Grote brand verwoest mechanisatiebedrijf Weevers

Mechanisatiebedrijf Weevers in Zeewolde is in de nacht van maandag op dinsdag afgebrand. De brandweer rukte massaal uit voor de zeer grote brand op industrieterrein Trekkersveld in Zeewolde. Niemand raakte door het vuur gewond.

Eigenaar Andreas Weevers bevestigt de brand bij zijn onderneming aan de Landbouwweg waar tractoren verkocht worden. Hij zegt zeer aangeslagen te zijn over het vuur. Weevers laat weten dat het bedrijf voorlopig verder gaat vanuit de vestiging in Swifterbant. Het personeel wordt dinsdag bijgepraat.

Meerdere brandweerkorpsen rukten uit
De melding over de brand kwam dinsdag rond 1:00 uur binnen. Brandweerlieden uit Zeewolde, Almere, Dronten, Harderwijk, Hilversum en Huizen werden gealarmeerd. Die hebben het pand gecontroleerd laten uitbranden. Tijdens het vuur klonken explosies. Dat waren gasflessen in het gebouw die explodeerden, aldus de brandweer.

Rond 2.00 werd het sein brand meester gegeven, brandweerlieden moesten dinsdagochtend meerdere keren nablussen. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. De brandweer haalt bij het nablussen de gevelbeplating van het dak om in het pand te kunnen kijken.

Tweede brand bij Weevers
Ook in 2013 woedde een brand bij Weevers in Zeewolde. Toen brandde het bedrijf tot de grond toe af waarbij twee honden om het leven kwamen. Een rookpluim met asbestdeeltjes trok in 2013 over het industrieterrein richting Biddinghuizen. Nu zat er geen asbest in het pand en de rook stond de goede kant op, aldus de brandweer.

Deel dit topic

Reacties

+1
newholland6640
Heftig zeg. Sterkte.
GerbertXL
Twee keer in de prijzen, mooi klote.
Vorige keer konden ze een leegstaand pand ernaast gebruiken, ik hoop voor ze dat er nu ook iets leeg staat.
+1
JD3010
@GerbertXL ik weet niet of je het zo noemen kan, maar 9 jaar geleden ook afgebrand. Triest om het te zien.
+1
Gavrie Willemsen
@JD3010 hij bedoelde dat uiteraard “sarcastisch”…. Ik heb ook al brand meegemaakt. De dag nadien, wanneer alle heisa voorbij is en je van de meeste emoties bent bekomen ben je “blij” dat je goed verzekerd blijkt te zijn….want als ze daar ook nog mee beginnen te rommelen nadien is het hek helemaal van de Dam…
+2
casejxu
Quote Reactie van @Gavrie Willemsen:
goed verzekerd

Wat je ook nog wel eens hoor is dat je denk alles opgegeven te hebben maar jaren na de brand je nog steeds dingen tegen kom die je achteraf mis... en dat kun je niet altijd meer opgeven bij de verzekering
+2
Jotke
Triest!

2 keer in 9 jaar tijd!

Ontzettend veel sterkte voor de eigenaar en diens gezin en de medewerkers!

Kunnen de LMB's in de straat niks voor hun betekenen?

Je bent dan wel elkaars concurrent maar als je buurman dit 2 keer in 9 jaar meemaakt zou ik als buurman toch wel kijken wat ik voor ze kon doen.

Beter een goede buur dan een verre vriend!
marco955
@Jotke zou mogelijk moeten zijn. Abemec zit er naast wat ik gehoord heb zijn daar bijna alle monteurs vertrokken. Dus lijkt mij mogelijk
Jotke
@marco955

Onderhand iedere LMB van Zeewolde en weide omgeving zit er naast of om de hoek als ik op streetview kijk.

Ook al ben je elkaars concurrent, elkaar op zo'n moment helpen is geen overbodige luxe.

Begreep uit het nieuwsbericht dat er wel machines bij een buurman in de loods gezet zijn maar weet niet of dat dan om die Abemec vestiging gaat of een ander bedrijf dat een stuk loods ter beschikking gesteld heeft.
GerbertXL
@Jotke abemec is de buurman. Bij de vorige brand zat loonbedrijf de waard er aan de andere kant naast en die ging net verhuizen. Tolhoek (deutz) en groenoord zitten een straat verder. Ze hadden ook een occasion opslag een straat verder samen met bézé (loonbedrijf) waar ook een schuur staat maar ik weet niet of dat nog steeds zo is. Er zal ligt wel een pand leegstaan op industrieterrein trekkersveld.
marco955
@GerbertXL klopt bezee heeft 2 hallen. En daar zullen wel wat machines in staan. Maar verder staat er volgens mij niet veel leeg op trekkersveld. Als er iets vrij komt kaapt morsinkhof het wel weg voor plastic recycling
Jotke
Quote Reactie van @marco955:
Als er iets vrij komt kaapt morsinkhof het wel weg voor plastic recycling

Das gouden bussines volgensmij.

Bij de Kok om de hoek zit ook een plastic recyclingsbedrijf. Zaten nog een mesttransporteur en vergister, 2 bedrijven van 1 eigenaar tussen. Beide bedrijven zitten er nog wel maar grond en panden/vergister zijn inmiddels opgekocht door buurman plasticrecycling die er diens bedrijf in de toekomst uit wil breiden.
2850Johndeere6R
@Jotke oh ligt die vergister nu stil?
+1
Jotke
@2850Johndeere6R

Nog niet. Van Dommelen heeft z'n mesttransportbedrijf en vergister een aantal jaren geleden verkocht aan een Nederlander uit Baarle-hertog als ik het goed heb. Weet niet of dat inclusief de gronden, gebouwen en de vergister zelf was of alleen de BV's maar de gronden en gebouwen zijn in ieder geval inmiddels door buurman Broecx Plastic Recycling opgekocht.

Het terrein en deel van het pand van het transportbedrijf staan nu te huur. De vergister blijft voorlopig in werking tot die NederBelg z'n geld terugverdiend heeft als ik het goed begreep. Het transportbedrijf werkt nu ook vanuit het terrein van de vergister en nog een deel van het kantoor in het grotere gebouw. Over een aantal jaren zal de vergister wel weg gaan gok ik.

Zodra Broecx daar uit wil breiden zullen de vergunningen wel zo geregeld zijn. Gemeente en omgeving is die vergister liever kwijt dan rijk, vooral vanwege de stank die zomers niet te harden is. Dat ding wordt gevoerd met alles waar men vanaf moet lijkt 't wel. Echt niet alleen mest.

Int verleden toen Donders Grondverzet en transport daar tegenover was neergestreken, of toen ze hun nieuwe kantoor en werkplaats gebouwd hebben m, weet het niet precies meer, toen is er met carnaval een wagen over gemaakt met de leus "de mestfabriek ruikt Donders goed!".🤭

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden rookpluim , dronten , swifterbant , zeewolde , asbest , tractoren , brandweer , personeel , biddinghuizen en richting geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
3.024