Schroevend/piepend geluid bij remmen uit 4WD tandwielkast

Goedemiddag,

Al een tijdje maakte mijn 309 LS een piepend geluid tijdens het remmen, daarop haalde ik de trompet los (linkerkant in rijrichting) omdat het geluid van deze kant kwam (dacht dat het weer de remmen waren). Hier vond ik niets abnormaal. Na verder zoeken kwam ik uit bij de lamellenkoppeling van de 4WD inschakeling. Ik haalde het achterste deel van de tandwielkast los waar ik zag dat er normaal gesproken 3 spanbussen een verbinding maken tussen de drukplaat van de lammellenkoppeling en de kern van de lamellenkoppelling zelf. Deze spanbussen zijn alle 3 afgebroken. Nu vroeg ik me af of dit vaker voorkomt bij deze trekkers en hoe het zou kunnen komen dat deze afbreken

alvast bedankt !!!

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Afgebroken stuk spanbus in drukplaat

(klik om te vergroten)

Afgebroken stuk spanbus in lamellenkoppeling

Reacties

+2
roscho
Het zijn wel dubbele spanstiften (spanstift waar weer een kleinere binnenin is geslagen). Dat betekent dat dit gemaakt is om redelijk wat kracht op te vangen. Aan de andere kant is het gemaakt met spanstiften omdat hij bij nood moet kunnen breken.
Ik heb geen idee wat precies de oorzaak is van het breken, maar ik denk dat je geluk hebt gehad dat het slechts een paar spanstiften zijn die stuk zijn gegaan.
Ik zou er gewoon een paar nieuwe stiften inslaan en als er verder niks raars is te zien, de boel weer dicht maken.
+1
vannerom
@roscho de nieuwe spanstiften zitten er reeds in, alles ligt klaar om opnieuw te monteren. Blijf het wel opmerkelijk vinden. Erg bedankt voor de reactie !!!
roscho
Quote Reactie van @vannerom:
de nieuwe spanstiften zitten er reeds in

Zijn de vreemde geluiden nu ook verdwenen? Het zou wel heel erg vervelend zijn als dit probleem opgelost is, maar het geluid blijft voortduren.
+1
vannerom
@roscho ja idd dit was het geluid
+1
redeagle14
@vannerom als ze in draairichting moeten werken zitten ze wel een kwartslag verkeerd. Zo gaan ze veren en dan breken. De kracht moet altijd in lijn met de opening.
+1
vannerom
@redeagle14 idd had ze achteraf nog gedraaid bedankt voor de tip!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden remmen , geluid , 4wd en trekkers geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!