Illustratie van:
4

Fordson Super Dexta - Verstuivers geven geen retour

Ik heb een nieuw onderblok op mijn dexta gezet. hij loopt maar wel hard en reageert laat op de uitknop. er komt geen retour van diesel uit de verstuivers. wanneer ik de verstuiverleidingen een stukje losdraai lekt hij daar uit maar loopt dan ook mooi stationair en rookt niet meer. wat kan het zijn?

Deel dit topic

Reacties

+1
Als de verstuivers geen of weinig "retour" geven uit de lek-leiding ; beteken dat, dat ze niet lek zijn , dus niet versleten wat betreft de verstuiver-naalden betreft .
Dus goed teken , en niet iets om je zorgen om te maken .
Waarschijnlijk zullen ze bij warme motor wel iets gaan lekken , omdat de gasolie dan warm word , en de verstuivers ook
+2
Niet alles van Ford lekt.
Ik denk dat de retourleiding verstopt is of verkeerd aangesloten. Het beste is een drukloos retour direkt naar de tank maar aansluiten op de aanzuigleiding vanuit de tank kan ook. Als je voor de laatste optie kiest zorg er dan voor dat je de aansluiting tussen de tank en de opvoerpomp maakt en niet tussen de opvoerpomp en brandstofpomp want dan is de retour niet meer drukloos. Heb het al bij verschillende oudjes fout gezien.
De retour van je verstuivers is bedoelt voor de "lek" brandstof die wegloopt van het smeren van je verstuivers. Bij het inspuiten zal er een heeel klein beetje brandstof weglopen om de boel gesmeerd en koel te houden. Het hoort niet dat t daar uit spuit😂

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta en hebben de trefwoorden super , lekt , fordson , dexta , diesel , super dexta , rookt en verstuivers geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!