Te koop gevraagd, platte wagen / kar

Hallo,
Ik ben op zoek naar een gebruikte platte wagen vier wielen, enig werk geen bezwaar.
Liefst omgeving Limburg of Noord-Brabant i.v.m. vervoer. Lengte ongeveer 4 meter ( zonder trekstang ) Ik ga er een gipsy wagen opbouwen, waar naderhand een oldtimer tractor voor komt te staan.
Gr. Loek

Deel dit topic

Reacties

+1
Mario-fransen
Waarom kijk je niet naar een salon wagen, zit er meteen kenteken op dat je hem ook achter de auto kunt vervoeren. Oplooprem vering onder de wagen en met een beetje geluk ook nog verlichting. De opbouw zal je qua inrichting in beide gevallen moeten doen, wij hebben dit voor jaren terug gedaan met dit resultaat.
+3
Mario-fransen

(klik om te vergroten)

blauwe tractor
Ik heb een frame van een Spijkstaal wagen origineel, er is wel wat werk aan maar dan heb je wt origineels
Groet Jos.
loekie61
@blauwe tractor Heb je misschien wat foto's en afmetingen van de spijkstaal?
Fendt926Driver
loekie61
Ik overweeg om, als de pipowagen eenmaal klaar is, een tractor aan te kopen. Liefst begin jaren ´70.
De piopowagen gaat, denk ik, tussen de 1500 en 2000 kilo wegen . mijn vraag nu, aan welke tractor moet ik denken qua trekvermogen/ PK´s en gewicht?
Hier in het limburgse, zijn nogal wat pittige heuvels!

Aangezien mijn hobby restaureren van oldtimers en oldtimer caravans is, is een beetje sleutelen geen probleem. Alleen moet het geen “5 jaren plan “worden natuurlijk.
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @loekie61:
mijn vraag nu, aan welke tractor moet ik denken qua trekvermogen/ PK´s en gewicht?Hier in het limburgse, zijn nogal wat pittige heuvels!

Een oldtimer van een 30pk kan dat al prima doen.
Bult op ga je wat langzamer.
Maar bult af ook in diezelfde versnelling.
Maar op de vlakke straten is het wel mooi dat je iets snelheid kunt maken met weinig motor toeren.
Een 30 of 4005 deutz zou het prachtig kunnen doen
+2
PieterA
@Fendt926Driver Beetje krapjes hoor Huub. De pipowagen beneden de 2.000 kg rijklaar houden is ook al een uitdaging. En ik vind het met de auto ook al wel eens spannend op de steilste Limburgse stukken.
Pauls
Quote Reactie van @PieterA:
pipowagen beneden de 2.000 kg rijklaar houden is ook al een uitdaging.

dat vond ik ook, lege aanhanger is al snel 5-600 kg, zelfbouw opbouw gaat aardig richting 15-2000 kg, daarom mijn onderstaand advies om toch richting 45 pk te gaan🚜
Mario-fransen
@PieterA heb vorig jaar een paar dagen met de combinatie door Limburg gereden, met de foto die ik boven liet zien. De wagen weegt ook bijna 3,5 ton. Je hebt zo wat gewicht in de wagen,maar de 45 pk bulldog had wel te werken, ik zou zeker niet onder de 40 pk gaan.
Verder inderdaad kijken wat je mooi vind en in het budget past. Zoals @Fendt926Driver al aangeeft iets dat een 40 loopt is mooi kun je rustiger in de toeren rijden.
En zoals @Pauls aangeeft een vaste koppeling en niet in de hef, een aanhanger knobbel werkt mooi dan heb je geen ruimte op de koppeling.
+2
Pauls
@loekie61 Ook zou ik denken aan welke tractorhandelaar zit er in de buurt om eventueel nog onderdelen te kunnen kopen, filters ed kan je bijna overal kopen maar specifieke merk onderdelen is vaak veel lastiger. Zoek je lange tochten te maken, dan is zoals Huub ( @Fendt926Driver ) het al aangeeft toch makkelijk dat je niet steeds volgas (= vaak hoger verbruik) moet geven om 25 a 30 km/h te rijden. Ik zou toch een modelletje zoeken dat zo'n 45 pk heeft, met die limburgse heuvels, kan je wel wat extra pk gebruiken. en dat je bvb 1 versnelling lager en max toeren, bij bergop ongeveer de zelfde snelheid aanhoudt. Ik raad ook natte remmen, geen droge remmen of trommelrem aan, ook het gewicht van de trekker zou ik liever iets boven het gewicht van de aanhanger zien, ook al is die met oploop rem uitgerust. En de trekhaak in vaste uitvoering, niet op een heflat die dan (bij mindere werking oploop rem) de hef helemaal omhoog duwt met schade aan hefinrichting.
loekie61
Dus jullie denken dat ik het gewicht van de combinatie te laag inschat en dit dan meer als 2000 kilo gaat worden? Kan goed zijn natuurlijk, mede omdat ik geen ervaring heb met het bouwen van zo'n wagen. Goed om rekening mee te houden.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @loekie61:
Dus jullie denken dat ik het gewicht van de combinatie te laag inschat en dit dan meer als 2000 kilo gaat worden

