POAH. Fendt 615 LSA

Deze week in POAH!: de Fendt 615 LSA van Tonie Drost uit het Gelderse Eck en Wiel. De loonwerker gebruikt de trekker voor van alles. 'Waar de John Deere stopt, gaat deze door', weet hij. 'Ik heb nooit wat anders gehad dan Fendt en zou ook nooit wat anders willen.'

Bron

POAH. Fendt 615 LSA
nieuweoogst.nl

Deel dit topic

Reacties

+14
valmet6400power
Nu snap ik dat je hem niet in showroomstaat brengt als je weet dat POAH komt voor opnames maar spuit hem dan in ieder geval even af met een hogedrukspuit 😅
Nu is het gewoon een afgetrapt hok met 26000 uur ipv een trekker met 26000 uur.
+4
Ruben-Wind
@valmet6400power ik zie ze anders liever met hun werkjas aan in Poah dan in showroomstaat bij een hobbyist.
+4
valmet6400power
@Ruben-Wind
Maar dit is niet eens een werkjas, dit is een werkjas die al 5x vervangen had moeten worden. Ik zie ook liever een werkpaard dan een sierpaard maar zoals nu lijkt het net alsof hij helemaal geen moeite doet.
+1
Deutz-Fahr-Rijder
@Ruben-Wind ja inderdaad, ik vind dit wel eens leuk om te zien. Die van ons zien er ook echt wel eens zo uit en daarna een keer met de hoge drukspuit erover en hij is weer netjes. Om dit nu een afgetrapt hok te noemen vind ik te ver gaan.
+14
Valtra man
@Deutz-Fahr-Rijder alles is wat afgetrapt in dit fimpje.. Oude kar waar het gras gewoon bovenop groeit, trekker met tot de op draad versleten banden, achterruit staat ook al jaren open, rotte balen stro, gebruikt ook geen richtingaanwijzers.. echt het stereotype hoe de nonchalante boer/loonwerker er hier in de jaren 90 uitzag.. je moet al moeite doen in onze streek, maar hier en daar kom je ze nog wel eens tegen. Jammer ergens dat dit dan net in beeld wordt gebracht, want hier zullen weinige boeren/loonwerkers zich in herkennen.
+2
mdoornekamp
@Deutz-Fahr-Rijder
Quote:
afgetrapt hok

Nou oké; Een vieze ouwe trekker dan. Zo'n trekker valt je onderweg niet eens op als " poah"
+2
deJong
@valmet6400power trekker heeft 21000 uur😁 toch wat te verlekkerd dat fimpje gekeken?!?😛😛😛
+1
valmet6400power
@deJong
Neehoor, ik heb me vooral erg zitten irriteren 😂
Maar 21 duizend uur is wel een respectabel aantal. En als hij de “veertig duuzend” zou halen is helemaal knap. Maar het is DUIZEND geen duuzend.
+4
ronald-deutz-fahr
@valmet6400power wat een gejank, zo smerig is die niet. Gewoon flink in gebruik, en zeker met wegtransport en net niet toerijkende spatborden is die na een dag toch weer smerig.
Zo in Poah vind ik ze mooier als die gepoetst een rondje over straat rijden met niks erachter.
+5
Valtra man
@ronald-deutz-fahr pardon? Die achterruit al eens bekeken? 🫣🙂
En wat te zeggen van die kar waar je straks een koe kunt op laten grazen..
Als we als sector op het scherm komen, dan toch liever niet zo.. Ik heb als schoolgaande tiener in de stad heel vaak (onterecht) het stereotype opgeplakt gekregen van nonchalant vuil boerke. Als je dit dan anno 2022 op youtube tegenkomt dan snap ik dat ergens..
ronald-deutz-fahr
@Valtra man dat stereotype zul je er dan zelf wel naar maken, je werkt er zelf ook hard aan mee door op die manier te oordelen. Klagen over stereotypering, en deze jongen zo veroordelen, bijzonder…😅

