Illustratie van:
19

Peecon voermengwagen - Ervaring Peecon FD-Mix voermengwagen

Hallo,

We zijn aan het oriënteren op een andere voermengwagen. Er wordt nu gevoerd met een BVL V-mix 20.- LS een wagen met beweegbaar snijmes. Wagen bevalt prima alleen het onderhoud aan de messen wat telkens terugkomt is een puntje.

Nu zijn we aan het kijken met wagens met een vast mes. Hierbij kwamen we uit bij een Trioliet en Peecon.

Zijn er gebruikers die voeren met een Peecon FD-Mix? En wat is jullie ervaring?

Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

+1
Misschien is het handig om eerst bij beide wagens te gaan kijken en eventueel een demo proberen. Dan kun je zien wat op jouw bedrijf het mooiste mengt.

Hier op tractorfan krijg je allemaal verschillende reacties. Vaak is het merk dat men zelf heeft het beste.
+2
Die op de foto daar heb ik dus jaren mee gewerkt voor mn werkgever.
Zeer solide wagen, tandemstel expres heel kort bij elkaar gezet zodat er geen besturing nodig was en het niet wringt.
Afvoerbandje van Peecon was veel te licht gebouwd dus na een jaar er eentje van een ander merk erop gebouwd ( bandje van Peecon kon je de losdeur maar half open hebben anders kon hij het voer niet verwerken dus te lange lostijd)
Nadat de wagen kwam al na een paar weken andere vijzels besteld en die er in gezet omdat degene die er in zaten het voer absoluut niet goed mengde als de wagen voller zat als 75 % ( geen movement bovenin)
Wagen draaid nog steeds probleemloos bij een vleesveehouder hier in Ontario ( 1 ste eigenaar heeft een zelfrijder gekocht)
Fd staat voor zelfladend met snijers?
Peecon is absolute top
Mengt erg goed
Komt door de vorm van de vijzel
Vijzels zijn groot
Ervaringen met snijden heb ik niet
Wel bij andere merken voerdoseerwagens
Dat was 1 grote ellende
@Arnold1988 voer snijden is iets uit vorige eeuw
+1
Had/heeft @hobbyboer niet zo'n peecon met stansmes? Wel een voorloper hiervan verwacht ik.
+1
@assink Die heb ik idd.
Hebben we van herfst 2002 tot voorjaar 2017 alle winters mee gevoerd, daarna zijn de koeien weg gegaan.
Is de oude uitvoering.
De huidige FD lijkt verdacht veel op de trioliet uitvoering.

Het vaste stansmes is mij altijd heel goed bevallen.
In graskuil werkt het, zoals hieronder al ergens genoemd werd, het mooiste als je dikke plakken snijd.
Dus altijd helemaal erin rijden en het laatste hapje om op het juiste gewicht te komen smaller happen.
In mais,perspulp,bostel,vezel en dergelijke deed ik altijd wel de volle breedte happen en de hoeveelheid regelen door er minder ver in te rijden, precies andersom als bij gras dus.

De laatste jaren hebben we gevoerd met 2 camera's erop, die hadden er achteraf veel eerder opgemoeten.
Werklampen heb ik er wel gelijk in het begin opgezet, zo was in het donker voeren geen enkel probleem.
Hier bvl met mes bevalt zeer goed een machine nodig om te voeren en laden. nadeel mes een keer in de 3 of 4 jaar vervangen. 100 kg bijladen lukt je wel met een mes maar met stansmes niet. nadeel stansmes is begint pas te snijden bij voldoende weerstand in graskuil trek je bovenste halve meter los. Ga maar eens kijken bij een boer met stansmes, beste is nog een demowagen.
Quote Reactie van @boertje boer:
Hier bvl met mes bevalt zeer goed

Die heb ik een week gehad. Als ik daar mee moest gaan voeren stopte ik acuut. Wat een onding.
@pieta wij hebben ook BVL zelfladend. Bevalt erg goed. Kan er snel mee laden. Bij aanschaf er bewust van geweest dat het mes het zwakste is. Voor aanschaf ook een trioliet op proef gehad met standmes. Werkte super en gaat vele malen langer mee. Alleen trioliet bied geen achterlosser aan in dit segment. Ook de camera die standaard op de BVL zit is een groot gemis bij de trioliet. Verder heeft de BVL wat dunnere cilinders waardoor in en uitklappen net wat vlotter gaat.
@Koetje33 Ik vind het een enorm knoeiding door de ruimte tussen snijframe en laadbak. Zit ie iets voller mengt ie het voer ook nog over de randen. En BvL kleppert in de trekhaak door zijn gewichtsverdeling. Ieder zijn ding. Trioliet met stansmes opent vrij snel tov snijdend mes, BvL is wel sneller open.
@boertje boer Hier trioliet met stansmes,bevalt goed. Bovenste halve meter losse kuil is echt niet zo, alleen met hele droge kuil misschien. 100 kg bijladen wil best wel , moet je geen dun plakje nemen maar een smaller stukje en nwat dieper. Probleem is eerder bij wat volle wagen heb je er geen zicht op en daardoor is het soms wel wat lastig. Is sowieso geen wagen om in het donker mee te gaan laden vind ik.
@zwierb bvl standaard met camera's is verplicht in Duitsland
Quote Reactie van @zwierb:
Is sowieso geen wagen om in het donker mee te gaan laden vind ik

Wij hebben er vooraan bovenop een sterke ledlamp zitten bediend via de elektrische bediening. Zie je meer dan genoeg.
+1
@pieta Oke, vooraan boven op rand van de kuip dus?
@zwierb Ja
+1
Peecon is echt een budget machine [is de vreugde va de lage prijs vergeten dan is de ergernis dicht bij] de aandrijving[cadan]zijn gewoon te licht gebouwd .ik zou eerst maar eens zo wagen als demo 4 weken gebruiken ik hoor van die starremessen niet zoveel goeds komt veel op trekker en wagen aan om het ondermes goed onder de bult te krijgen.
+1
@kaas Heb een keer bij zo'n type gestaan als de topic maker bedoeld maar daar zat een joekel van een aftakas aan. Lijkt me ook over het algemeen een degelijk gebouwde wagen.
85 koeien voeren hoeveel kuub wagen heb je dan nodig
@Hans van Bergen 6a7 koe per m3 dacht ik. Dat lukt bij ons prima. Maar das natuurlijk ook rantsoen afhankelijk. Hoe droger je gras hoe minder koe per m3

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Peecon voermengwagen en hebben de trefwoorden voeren , onderhoud , peecon , voermengwagen , ervaring , mes en fd-mix geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
3.208