Gloeiplug doormeten. Hoe Doe ik dat?

Hallo Fordson Dexta gasten,
De mijne start in de winter moeizaam vanwege de kou. Duurt lang. Eenmaal warm start hij normaal.
Dat geeft mij aan dat het voorgloei systeem niet werkt. De knop die je 40 sec in moet houden had geen rubber meer en was verroest. Die heb ik nu vervangen. De gloeiplug ziet er normaal uit. Als ik de Ohm meter op 200 zet dan krijg ik een waarde van 3,2. Is deze dan stuk?
Wanneer ik hem verwijder en direct de plus en min op de accu aansluit, dan gaat hij ook niet gloeien. Is dat wel de bedoeling? Of hoe test ik dat?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
vriesjan215
Een gloeiplug gebruikt erg veel stroom, omdat er veel hitte moet ontstaan. De weertand moet dus erg laag zijn zodat er veel stroom doorheen gaat.
Is het dan echt 3,2 ohm? Want dan zou hij ook moeten gloeien wanneer je hem direct oo de accu aansluit volgens mij.
Mogelijk is het meer weerstand omdat je multimeter op een bepaalde stand stond dat je hem misschien nog keer 100 of 1000 moet doen
+2
jo845xl
3.2 ohm lijkt mij veel , kom je uit op 3.75A = 45W evenveel als een gloeilamp .
Ik zou denken dat je onder 1 ohm zou moeten zitten .
+1
vriesjan215
@jo845xl ja, even opgezocht 3.2 ohm is inderdaad wat veel ja, er komt dus te weinig stroom doorheen en klopt het onderdaad dat hij niet gaat gloeien en dus ook niet heet genoeg wordt.
Hanomag22
Een gezonde dexta moet nu gewoon aanslaan nog. Onder 0 gloei ik pas bij de dexta.
Daan65
@Hanomag22 Mijn ouwetje heeft het snel koud. Moet onder de 8 graden gloeien. Altijd gloeien schijnt las ik overigens wel beter te zijn voor de motor.
monster 2012
Het is heel simpel, als je hem een plus en een min geeft vanaf de accu moet hij gewoon heet worden zo niet dan is hij stuk.
wat belangrijk is voor een goede koude start is dat de klepspeling juist is en is simpel te controleren en kost weinig maar zoals al genoemd is moet hij met deze tempr ook wel zonder te gloeien goed willen aanslaan
jammermaarhelaas
Als je hem er uit gehad hebt en rechtstreeks aangesloten, en hij gloeit niet, dan zal ie kapot wezen.
Wat ik vreemd vind is een weerstand van 3,2 Ohm, want zou hij kapot zijn, dan verwacht ik dat hij 1 aangeeft zoals wanneer je de pennen van de multimeter los hebt, dat er dus geen stroom loopt.
Daan65
@jammermaarhelaas bedankt voor de adviezen. Het bleef raden dus nu heb ik de min rechtreeks van de accu gepakt en de gloeiplug weer gemonteerd. (Plus op frame als normaal) Tot verbazing wordt hij nu wel heet. Voorgloeien en startte meteen. Gukkig niet kapot dus. Zal kabelboom maar vervangen.
Daan65
@Daan65
Zelde ook gedaan terwijl plug niet gemonteerd is met plus en min aangesloten op accu en dan wordt hij niet heet.
Loopt dan toch andere volt/ampere/weerstand of iets? Door het frame dan denk ik.
vriesjan215
@Daan65 als goed is niet, misschien toch niet helemaal lekker contact op plus én min als u hem probeert te gloeien wanneer hij niet gemonteerd is

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden winter , accu , warm , fordson , dexta , rubber , vervangen , test en fordson dexta geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!