Illustratie van:
8

International 423 - Klepspeling afstellen en klepdichtingen vervangen

Mijn international 423 gooit bij de uitlaat olie naar buiten. Nu lijken mij dit de klepsteelafdichtingen. Weet iemand ook of en hoe ik deze kan vervangen zonder de kop te demonteren. Heeft iemand hier ook documenten en of beschrijving van? En in het handboek staan de klepspelingen bij warme motor. Hoe moet ik dit doen of kan het ook bij koude motor en wat zijn dan de maten?

Deel dit topic

Reacties

Weet niet precies hoe het zit bij die tractoren maar lijkt me moeilijk te vervangen, zonder de kop te demonteren.
Moet met de kop op de motor wel te doen zijn dacht ik ; wel zuiger helemaal bovenin zetten van de betreffende cilinder ; klepveer indrukken (eventueel zelf hefboom c.q. gereedschapje maken )spietjes verwijderen klepveer afnemen ; kleprubber vernieuwen en in omgekeerde volgorde weer opbouwen .
@basia klopt precies wat jij zegt. Het kan prima met de kop erop. Maar zorg wel goed dat je zeker weet dat de zuiger Boven in staat anders flikkert je klep in de cilinder en kan de kop er alsnog af.
@Inter644fan
Je kan de kleppen voordat je de veren demonteert proberen in de drukken als cilinder bovenin staat zal dat niet lukken.
@Klein Rot jawel dat lukt je wel. Heb dit ook bij een d-155 motor gedaan (zit in de 423) de klep kan denk ik 5-6 millimeters naar beneden, je kunt hem niet helemaal indrukken.
@Inter644fan moeten hiervoor de tuimelaars er ook af of kunnen deze blijven zitten
@Trekkerfan05
De tuimelaars + (de hele as ) moet er wel af ; ja
+1
Klepspeling voor zowel de in en uitlaat kleppen zijn 0,30 MM bij warme motor

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 423 en hebben de trefwoorden olie , uitlaat , motor , afstellen , klepspeling , vervangen , kop , demonteren , international 423 , kleppen en International geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!