Illustratie van:
20

Massey Ferguson 5435 - maaier - kneuzer kuhn FC 283 lift control voor mf 5435?

Ik weet zulke maaier te koop staan, zou mijn 5435 (model 2004 83 PK) deze maaier aankunnen, is voor voordrooghooi voor paarden te maaien, dus zware snedes van rijper gras

Deel dit topic

Reacties

+1
Dat zou wel goed moeten komen denk ik.
+1
Volgens de technische gegevens vraagt deze maaier minimaal 43 kw, zal bijna 60 pk zijn. Ik weet alleen niet of dat motorvermogen is, of vermogen aan de aftakas. Met de 83 pk van de MF zal het wel lukken, maar zeker bij zware snedes zal die wel echt moeten werken, maar goed, dan maar wat minder snel maaien en je komt er ook wel.
Maaier weegt 980 kg, maar dat tilt die MF wel en zo te zien zit er een voorlader op, dus de voorwielen blijven dan ook wel aan de grond.
+4
Quote Reactie van @walker1:
980 kg

Vergeet niet dat het 3,5/4m naast je hef as hangt. En dat geeft hele rare krachten!
+2
Quote Reactie van @casejxu:
Vergeet niet dat het 3,5/4m naast je hef as hangt

dat is grootste probleem, voor voordrooghooi zou ik zelf mooi 3 meter zonder kneuzer kopen lijdt trekker stuk minder van.
+1
@JohnDeere5085 maaier is ondertussen verkocht aan iemand anders, maar ik denk ook dat ik beter 1 koop zonder kneuzer voor voordrooghooi, weegt idd veel minder en ziet de trekker veel minder van af en een kneuzer heeft voor voordrooghooi toch niet zoveel nut vind ik, beter een keer meer schudden onmiddellijk na maaien, maar ik ben al een tijdje aan t zoeken achter een degelijke 2m40 of 2m80 maar nog niks gevonden, en een nieuwe vind ik te duur voor hetgene ik ermee moet doen, nl een 8tal hectaren maaien en dit 3 a 4 keer per jaar
+2
@Davemf zou ik inderdaad rustig blijven kijken, winter duurt nog lang. 2,80 of 3m zonder kneuzer zou voor jou denk ideaal zijn, voor dat paarden hooi maakt het toch niet uit of het even langer staat om droge periode af te wachten en zijn ook wel ff goedkoper volgens mij. Met 2.80 of 3 meter schiet het wel lekker op.
+1
@JohnDeere5085 bedankt voor je reactie, ik ga nog wat blijven rondkijken, heb idd nog wat tijd
Quote Reactie van @Davemf:
degelijke 2m40 of 2m80

Ik wil hier niet teveel reclame maken. Maar ik heb nog een hele mooie John Deere 324A (gelijk aan Kuhn 243, maar dan met stalen kneusvingers.) Mag altijd pb sturen als je interesse hebt. Deze heeft weinig gedaan en hier in de regio hebben ze een onverwoestbaar imago.

Aangezien je een vrij lichte Tier2 hebt zou ik persoonlijk de 283 afraden en voor een zonder kneuzer of de 240 gaan. In transportstand wegen ze behoorlijk wat namelijk. Ga je de wielen niet aan de grond houden zonder frontgewicht.
@frank_mf bedankt voor je reactie, na wat verder opzoekwerk en de reacties die ik hier lees is een 2m80 zonder kneuzer de beste optie voor mij denk ik, ik ga nog wat verder uitkijken hiernaar, heb nog wat tijd voor het nieuwe seizoen
+1
@Davemf Met voordrooghooi maakt het qua drogen niet veel uit of er een kneuzer aan zit of niet. Met hooi werkt het zelfs averechts.
+1
+1
We hebben 18 jaar met een john deere(kuhn) 2,80 maaier gemaaid en ook veel zware gras gemaaid en nooit geen problemen gehad dat het niet ging maar zoals @walker1 zegt je moet misschien een keertje terug schakelen
+1
@fendtfarmer412 er stond bijna altijd een trekker voor van net 90 pk😅
+1
Hadden eerder een klant die maaide altijd met een 5435 en een 283 met kneuzer, ging prima.
+2
Makkelijk, wij maaien soms met een 80 pk trekker (jd 6110) aan een john deere 331 maaier, gaat prima je kan de 12 á 15 kmh wel halen. Enige is het gewicht. Doordat deze maaiers naar achter zwenken hangt het gewicht ver achter de trekker en moet je iets gewicht voorop hebben anders begint die bij ons te steigeren
+3
@Jelle Boerkamp6110 Dat deed onze 2850 2wd ook met de Taarup 316 idd was soms nog wel eens link met optrekken.
+2
@Jelle Boerkamp6110 Ik zag een foto van de MF van @Davemf , daar zit een voorlader op, dus dat is al extra gewicht voorop, ik denk dat de voorwielen wel gewoon aan de grond blijven met een zware maaier, anders kan hij altijd nog een bak zand meenemen in de voorlader.
+2
@walker1 Het eerste wat er hier afgaat met maaier is de voorlader. Dan is het een onding. Liever een frontgewicht dan een voorlader met maaien.
@frank_mf Nooit geen last gehad van de voorlader bij het maaien. Voorlader wordt ook bijna dagelijks gebruikt, dus die gaan we dan niet elke keer afkoppelen als we andere werkzaamheden gaan doen. Voor het gewicht hoeft de voorlader er ook niet op te blijven, trekker is zonder al zwaar zat voor de maaier. Wel halen we de bak of balenklem er af als we bv gaan maaien. Ik neem aan dat jij dan een fronthef hebt waar je een frontgewicht aankoppelt? Of ga je elke keer frontlader afkoppelen en daarna een hernia tillen aan tig losse frontgewichten?
+3
Maaier gekocht, kuhn gmd602

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 5435 en hebben de trefwoorden gras , massey ferguson , kneuzer , ferguson , massey , maaien , paarden , maaier , te koop staan en kuhn fc geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
804