Illustratie van:
9

Fendt 716 - Kachelmotor werkt niet meer

Fendt 716, bj 2003, kachelmotor aan de stuurkolom doet het niet meer. Vorige week ging die enkel nog in standje 3, met wat gepiep in het begin als die ging draaien. Nu niks meer. Vermoedelijk is die stuk, zou ergens vooraan aan het brandschot moeten zitten.

Iemand van jullie die hierover meer info heeft, foto's, typenummers?

Is met dit weer wel fijn om wat warmte in de cabine te hebben...

Deel dit topic

Reacties

Hij hangt onder de cabine, je kan vanaf de achterkant ook erin kijken als je die zwarte kap los schroeft net onder je kleine achter ruitje.
Als je de motor eruit wil pakken moet je echt de rechter wiel met beplanting eraf halen, om er fatsoenlijk bij te komen.
Hier de onderdeel tekening en onderdeel nummers. Ik heb geen serie nummer dus ik heb er maar iets gepakt van een ouder type.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Ook de stekker verbinding bij de kachel motor wil wel is minder worden. Doordat de motor wat slechter word, vraagt hij meer vermogen waardoor je stekker warmer word. En je contacten oxideren van ouderdom.
@josje, dank je wel, ik hoopte dat die vooraan zou zitten, dicht bij de filter ervan...
Dus een werkje wat je niet zo op een voormiddagje effe doet dus.

Zelf doen lijkt me voor dit nu net iets te fel, heb nog nooit de cabine los gehad. Spijtig... Bedankt voor de info hiermee weet ik al zeker dat ik ineens een nieuwe erin wil, teveel werk om risico's te pakken.

Thx
@luk-van-der-velpen
Misschien hoeft bij jou de cabine niet omhoog,
Omdat je misschien een kleinere diesel tank erop hebt zitten.
@josje Komt nogal goed overeen met de tekening, tank is ruim 250l dacht ik, heb er al eens 250l in gedaan dus...
Ik weet niet wat klein is maar tussen de tank en de cabine kan je net je hand plat tussen krijgen.
@luk-van-der-velpen dan zal dat inderdaad niet mee vallen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 716 en hebben de trefwoorden fendt , cabine , warm , warmte en fendt 716 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
475