Achterraam is Indd smerig, ben ik helemaal eens. Maar er word gedaan alsof de trekker van onder tot onder onder de drek zit. Ga zelf deze tijd mar een dag wegtransport doen, ziet je trekker er net zo uit. En die balen stro, Tsja weet je het verhaal erachter? Tis een loonwerker, moet die werk weigeren omdat die balen slecht zijn?
+2
walker1
@ronald-deutz-fahr Dat een trekker vies wordt van weg transport dat klopt, maar ik neem aan dat POAH niet onverwachts bij hem op de stoep stond, dus de trekker even schoonspuiten voordat ze komen filmen is kleine moeite.
Die balen zijn misschien van een boer, dus daar kan hij niks aan doen, maar die platte wagen zal wel van hem zijn, heeft hij als loonwerker echt geen nettere wagen?
J asper
😀
+5
Valtra man
@J asper @ronald-deutz-fahr ik combineer 2 zeer uiteenlopende jobs en ben full time papa, mijn dagen zijn gevuld 🙂. Maar als ik ooit op het scherm de sector vertegenwoordig zal het niet zo zijn. Of ik dan akkerbouwer, loonwerker vee- of melkman ben speelt dan geen rol. Als een van de primaire schakels in de voedselketen denken we best wel eens aan ons imago… hoe graag je ook denkt dat je’t zelf id hand hebt, het is de klant die zal bepalen wat onze toekomst is. En daar doe ik in elke van mijn beroepen mijn uiterste best voor. De brave jongen int filmpje zal het wel allemaal zo niet overpeinzen en is vast blij met zijn trekker. Maar ook de redactie van Poah zou hier beter mogen over nadenken..
+6
PieterA
@J asper Dit lijkt me hier geen relevante opmerking.

Volgens mij is het meer dat als je nu transportwerk hebt dat alles er onder spettert. Ik zou zelf ook voor de gelegenheid wel even iemand een paar uurtjes aan de trekker hebben laten poetsen, maar dat een ander dat niet doet heb ik zelf geen last van.
Onze trekkers (en auto's) zien er op dit moment ook niet erg netjes uit. Dan zet ik ze gewoon wat minder vaak op de foto.
+6
Johny power
Mooie gebruikstrekker. Maar hogedrukspuit was niet verkeerd geweest🤪
+1
angelo-nabben
@Johny power zegt meestal wel iets over het bedrijf hoe het erbij staat.
+1
brauheist
@angelo-nabben haha die zit ook op de kraan waar ik gewerkt heb, die is wel netjes 😂
+19
RVM
Na die opmerking over John Deere heb ik verder al niet meer gekeken. Droeftoeter
+10
DANOONTJE POWERR
@RVM als je nooit anders dan Fendt hebt gereden weet je ook niet waar een John Deere stopt.
Precies dezelfde reden waarom ik ook niet heb gekeken 😬
+6
806
@DANOONTJE POWERR Ik wel, super goed voorbeeld dit
verlichting stekker er niet in ( weet niet of t uit maakt ).
rem slang niet aan gesloten ( weet niet of t uitmaakt ).
snap niet dat ze n filmpje zo uit zenden dus kijk maar wel even .
+1
DANOONTJE POWERR
@806 goeie tip! 😅
+2
2850Johndeere6R
@RVM Zo kwam er laat ook nog een foto van Gavrie voorbij die wat anders deed vermoeden 😜🙈
Gavrie Willemsen
@2850Johndeere6R over welke foto ging dat? 😅
+3
Gavrie Willemsen
@2850Johndeere6R ha ha inderdaad, het probleem is niet het merk trekker maar wel degene die op het stoeltje gaat zitten….
tombo
@RVM Had ook zoiets , toen hij dat zei dacht ik wat heeft er dat nu hier mee te maken !
+11
Mario-fransen
@RVM ondanks het intellectueel niveau van dit persoon niet hoog is, toch het filmpje bekeken. Blijkt een bijzondere monteur te zijn wat hij beweert in een dag allemaal te kunnen doen. Ik zou zeggen trek er eens een week of 3 voor uit en zorg dat ie eens beter voor de dag komt, speling vd voorwielen af dat gezwabber ziet er ook niet echt poah uit. Spiegelbeugels die die voorbanden na wapperen paar andere bandjes erop, en een keer grondig reinigen binnen en buiten dan komt er een andere trekker onderuit. Maar denk dat bijzonder figuur die opvoeding niet gehad heeft, als
Ik naar het materiaal kijk. Ik zou dit ritje ook eindigen met 3 stoppen 1e die balen naar groenverwerker de 2e oud ijzerboer om de wagen af te koppelen 3e een werkplaats om eerst alles in orde te maken vd trekker.
+2
Gavrie Willemsen
@Mario-fransen mits 2 dagen poetsen en sleutelen en een nieuw setje banden is dit wel een zeer mooie trekker die mooi voor de dag kan komen. Vooral de spatbordverbreders achteraan zijn erg knap.
+1
Mario-fransen
@Gavrie Willemsen trekker is ook niet veel mis mee, die 3 weken was meer bedoeld op de uitspraak van hem in 1 dag haal je hem uit en in elkaar. Zou ik zeggen steek er iets meer tijd in er zit wel een mooie young timer onder.
+3
de-wit
@RVM Doe niet zo moeilijk. Iedereen heeft toch zijn favoriet en die merkenstrijd onderling heb je altijd. Ik maak ook zat opmerkingen over die lelijke groene dingen maar daar moet je je niet druk om maken want ik meen er toch niks van. 😉
+8
walker1
Ach, de trekkers die in POAH voorbijkomen zijn wel heel afwisselend en de verhalen er bij ook. Al vind ik dit filmpje wel vol zitten met een hoop domme praat zoals: "deze gaat door waar een JD stopt" en dat hij liever naar het gebrul van de motor luistert als naar de radio... tja er zal wel geen radio inzitten, of een kapotte radio.
+5
mdoornekamp
@walker1 en het achterraam open met weg transport😄. Dan wordt je trekker van binnen ook wel vies
+8
JD3010
Quote Reactie van @mdoornekamp:
en het achterraam open met weg transport.

