Illustratie van:
25

Claas Ares 697 ATZ - Welk merk/type nieuwe banden?

De banden van onze Claas Ares beginnen na aardig te slijten en zijn aan vervanging toe. We hebben nu 20.8R38 /520/80R38 en die willen we nu ook weer voor het ploegen.
Wat zijn jullie ervaringen met verschillende merken en typen?

De bandenboer heeft het volgende aangeboden:
Alliance Agristar II
Alliance Agriflex
BKT Agrimax
Michelin Agribib

De Alliance Agristar of natuurlijk de VF lijken een iets beter draagvermogen te hebben bij lage druk. De trekker wordt bij ons vooral gebruikt voor ploegen, grondbewerking en transport.

Deel dit topic

Reacties

Wij hebben goede ervaringen met BKT agrimax. Soepele band voor een nette prijs.
Iemand ervaring met Alliance Agristar II? Ik lees veel slechte verhalen over oude Alliance banden, maar deze moeten beter zijn?
@ares697 Hier alliance agristar. Zijn zeer goede banden voor het geld. Slijtage kan ik nog niet veel over zeggen omdat ze er pas een half jaar onderliggen.
@Ares550rz hoe bevallen ze kwa comfort (op de weg)?
@ares697 iets minder dan de Michelin agribibs. Maar lopen een stuk beter dan de barkley banden op de andere trekker.
@Ares550rz Bevallen de Barkley banden niet?
@Deutz10 nee niet echt. Trekker is er inmiddels niet meer waren 16.9r34 banden. Waren verre van comfortabel op de weg. Kan zijn dat barkley ook wel betere series heeft maar dat weet ik niet.
+1
@ares697 Hier agristar 365, zijn heel stug en daardoor niet comfortabel. Agristar II kan al snel beter zijn.
Probeer eens een versleten alliance trekkerband te vinden...
Ik ben heel blij voor de mensen die plezier hebben van alliance maar ik ben nog niemand tegengekomen die een alliance trekkerband heeft versleten op het profiel en niet op het karkas.
@GerbertXL alliance geeft nu toch heel lang garantie
Ik ben toch wel zeer te spreken over bkt. Vorige trekker rondom bkt 540/65r28 en 650/65r38 en nu de puma ook op nieuwe bkt laten leveren 600/65r38 en 710/70r38 zijn lekkere soepele banden en hebben goed grip voor de kilverbak enzo
Een bkt band heeft een goede prijs kwaliteit verhouding. Heb zelf een set flecto V, 520/710. En een set bkt force if 710/900, bevalt mij prima
Hier bevallen de Agribibs als ploegbanden heel goed. Hier in de buurt rijden ook een aantal Bridgestone VX sets. Die is ook beschikbaar in die maat en doen het ook prima
@reinder-mf die bevallen ons ook goed, maar zijn wel aan de prijs t.o.v BKT of Alliance. Voor hetzelfde geld heb je bij Alliance zelfs een VF
@ares697 ik heb geen ervaring met Alliance maar wat hierboven gezegd wordt is dat je weinig gebruikte sets vindt. M’n gevoel zegt dat het Agribib karkas sterker is dan de Alliance. Alliance 363 VF serie lijkt me dan wel weer een top serie!
Quote Reactie van @reinder-mf:
Agribib karkas

Als je van plan bent die banden te verslijten, dan die michelins nemen. Had die onder voorlader trekker, tot palingvellen gereduceerd maar karkas helemaal niets aan te zien, terwijl die banden het niet kado kregen qua belasting
@cs-agrar dat zegt wel genoeg 💪🏻
Wij hebben de alliance agristar II nu voorom onze 617. Hele mooie soepele band met mooie nok👍 slijtage kan in zo nog niks van zeggen.

En anders de BKT rt 657. Gewoon prima band.
Mijn advies is om te kijken wat een firestone kost, is mooie soepele band met veel trekkracht. en anders zou ik voor de bkt gaan. alliance veel problemen mee.. en voor het ploegen zou je ook nog kunnen kijken naar 580/70r38 en 480/70r28, wij hebben deze maat ook onder een trekker en wil ideaal met ploegen.
@MASSEY-MOOI -wat voor een problemen dan ?
@1066 karkassen die scheuren, seperatie, lekken tussen de velg en hiel en onrondheid etc. Nu is het niet dat alle alliance slecht zijn we hebben zelf ook de alliance 350 cultuurwielen en die doen het niet slecht. Wel hebben we op een set binnenbanden laten zetten omdat ze lekken op de hiel en velg. Maar dat deden ze al vanaf nieuw.
+1
@MASSEY-MOOI voordat je een firestone koopt zou ik het profiel meten. Ze zijn niet zo duur maar ik heb het wel gezien dat ze al beginnen met een centimeter minder dan de concurrent. En ze willen ook wel makkelijk een platte kant krijgen als ze een poosje staan.
Maar misschien is het tegenwoordig beter.
@GerbertXL hier een collega boer in de buurt die altijd zweerde bij Firestone maar bij zijn laatste nieuwe trekker (met voorlader) was hij daar snel klaar mee binnen 2 jaar had hij zijn voorbanden helemaal glad. Nog eens set nieuwe erom gehad die had hij ook met 2 jaar glad. Nu heeft hij al 4jaar Goodyear dacht ik die lijken beter te bevallen. Maar net wat je zegt misschien is het tegenwoordig beter
+5
We hebben gekozen voor de Alliance Agristar 2, valt net wat mooier dan BKT en de leverancier had er wel vertrouwen in. Michelin of VF wordt toch wel heel duur.
+1
@ares697 lijkt mij geen rare keuze. Vindt het ook een mooie band👍 veel succes ermee💪

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Ares 697 ATZ en hebben de trefwoorden ploegen , trekker , transport , claas , banden , alliance , druk , michelin , grondbewerking , ervaringen , bkt en ares geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
25
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
1.337