Illustratie van:
6

Massey Ferguson 155 - Goedeavond

Mijn vraag tot massey ferguson 155 start bijna niet koud . Weet iemand misschien wat daar de oorzaak van kan zijn . M.v.g
Eric Ree

Deel dit topic

Reacties

+1
De buitentemperatuur… nee flauw.

Wat doet hij wel? Gaat wel snel rond bij het starten? Een vlugge startmotor scheelt al een heel stuk. Slechte stroom of juist massa kan daarvan een oorzaak zijn.
@KlaasM de start motor draait wel en alle leidingen komt gasolie uit . Niks zit verstopt maar hij neemt hem niet over . Ik heb nu een nieuwe brandstof opvoerpomp besteld . Op de hand deed ie het wel goed . Maar via de nokken als gaf ie weinig brandstof . Dus ik hoop dat dat het is . Gloeien doet ie ook perfect. Warm wil ie ook niet starten .
@schylger-terschelling

Brandstofvoorziening, zuurstof en temperatuur lijken in orde te zijn. Dan zou het nog kunnen liggen aan de snelheid waarmee de startmotor ronddraait. Dat zou dan weer kunnen liggen aan het volgende:
- Accu geeft te weinig stroom: sluit een extra startaccu aan en kijk hoe het dan gaat.
- Startmotor vervuild of versleten, koolborstels versleten: zie het filmpje in de link waarin MasterMilo (behalve een stuk nutteloos gezwam in het begin) uitlegt hoe je dat kunt oplossen:

Biedt het bovenstaande geen oplossing, dan zou het nog aan versleten zuigerveren of kleppen kunnen liggen, waardoor de motor te weinig compressie heeft. Een LMB kan de compressie voor je testen, waardoor je dit weer kunt uitsluiten.
Ook zou de brandstofpomp niet helemaal goed op tijd kunnen staan, ook dat kan een LMB voor je bekijken.
Blijkt dat de compressie te laag is, dan is er helaas geen andere oplossing dan een motorrevisie.
Laatste mogelijkheid: de brandstofpomp staat wel op tijd, maar levert niet genoeg druk omdat hij versleten is. Ook hiervoor moet je bij een LMB zijn, dat kan je de pomp (laten) reviseren of een ruilpomp leveren.
@roscho Edit: Nu lees ik dat de motor warm ook niet start. Dat lijkt erop dat de brandstof terugloopt doordat er een klein lekje in de leiding of het rubber van het brandstoffilter zit. In dat geval helpt slechts ontluchten.
@roscho er zit net een nieuwe start motor in . Bedankt voor de rest ga kijken .
De stopknop op de pomp gaat ook in de goede stand ?, soms wil dit schroefje al eens lossen waardoor lijkt dat de stop helemaal terug staat maar het asje draait niet geheel mee. opvoerpompje lijkt me OK als je aangeeft dat de gasolie overal uitkomt, is dit voorval gebeurt nadat je filters wisselde ? dan kan het zijn dat je nog lucht in het systeem hebt zitten, en dan wil ie ook niet verder. Dit los je op door op de pomp zitten 2 kleine schroefjes kort bij elkaar (en niet verzegeld) , als je deze beetje lost zou hier gasolie uit moeten komen als je met opvoerpompje pompt, kan zijn dat er ook wel wat lucht mee uitkomt, blijven pompen tot lucht eruit is, dan kan nogmaals proberen starten. