Belarus-trekker met Fase V-motor in Nederland

Belarus-importeur Andela toont een nieuw type Belarus, met onder de motorkap een moderne 95 pk sterke Caterpillar Fase V-motor.

Opties en richtprijs
Optioneel is de trekker te voorzien van een Zuidberg-fronthef of een Stoll-voorlader. Je kunt zelfs kiezen voor een modernere cabine met een gebogen voorruit. Richtprijs is € 46.000.

Het eerste exemplaar is inmiddels verkocht, aldus importeur Andela.
Dan ben ik wel heel benieuwd wie deze gekocht heeft.

Deel dit topic

Reacties

KlaasM
De trekker stond schuin tegenover ons in Leeuwarden. Over gebrek aan aandacht hadden ze niet te klagen!
Maar of het wat is blijft natuurlijk de vraag
marco2250
Mooi spul en de helft van een a merk kwa prijs denk ik zo
+1
Hanomag22
Heb met veel plezier met belarusssen gewerkt. Maar tegenwoordig zou ik er voor kiezen het ding in z’n thuisland te laten. Het zou wat mij betreft gesanctioneerd mogen zijn, handel met dat land. Een Turkse Fiat kloon is ook goedkoop en minder twijfelachtige afkomst.
Hanomag22
@Hanomag22 ding ziet er ook nog eens lelijk uit, vind ik.
+7
walker1
@Hanomag22 Ja want die Erdogan is hele toffe peer vergeleken met Loekasjenko?
Albert Peters
@walker1 wat betreft top 10 van niet gewenste personen staan beide in de top 3 Maar alleen van de naam belarus word ik al misselijk
Je moet wel heel .... zijn omdat hier te proberen te verkopen
+1
sassinga
@Albert Peters Je had ook niet kunnen reageren als je dit item zag staan.
Albert Peters
@sassinga waarom geen mening geven?
+2
sassinga
@Albert Peters Je mening over de Belarus trekker is nogal negatief en dat steekt mij. De mensen van de fabriek die ze maken kunnen er ook niks aan doen. De importeur woont 3 kilometer bij mij vandaan en is een kameraad van mijn zoon. Hij heeft het importeurschap overgenomen met de hele onderdelen voorziening nog voordat deze ellende in het oosten begon. Andela staat nog vierkant achter het product wat hij verkoopt.
Albert Peters
@sassinga ik geloof je helemaal 100%maa op dit moment mag en moet je een dictator als hij niets gunnen hoe jammer ook voor de bevolking Als daar geld word verdient steun je het regime
sassinga
@Albert Peters Het is maar net hoe je het bekijkt.
GerbertXL
@Albert Peters mee eens, maar hoe zit het met een china? Als er 1 land is waarvan de leiders geen cent geven om een leventje meer of minder...
Albert Peters
@GerbertXL zou ook dat land willen ontlopen maar daar hebben we het niet over hier
Ik begrijp niet dat er hien bijna niemandove die dictator praat alleen ove economische zaken
Blijk weer alleen portemonnee telt
+7
GerbertXL
@Albert Peters Jij hebt het over een regime dat je liever niet zou financieren, een land dat bar weinig exporteert en ook nog eens producten die jij niet wil hebben. Wat maakt wit rusland waar jij niet zonder kunt, of zelfs rusland?
Dit in tegenstelling tot china die wel degelijk producten maakt waar je niet zonder kunt. Je kiest er voor om je druk te maken over iets wat totaal geen invloed op je dagelijks leven heeft maar je zegt niks over een regime dat we allemaal actief financieren, nog eens extra door russich gas via china te kopen. Dat noem ik hypocriet.
+8
dx11
Quote Reactie van @Albert Peters:
Ik begrijp niet dat er hien bijna niemandove die dictator praat

