Illustratie van:
11

John Deere 6430 Premium - Hydrauliek circuit/ pomp hapert

De 6430 heeft sinds gister een probleem met de hydrauliek, de voorlader ging plotseling niet meer omhoog en ook de stuurbekrachtiging valt uit, vanaf 1100 motortoeren kun je wel sturen maar heel erg stotterend alsof er niet altijd olie komt.
Ook de voorlader reageerd een beetje stotterig boven de 1100 toeren
Er is een een tikkent/kloppend geluid hoorbaar onder de cabine.
De hef inrichting werkt wel.

Als je meer olie te gelijk gaat vragen dan lijkt het alsof alles iets beter reageert en functioneerd.

Zou de pomp aan z'n einde zijn of kan het zijn dat er een filter oid verstopt zit?

Deel dit topic

Reacties

Brandt er geen lampje? Hydrauliek filter wisselen kun je eerst eens proberen. Worden de remmen ook overmatig belast?
@mdoornekamp oke, weet je waar ik dat filter kan vinden, hebben er geen documentatie bij, remmen worden gewoon gebruikt trekker heeft ongeveer 8000 uur, hebben wel het idee dat ze minder beginnen te worden.
+1
@FONHOF bij het rechter achter wiel kan je de filter vinden.
@mdoornekamp er brand geen lampje en is geen melding
+3
@FONHOF Misschien een heel domme vraag, maar zit er wel voldoende olie op?
+1
@Ares550rz er zit voldoende op, had ik er even bij moeten vermelden
+4
Als een filter proberen te vinden al teveel gevraagd is is het misschien verstandig 'm bij het lmb te dumpen. Of ze te laten komen.
Er zijn 2 filters, bij het rechterwiel en bij de kop van de transmissie. En dan nog het aanzuigfilter als het een autopower is.
@GerbertXL dat is zeker niet te veel gevraagd en dat had ik ook anders zeker wel gedaan. Lmb kan idd nog, is alleen een aardig stukje rijden. Even de 'simpele' dingen uitsluiten zoals een filter kunnen we zelf ook nog.
@FONHOF als de hydrauliek zo hapert zou ik eerst achterhalen waar het probleem vandaan komt. De kans dat de schade kosten oplopen bij voortgezet gebruik is heel reeel door slijpsel. Ik zou eerst de filters vervangen en dan de oude filters open snijden en controleren op slijpsel.
+1
@FONHOF daarbij komt dat de trekker van een bedrijf is waar ik zo nu en dan help, dus niet dagelijks betrokken ben, nu kwam deze storing en dacht ik vraag het eens of tf miss is het een bekend iets
Was het niet dat de opvoerpomp (chargepomp) soms kapot ging? het klinkt alsof er niet genoeg olie bij de pomp komt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6430 Premium en hebben de trefwoorden voorlader , john deere , cabine , hydrauliek , sturen , oliepomp , geluid , stuurbekrachtiging , hapert , filter en Premium geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!