Centrifugaal koppeling bestellen goed idee?

Hallo,

ik heb een briggs en stratton 8pk 4takt motorblok liggen en wou die op iets bouwen om mee te crossen, maar ik heb geen zin om moeite te doen met de koppeling.
ik heb dus bedacht om een centrifugaal koppeling te kopen op internet, maar ik vroeg me af hoe dat dan werkt wat dat werkt toch op een bepaald toerental? en is het ook goede kwaliteit?
alvast bedankt voor reactie

Deel dit topic

Reacties

MaxxuM4ever
Karts en scooters werken ook zo dus kan goed, met veertjes bepaal je het aangrijp toerental volgens mij. Dus beetje pielen wat lekker werkt voor je.
@MaxxuM4ever oke nee dan is het goed niet dat ik er straks 1 koop en het dan blijkt dat de toeren freqeuntie niet goed is
yoohan
Verdiep je eigen eerst in een centrifugaalkoppeling.
De massa van je koppelingschoenen in combinatie met de trekveren bepaald wanneer de schoentjes naar buiten komen en het koppelingshuis meenemen. Dit moet uiteraard afgestemd zijn op je motor, dat hij wel goed op toeren komt en aangrijpt in toerengebied met hoog koppel.
Van-Epscheuten
Dat kan heel goed. Let goed op de krukasdiameter, dit zijn vaak “rare” inch-maten bij bs motoren dacht ik
+1
bart-spies
Het kan makkelijker en sneller zijn om een v-snaar op spanning te zetten met veren, en dan wel met een koppelingspedaal deze veren, en dus ook de v-snaar te ontspannen. Het is het extra werk van het toevoegen van een pedaal, maar het scheelt je het uitzoeken en pas maken van een centrifugaal koppeling.
Mocht je die optie al bedacht en afgeschreven hebben mag je dit bericht gewoon weer vergeten
Voor een goedkope koppeling zou je eens kunnen kijken bij Aliexpress. duurt even voordat je wat hebt, maar hij komt wel, en mooi geprijsd voor een project
nl.aliexpress.com/item/4000502279364.html/
+1
stephan-inter
Kijk even hoe mastermilo (op youtube) het gedaan heeft bij de skelter. Simpel en goedkoop

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden motorblok , koppeling , briggs en stratton , kopen , internet en crossen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!