Illustratie van:
6

Fendt 305 LS - Remtrommel zit vast op de as

Ik ben bezig met het vervangen van de remmen. Echter nu zit ik met het probleem dat de remtrommel muur vast op de as van de eindaandrijving zit. Ik heb hem al ingespoten met wd40 en proberen warm te stoken. Helaas krijg ik er geen beweging in.
Iemand misschien nog een tip?

Deel dit topic

Reacties

Zeker dat je alle klipjes van de as afgehaald hebt? Misschien lukt het met een poelitrekker en heet stoken.
@Tim Hurkmans
Ja het clipje is eraf. Een poelie trekker is lastig omdat de trommel helemaal rond is. Er zit geen rand op waar hij achter kan klemmen.
@Atlas 1602 Nog steeds aan het worstelen?
Weet niet precies hoe deze gemonteerd zit, bij jou, maar vroeger was "schrikken" met een stalen hamer vaak een oplossing. Suc6
Was de remcilinder lek, en klapperden de remmen? Groot kans dat de splines ingeslagen zijn, en daardoor nu vast zitten. Zoals genoemd laten schrikken of proberen om de trommel wat klappen te verkopen tegen de rijrichting in (trommels draaien achteruit als de trekker vooruit gaat)
+1
Is de steller van de remschoenen ver genoeg terug gedraaid?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 305 LS en hebben de trefwoorden fendt , remmen , rem , warm , vervangen en eindaandrijving geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!