Je weet echt niet wat er speelde in de wereld he? Zelf heb je het nog warm dus ga je met je vingers lekker ver weg wijzen? Natuurlijk is het niet goed wat Rusland doet, en dat witrusland ze daar in steunen. Maar Balkenende steunde bush ook in Irak, is het daar nu allemaal zoveel beter geworden? En nu zitten hier mensen in de kou, de energiecompensatie blijkt een wassen neus, we hebben moeite onze klimaatdoelen te halen, onze koeien zouden permanent ziek zijn, fosfaat problemen, stikstofproblemen, de bank stuurt je een brief als je 200 euro contant geld uit de muur trekt, de vluchtelingen staan rijen dik om hun fiets, huis, iPhone en hun 1500 euro zakgeld te innen. Nee in Witrusland hebben ze de zaken echt slecht voor elkaar
ronald73
Quote Reactie van @dx11:
de bank stuurt je een brief als je 200 euro contant geld uit de muur trekt

Is het al zo erg in NL? Wat staat er in zo'n brief dan? Vergeleken daarmee gaan er bij mijn bank nog ontiegelijke hoeveelheden contant over de toonbank.
dx11
@ronald73 dit soort werk.

(klik om te vergroten)

+2
ronald73
@dx11 Schandelijk! Waar bemoeien zij zich mee? Het is jouw geld en contant geld is toch een normaal geaccepteerd betaalmiddel? Daar hebben zij niets over te vinden.
Het is natuurlijk niet uitgesloten dat het in Polen met de jaren ook die kant op gaat.
+2
caseboy
@dx11 die brief is toch echt te belachelijk voor woorden en de echte reden dat ze niet willen dat je contant geld hebt vernoemen ze niet eens. Het heeft niks met terrorisme of criminaliteit te maken maar ze willen het zwart geld er gewoon uit hebben zodat we nog meer geld naar de fiscus kunnen brengen.
+2
dx11
@caseboy ik denk dat je het dan nog te positief zie, maar wellicht ben ik een wappie. Volgens mij willen ze gewoon naar het Chinese systeem. Alles controleerbaar en bestuurbaar. Als jij baldadig of dwars bent zorgen we gewoon dat je met een lege koelkast, zonder auto in de kou zit. Maxima zegt wel in haar WEF-speech dat ze de digitale munt wil koppelen aan de digitale identiteit om zo armoede te bestrijden, maar daar zijn wel doeltreffendere middelen voor lijkt mij zo
rommert14
@dx11 is hier in dk nog veel erger met dat digitale en controleren.
+3
ronald73
@rommert14 Zo komen we beetje bij beetje in een samenleving die we net zo goed kunnen beoordelen als slavenplantage. De beste manier om die slavenplantage te bestieren is door ons de indruk te geven dat we 'vrij' zijn. Of word ik nu ook wappie? @dx11 😉
rommert14
@ronald73 tja, we kiezen ze zelf.
+5
caseboy
@dx11 wappie's worden altijd wel voor gek verklaart maar zoals het nu gaat lijken veel van die complottheorien nog echt uit te komen ook, dus zo gek zijn ze mischien niet.
+1
valmet 605
@sassinga goede gast.
roscho
Quote Reactie van @Albert Peters:
belarus

Ik vind het best een leuke trekker, maar het zou maar zo kunnen dat er binnen enkele jaren een embargo komt op het land van herkomst, waardoor je er geen onderdelen meer bij krijgt, ook al zitten er bekende componenten in. En ook politiek gezien zou ik er geen kopen, zelfs niet als ik boer was.
+1
caseboy
@walker1 uit turkije zou ik inderdaad ook niet graag iets hebben. Als ik dan voor een goedkoper merk moest kiezen zou ik toch voor Zetor, Ursus of mischien iets uit het verre oosten gaan zoals solis.
ronald73
Quote Reactie van @caseboy:
Als ik dan voor een goedkoper merk moest kiezen zou ik toch voor Zetor, Ursus of mischien iets uit het verre oosten gaan zoals solis.

