Illustratie van:
6

Ford 7840 - Tractor wil niet in achteruit

Goedenavond, wij hebben ford 7840 sle met ongeveer 9000 uur. Waarschijnlijk sluipendetwijs, maar sinds paar dagen ineens constant, krijg ik de vooruit/achteruithendel niet meer in z n achteruit. Met veel moeite en proberen lukt het als de 1 tm 8 versnellingshendel in het midden (dus vrij) staat. Als je handel in achteruit zet en je laat de koppeling opkomen hoor je even schrapend geluid en schiet hij eruit (kli kt dan net als handgeschakeld en je koppelt even niet goed tande poetsen.
Volgens dealer monteur is de synchromesring kapot. Is vakkundig monteur, maar ben me helemasl doodgeschrokken van de indicatieve prijs die deze reparatie moet kosten. Dus hoop hier stiekem op gouden tip, dat het mogelink iets eenvoudigers is of op reparatietips die het wat voordeliger maken. Misschien mensen hier, die bij eenn40 serie sle deze reparatie ook gehad hebben en de kosten nog weten.

Deel dit topic

Reacties

+1
Mijn indruk is dat jouw monteur het aardig bij het rechte einde heeft. Volgens mij zit meer dan de helft van de kosten in arbeid, het is namelijk nog al een klus om hem zover uitelkaar te krijgen dat je bij het probleem bent. Als dat zo is, dan is de remedie vrij simpel. Draai hem zelf zo ver mogelijk uitelkaar.
@bram-hamminga mwah 2 linkerhanden wat betreft sleutelen, 😁
@Weidezicht tja, dan zal je een paar goudenhandjes gaan betalen vrees ik.
Het zou nog mee kunnen vallen want de schakel gaffel zou ook versleten kunnen zijn
Op de gaffel zit een slijtvaste laag en als die eraf is dan slijt het heel snel en dan denk je dat je syngro mes stuk is ,
Een paar maanden terug ook gehad met een 6640sl en daar kan je prima bij
vloer uit de cabine en dan deksel eraf
+1
Syngromes gaat sluipender en blijft lang ook al krakt het wel werken , bij ons de versleten gaffel van wel werken tot niet meer in een paar daggen en na reparatie weer prima zonder kraken
ik dacht dat de gaffel 250 of 350 euro koste en 3 uur arbeid ,maar het zou kunnen dat het bij een sle heel anders is.
@Welgerap52 tja, dat het sluipenderwijs is gegaan kan wel kloppen. Afgelopen jaar wel eens vaker gehad, en dacht ik, oh ff niet goed genoeg de hendel naar achter getrokken. Bij werken in Laag, pakt de koppeling soms ook heel laat op, heeft dat ook met synchromes te maken? Of is er dan nog meer versleten in de bak?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7840 en hebben de trefwoorden ford , kapot , tractor , versnellingsbak , koppeling , geluid , handel , Poetsen , reparatie en Kosten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!