Illustratie van:
3

Ford 8730 - Hoe de overdruk opschroeven?

Goedemorgen.

Ik heb laatst van mn ford 8730 de hydrauliek getest en die had maar 160 bar, weet iemand toevallig waar het overdrukventiel zit en hoe je de druk kunt opschroeven?

Grt karlo

Deel dit topic

Reacties

+3
Gaat de overdruk open bij 160 bar of levert je pomp niet meer dan 160 bar en blijft je overdruk dicht?
+1
@MaxxuM4ever hij gaat los met 160 bar, met de hydrauliektester geeft hij met 150 bar nog wel dik 50 liter en bij 160 bar gaat de overdruk los en dan geen liters meer.
+2
Standaard geven deze pompen een 170 bar, ik zou het redelijk vinden moest de overdrukklep op 160 openen om de pomp niet kapot te maken, maar natuurlijk is het wel makkelijker als je toestellen aansluit die liever tot op 180 bar goed werken, scheelt algauw 10 % extra kracht, maar toestellen zullen dan ook bij 160 bar niet vaak tot hun max worden benut en gaan zo ook langer mee. het is een keuze. Wat ook een kleine bedenking is, is uw manometer onlangs afgeijkt geweest, hier kan ook beetje verloop opzitten, dat ie 5 a 10 bar te weinig aanduidt. En de druk is afhankelijk van de tegenwerking dat de olie krijgt, wordt ook soms verkeerd gedacht.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 8730 en hebben de trefwoorden ford , hydrauliek , druk en ford 8730 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!