Ursus is toch failliet?
+2
2850Johndeere6R
@ronald73 Die hebben een doorstart gemaakt kijk hier eens: tractorfan.nl/picture/1499053/…
En @ursus kan je best meer vertellen
+1
ronald73
@2850Johndeere6R De notering van de aandelen aan de beurs in Warschau is een tijdje geleden geschrapt. Als een doorstart idd in het verschiet ligt misschien best een goede aanrader om te kopen (hierbij neem ik geen verantwoordelijkheid voor mensen die naar aanleiding van mijn reactie kapitaal verliezen, in plaats daarvan sta ik wel open voor een fooi mochten zij daaraan geld verdienen 😄 )
Kosk123
@caseboy je weet waar die laatste Ursus gebouwd worden? Juist in Turkije.
caseboy
@Kosk123 dat wist ik niet
+3
ursus
@Kosk123 inderdaad er worden ook armatrac onder de naam ursus verkocht
Maar er zijn nog steeds mooie echt ontwikkelde ursus moddelen door polmot-warfama gebouwd.
Het mooiste product is de c3150
Mooie westerse technieken erin zoals deutz motor die niet op het tandvlees loopt,en zf versnellingsbak.
Alleen sobere maar toch stoere trekker voor een hele mooie prijs
Hanomag22
@walker1 ik schat hem wel wat hoger in in ieder geval.
+1
BEboer
Enigste nadeel als je zo'n trekker koopt is je koopt hem en je rijd hem op want inruilwaarde zal nihil zijn. Dus je koopt hem bij een "jonge" dealer die je lang genoeg service kan geven. Wij hebben in 2015 een mc cormick gekocht bij een dealer die 4 trekkers per jaar verkoopt 1 van die andere 4 was een landini deze wil hem verkopen maar raakt hem amper kwijt... Wij hebben voor de mc cormick gekozen omdat dit betrouwbare ouderwetse technologie is die hopelijk een eind meegaat... Maar als we deze ooit moeten inruilen ben ik benieuwd naar de inruilwaarde. Verder denk ik dat je een basic a merk ook wel voor een kleinere prijs kan krijgen, kijk maar naar de deutz 5 series, case farmal, enz enz ik vond onze valtra ook niet gek veel kosten 3jaar geleden als ik nu prijzen hoor van fendt met gelijkaardig vermogen 😅
16045HSX
@BEboer Niemand koopt een Belarus om de inruilwaarde. Simpele trekkers, weinig geld is de reden. En wellicht uit liefhebberij, al kan ik mij dat tegenwoordig niet voorstellen.
labella
@16045HSX Veel pk's voor weinig geld, dat kan prima als 2e of 3e trekker of voor de voermengwagen.
+4
Schluterfan
@BEboer

Het probleem zit hem voor een stuk ook in imagoschade. Een bepaalde serie Legendes (die met de 3traps powershift en elektrohydraulische omkeer) hadden een mindere reputatie. En dat dragen ze jaren lang mee. Mc Cormick had met de XTXen ook niet bepaald een topartikel in huis. Mensen die vroeger met deze trekkers reden zijn het vertrouwen verloren en gaan bij een ander merk aankloppen.

De meest gevestigde merken maken of maakten ook wel eens een mindere serie, maar daar word, werd in veel gevallen weinig show rond verkocht. Zolang de fabrikant het zaakje in handen heeft, het oplost en de klanten tevreden kan houden, gaan die laatsten niet snel over op wat anders.

De kleinere merken hebben meestal een kleinere dealer, die het in sommige gevallen nog zelf mogen oplossen omdat ondersteuning uit de fabriek minder zou kunnen zijn, omdat die dealer misschien te weinig afzet naar hun zin en er daardoor ook minder aandacht aan besteedt. Probeer als dealer dan maar eens een merk aan de man te brengen dat imagoschade uit het verleden met zich meedraagt, hoe goed het product nu ook mag zijn.
+5
BigJay
@BEboer die inruil waarde zal je nog best verassen. Zijn heel geliefd voor export.
Kocht zelf 15 jaar geleden een Fonkel nieuwe Belarus 820 voor 16.500 euro. (Ja die prijs lees je goed) en heel compleet met onder ander 80pk, 4wd enz enz.
Kreeg pas nog een bod van 12.000 euro.
4.500 euro afschrijving in 15 jaar, daar hoor je mij niet over klagen 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , cabine , type , motorkap , caterpillar , belarus en nederland geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
39
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
0