Hij zal wel moeten, dat achterraam is deze eeuw nog niet gewassen.
+1
walker1
Quote Reactie van @JD3010:
Hij zal wel moeten, dat achterraam is deze eeuw nog niet gewassen.

Als hij goed op de spiegels kan rijden, kan dat raam best wel dicht 😬
+1
deJong
@JD3010 zit dat niet gewoon vast geroest😂
schluterman
@deJong toch altijd bij een fendt 😉🤣
+4
DANOONTJE POWERR
Quote Reactie van @schluterman:
altijd bij een fendt

Nee das het voorraam meestal 😜
+2
bartjuh
@deJong z'n linker spiegel zit in elk geval nog niet vast getoetst... Ding valt er bijna af als hij deur dicht gooit
+1
deJong
@bartjuh speciaal model zodat hij mooi mee volgt😁
+1
Gavrie Willemsen
@walker1 de radio in mijn Inter werkt ook niet, ik rij steeds met het raampje open. Maar inderdaad, mijn Inter ziet er wel stukken properder uit…. 😬😬😬
+1
Gavrie Willemsen
Nu ben toch eens heel benieuwd want ik heb dat filmpje nog niet gezien….. Ik ga straks is kijken…..😊
+9
Gavrie Willemsen
Ik heb net het filmpje bekeken. Wat mij vooral is bijgebleven is het geluid van de MWM die door merg en been gaat. Ik snap alleen niet zo goed waarom hij hem niet even met de drukspuit heeft schoongemaakt. Over de aanhanger zullen we het maar niet hebben, die hoort op het schroot….😉
+1
bartjuh
Vraag me af wat voor loonbedrijf dat is dan die met zo'n ouwe meuk aan komt zetten...
brauheist
@bartjuh volgensmij is t meer hobby, die jongen zit zelf op de kraan ergens
bartjuh
@brauheist toch zeggen ze hem te gebruiken op 't loonbedrijf...
brauheist
@bartjuh zoek het bedrijf maar is op op Facebook
bartjuh
@brauheist loonbedrijf Henk drost heeft het apparaat nog in gebruik... Tenminste dat kan ik er beetje aan vinden
+3
jehan
De 8150 POAH trekker van vorige week heb ik niet op tractorfan voor bij zien komen ..Heel jammer want was de oude van mn vorige werkgever. Getipt door mn ex collega . Ik was niet overtuigd dat de trekker het was. Na facebook afte struinen en 2 telefoontjes was ik overtuigd. Hoe leuk kan het zijn? Meeste uren van die trekker heb ik er mee gewerkt
+1
JD3010
Quote Reactie van @jehan:
Getipt door mn ex

