije ruimte zit waar 2 dingen niet tegen elkaar komen. Bij deze as is dat alleen aan de voorkant te regelen. Aan de achterkant kun je hem nergens afstellen voor wat ik me herinner.
Caseih1056xll
@tractorquintentje het is lastig uit te leggen maar heel kort gezegd is de as in zijn geheel 5 mm te kort, want je kunt voor de as op sluiten door middel van het lager en de clip en dan heb je op je tussenmof bij de vertraging 5 mm speling.
MaxxuM4ever
@Caseih1056xll heb je er ook foto’s van met wellicht pijltjes erop om e.e.a. Te verduidelijken?
Caseih1056xll

(klik om te vergroten)

Dit voor bij het koppelingshuis als ik hier de de ring bijleg die bij het lager hoort dan dan pas de clip er ook goed op en als ik dan met die ring het lager opsluit als de as in de bakzit dan zit er op de tussemof speling

(klik om te vergroten)

Als ik het lager voor in het koppelingshuis nie borg met de clip dan kan heel da as van links naar rechts

(klik om te vergroten)

Op deze tussenmof heb ik speling als ik de as vast zet doormiddel van en voorste lager te borgen. Nou had ik al gekeken of ik de onderste as bij de groepenschakeling niet juist heb terug gemonteerd maar dat was ook niet zo want de clip op die as past er aan 2 kanten op.
Caseih1056xll

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

stephan-inter
@Koiter kom der maar in

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden case , case ih , versnellingsbak , afstellen , 4wd , ervaring , bak , speling en monteren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!