Illustratie van:
3

International 423 - Voorlampen werken niet, ligt het aan de zekering?

Ik heb een Mc-Cormick/International 423 en de voorlampen in de grill werken niet. Zou dit aan de zekering liggen of aan iets anders? Ik heb er al een nieuwe zekering inzitten, maar dat hielp niet. Alvast bedankt!

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Meten is weten,kijken of je spanning meet op 1 van de zekeringen als je de schakelaar aan zet op stand dimlicht. is dat goed meet je aan de andere van de zekering ,is dat ook goed dan meet je op de stekker van de lamp of je daar spanning hebt ,is dat ook goed dan denk ik dat je een massa probleem hebt. het lijkt mij stug dat de bijde lampen stuk zijn want ik begrijp van je dat de lampen het niet doen en het lijkt mij raar dat zowel het dim als grootlicht van de lampen stuk is. heb je geen spanning op je zekering dan is vermoedelijk de schakelaar de oorzaak of bedrading probleem
Het probleem kan op 5 plekken zitten:
1. De schakelaar krijgt geen stroom: Draad van zekering naar de schakelaar onderbroken of de draad van accu naar zekering.
2. Schakelaar stuk, geeft de stroom niet door.
3. Draad naar de lamp(en) onderbroken.
4. Lampen hebben in totaal 4 (!!) geknapte gloeidraden.
5. Massa niet in orde.

Punten 1 t/m 3 kun je testen met een simpele multimeter (of 12 v. spanningzoeker).
Punt 4 is zeer onwaarschijnlijk, tenzij de dynamo een veel te hoge spanning geeft. Dat laatste kun je ook meten met een multimeter, aan de laadpool (B+) moet de dynamo bij lopende motor zo'n 13,5 tot 14 volt hebben. Indien meer (16 - 18 volt), dan is de spanningsregelaar stuk.
Kapotte lampen kun je trouwens ook snel testen met een acculader.
Punt 5 kun je testen door de lampen met een extra draad met de massa te verbinden.

Succes! Laat nog even weten wat het geworden is.

P.s.: een multimeter kun je kopen voor €4,49 bij Action (action.com/nl-nl/p/…)
Doet het groot licht het wel? Bij onze doen de koplampen in de grill het soms ook niet met gewoon licht, alleen grootlicht. Kwestie van alle schroeven aandraaien die de draden vast klemmen bij de zekeringen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 423 en hebben de trefwoorden grill , zekering , international 423 en International geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0