Weet niet of jij die link bekeken hebt die ik plaatste van troostwijk.
Als laatste foto staat het type plaatje waar maximaal gewicht van die schaftwagen op 3500 kg staat.
+1
Mario-fransen
@Fendt926Driver @loekie61 denk dat het gewicht op dat plaatje aan de hoge kant is, maar als je hem in richt kom je er snel aan of overheen zelfs. Verder ziet de basis vd wagen er goed uit. Wel langzaamverkeer dus je kunt hem niet meer achter de auto als je ooit zou willen.
De afmetingen zijn het bijna het zelfde als ik op foto hier boven gestuurd heb. Die is echter 2,5breed en iets langer, je vroeg om 4 mtr maar dat zal aan de krappe kant zijn. Ligt er natuurlijk ook aan wat je er in wil, daar zit bed toilet keuken en eet en zit hoek in en dan heb je de plaats hard nodig.
loekie61
Ik was sowieso van plan om uit te kijken naar een tractor zonder hef installatie.
Fendt926Driver
@loekie61 wat denk jij ongeveer als budget te hebben voor alleen de trekker??
loekie61
@Fendt926Driver budget is niet zo'n probleem, ik wil alleen even weten waar ik t.z.t. naar uit moet kijken en of een en ander een haalbare kaart is. Nogmaals die trekker gaat er, misschien, pas komen als de wagen klaar is. Zeker heb ik die wagen van troostwijk bekeken en ga deze ook volgen. Alleen ben ik bang dat daar, voor mij, een te hoog bod voor gaat komen. Wel nog dank voor die tip!
RaHeados
@loekie61 houd in gedachten dat er 18% veiling kosten boven op komen van het geboden bedrag, btw moet ook nog ergens vandaan komen..
+2
Fendt926Driver
Quote Reactie van @RaHeados:
houd in gedachten dat er 18% veiling kosten boven op komen van het geboden bedrag, btw moet ook nog ergens vandaan komen

Bij elk bod op troostwijk krijg je het overzicht te zien wat je bied en wat er aan opgeld bijkomt en aan btw en wat je totaal kwijt bent

(klik om te vergroten)

Zo even ergens op meegeboden voor het overzicht
RaHeados
@Fendt926Driver ah oké duidelijk, zitten zelf wel beetje te kijken naar wat bij de veiling van de loonwerker in de buurt, zagen we dat staan van daar. Veder nog niks geboden, wel netjes dat ze het er zo overzichtelijk bij zetten en je niet achteraf nog een leuke rekening krijgt.. 👌.
+1
Mario-fransen
@Fendt926Driver heb je dadelijk een salonwagen van 14,28 achter je 926😉
+1
Fendt926Driver
@Mario-fransen ha ha dat zou een grap zijn...
loekie61
Als ik zo alle berichten hoor aangaande de aanschaf tractor, komt er nog heel wat bij kijken om verantwoord de weg op te kunnen. Maar goed, ik kan natuurlijk altijd een " statische " pipowagen bouwen. Dan blijft hij gewoon in de tuin staan. ( dan is mama ook een stuk geruster ha,ha )
+1
PieterA
@loekie61 Niet te bang hoor! Neem gewoon iemand die verstand van trekkers heeft mee als je er één gaat kopen. De meeste dingen zitten er standaard op.
Ik weet niet hoe oud je bent? Dat is van invloed of je nog een trekkerrijbewijs moet halen.
+3
loekie61
@PieterA De T van trekker staat op mijn rijbewijs. Ik ben pas 69,.....
+3
PieterA
@loekie61 Dan heb je de grootste hobbel al genomen 😀
rupke
Ik heb er een

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden oldtimer , wielen , tractor , Vervoer , opbouwen , limburg en Platte wagen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!