Illustratie van:
13

Iseki TX 1300 - Loopt heet en start slecht

Hallo forum,

Ik heb een vraag over onze iseki tx1300. Deze hebben wij gekocht via een veilingsite
Daar werd gemeld bij het ophalen dat de accu slecht zou zijn. Accu meteen vervangen voor een nieuwe maar deze lijkt niet geladen te worden via de dynamo. Met startkabels start hij direct. Nu met het slepen van de rijbak ging de eerste keer heel goed. Tweede keer begon de tractor heet te lopen nadat hij kort aan het werk was, wat zou het probleem kunnen zijn dat ie heet loopt, sleep te zwaar, snelheid te hoog of te laag?

Deel dit topic

Reacties

Koelvloeistof wel op nivo
En ontlucht?
@iantx1500f ontluchten heb ik niet gedaan dat is een goeie tip.
+1
Gaat het lampje van de temperatuur branden of is de motor daadwerkelijk te heet, mijn tx1500 had ook stroom problemen waardoor het lampje van de temperatuur ging branden. Ik heb voor mezelf een externe temperatuur meter aangesloten en deze komt niet boven de 80 graden.
@MASSEY-MOOI ik denk dat hij echt te heet werd er kwam witte rook onder de kap vandaan.
@MASSEY-MOOI ik denk dat hij echt te heet werd er kwam witte rook onder de kap vandaan.
+1
@Dgr1976 dan is inderdaat de motor te warm ja, ik zou indd de thermostaat controleren
Sommige iseki's hebben achter de gril voor de radiateur een gaasrooster zitten. Misschien is dat bij deze ook zo en zit dit rooster dicht
met vuiligheid. Heb ik zelf een keer bij een 3110 gehad. Als de dynamo niet laad en hij warm loopt, draait de Fan wel of slipt b.v. de
v-snaar. Vervolgens voelen of radiateur ook warm wordt, anders kan zijn dat thermostaat niet/ niet voldoende open gaat.
@frammi hallo Frammi, dat ga ik vandaag ook even checken bedankt voor de tip. Ik hou jullie op de hoogte
Hallo,
Even een update bedankt voor de waardevolle tips. Ik heb het volgende geconstateerd en inmiddels de onderdelen besteld.
Accu werd niet bijgeladen omdat de V-snaar naar de dynamo los zat 🙄

Koelingsproblemen thermostaat heeft ie niet meer, waterpomp doet niets want de koelvloeistof staat stil in de radiator, terwijl het lampje aangeeft dated temperatuur te hoog wordt.

Dus heb ik een nieuwe waterpomp en thermostaat besteld en een nieuwe luchtfilter, de gene die er nu in zit is niet een originele want die past qua lengte niet in de behuizing.

Ik hou jullie op de hoogte 😎
@Dgr1976 als de v snaar te los staat draait de waterpomp dan wel mee?
Quote Reactie van @Dgr1976:
heb ik een nieuwe waterpomp en thermostaat besteld

Die waterpomp heb je ws. niet nodig. Als de riem niet gespannen was, draaien waterpomp en dynamo niet. Span eerst die riem eens fatsoenlijk, dan zijn waarschijnlijk alle problemen opgelost. En zorg ervoor dat de trekker niet zo warm wordt dat hij overkookt, dat kan je gemakkelijk een kapotte koppakking kosten.
@roscho ik denk inderdaad dat de meeste problemen al over zijn, bij het spannen van de snaar
+1
@major6cil hé bedankt voor de tip, ik zal morgenochtend even kijken of dated oplossing is, heb ook een nieuwe v-snaar want die zag er erg slecht uit.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Iseki TX 1300 en hebben de trefwoorden iseki tx1300 , tractor , accu , slepen , startproblemen , dynamo , start slecht , vervangen , snelheid , iseki en tx1300 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!