🤔🤔
+3
jehan
@JD3010 ja een collega van mn vorige werk .. dan noemen we hier een ex collega
+2
JD3010
@jehan ik snap het wel hoor, maar met knippen/plakken kun je een hele andere betekenis krijgen van een zin. 🤭
jehan
@JD3010 ik ben niet meer van het knippen en plakken
+3
DANOONTJE POWERR
Quote Reactie van @JD3010:
zin

Weet je waar ik zin in in heb?

RKNIJBR
@jehan rijd inderdaad hier in de buurt die 8150 de 202 van mij was hier ook niet gepost duidelijk geen valtra fan die nieuwsgrazer 🤣
jehan
@RKNIJBR ja dat idee had ik ook al. die nieuwsgrazer was ik al geen fan van
+3
Hanomag22
Had erger verwacht obv de commentaren hier. Maar stekker van het licht er niet in, bochten draaien als een olietanker en meer diesel verbrandt tijdens de opnames dan die balen waard zijn. Geen reclame voor de primaire sector dit.
+6
GerbertXL
Dat noemt zich fendtrijder, geeneens de voorruit open. Foi foi foi.
Ik vind het wel leuk om een trekker in de werkkleren te zien. Niet mijn smaak maar als hij er blij mee is dikke prima. Maar poe hé, wat een pipo met "ik heb altijd fendt gereden en wil nooit iets anders".
+1
rommert14
@GerbertXL
Quote:
ik heb altijd fendt gereden en wil nooit iets anders".

Maar wel weten waar een John deere stopt 🤔
+11
GerbertXL
@rommert14 Waar een john deere stopt smerig te zijn gaat deze fendt verder
+5
zettelmeyer
@rommert14 kon wel familie van een weze met zulke opmerkingen 🤣🙈
+1
walker1
Loonbedrijf Tonnie Drost zijn en dan muts opzetten van Van Bergen Grondverzet... Zorg dat je van eigen bedrijf een muts of pet hebt, of doe een muts op zonder reclame van een ander of doe niks op je kop.
Gaat hij soms ook in het thuisvak van PSV zitten met een AJAX shirt aan of zo?
+5
Mario-fransen
@walker1 Gaat hij soms ook in het thuisvak van PSV zitten met een AJAX shirt aan of zo?
Zou hij kunnen doen, maar ben bang dat ie na 90 min net zoveel zicht heeft door zijn ogen dan door de achter raam van z’n trekker.
+5
marco2250
@walker1 het is maar net waar je wakker van ligt heeft bij me zwager ook ze schuur uitgegraven maar geen klachten over het werk hoor
walker1
@marco2250 Ik beweer ook nergens dat hij zijn werk slecht doet. Maar dit filmpje is ook niet bepaald reclame voor het bedrijf of voor de sector in het algemeen.
+7
1066
Een ding was wel waar wat hij vertelde,dat de nieuwe fendt tractoren veel minder goed zijn
+3
JD 6110
Veel ophef over een filmpje 😂 maar ik ben het wel eens. ' Wat een pröttel'' alsof er niks voor elkaar is🤔 zie toch liever een trekker in de vorm van werk en sier paard zo als de case van vorige week. Of een opgeknapte die alleen trekker trek doet en rijd. Maar goed dat niet iedereen het zelfde is. Ik ga nog even weer me trekker wassen. Fijne avond 👋😂

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , john deere , fendt , Fendt 615 , loonwerker en poah geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!