Illustratie van:
22

John Deere 1640 - Hoe maak je een john deere 1640 miniatuur? Heeft er iemand tips!

Hallo,

Ik wil een John Deere 1640 op schaal 1:32 gaan maken, maar ik heb hier geen ervaring mee!
Ik wil graag weten met welk materiaal ik deze trekker zou kunnen maken en hoe ik dit het beste zou kunnen aanpakken. Alle tips zijn welkom!

Alvast bedankt!
Gr. W-JD

Deel dit topic

Reacties

+1
@Siete kan je wel verder helpen denk ik.
+3
@2850Johndeere6R
Eeehhh nou zo niet helemaal... 😅
Maar uitgaan van t volgende...
Er is een echte trekker waar een model van moet komen? Dan eerst ns kijken of er een basis model is van dat type, of iets wat er heel dicht bij komt.
Ja? Dan dat aanschaffen en verbouwen?
Nee? Dan jezelf nog ns goed bedenken of je er wel aan wil beginnen. 🙈
Zijn wel onderdelen sites te vinden waar je veel spul kunt kopen, op het landbouwminiaturen forum is wel veel info te vinden, en verder leef je lekker uit. Geniet van je hobby. Je kunt t zo gek maken als je zelf wilt, o.a. afhankelijk van je ervaring en budget. 🙂
@Siete de john deere 3140 van britains kun je misschien wel als basismodel gebruiken en die wil ik denk gaan verbouwen maar de vraag is hoe ik dat wil gaan doen? voor allemaal losse onderdelen kost het denk ik wel heel veel verwacht ik, maar in ieder geval bedankt voor je reactie!
+1
@W-JD
Britains modellen kloppen qua maten vaak heel erg goed. Verder is het maar net hoe ver je wilt gaan. 🙂
Je kunt het zo duur en zo gek maken als je zelf wilt. Als je weet wat je ongeveer nodig denkt te hebben kun je ook kijken wat dat dan zou moeten kosten. Daar kun je je plannen op aan passen. Kost het teveel dan moet je wensen gaan schrappen. Als je nog niet precies weet wat je wilt doen dan is het lastig om tips te geven.
@Siete ik weet wel ongeveer wat ik moet doen alleen ik heb niet zo veel ervaring met schaalmodellen maken en ik heb eigenlijk geen idee wat voor materiaal ik daarvoor moet gebruiken en hoe ik het moet aanpakken weet ik eigenlijk ook niet.
+1
@W-JD
Zou me aanmelden op het landbouwminiaturen forum. Weet niet of een compleet uitgebreide hulp hier op dit topic thuis hoort. 🙂
Concrete vragen wil ik altijd voor je beantwoorden hoor, dan doe je maar een PB'tje.
@Siete is helemaal goed
Beetje aan het zoeken geweest, maar ondanks dat de echte 1640 misschien wel het meest verkochte model van de 40 serie is geweest, kan ik er nog geen bestaand model van vinden. Kwam wel een model van een Amerikaanse 2755 tegen, misschien een geschikte basis? eurofarmtoys.nl/a-54670912/usa-jd-1-16/…
Sorry, is een 1:16 die ik gevonden heb, geen 1:32
@Siete
Quote:
Eeehhh nou zo niet helemaal
is hij toch mooi mee geholpen 👌🏽
@walker1 dat is misschien ook wel een mooie basis, ik zal er even overnadenken
@W-JD Hoe moet die worden bij jou? met of zonder cabine? welk type cabine? 2wd of 4wd?
@walker1 Met het liefst een SG2 cabine, en een 2wd, dat vind ik mooier!
@W-JD Ik heb een 2850 die van een 3350 is gemaakt. Motorkap inkorten en verlagen is het grootste werk. Die van Brittains zijn wel mooie modellen
@JD3010 dat denk ik ook ja! wat bedoel je met verlagen?
@W-JD De motorkap vd 4 cilinder is korter, omdat het 2 cilinders minder heeft. De motorkap ligt bij de 4 cilinders ook lager op de motor. Verder hebben de 4 cilinders ook wat kleinere wielen.
Dat zijn eigenlijk de grootste verschillen.
@JD3010 oh oké, bedankt
+1
Een okassie kopen en erg heet wassen lukt bij een wollen trui ook prima.
+2
@blauwe tractor Altijd te koud wassen word je een hele grote zeurzak van
@BouwmanH 🤣👍🏻
@BouwmanH
Wel geinig als anonymus reageren, maar op links en doooooooooorrrr.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1640 en hebben de trefwoorden trekker , john deere en ervaring geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
22
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0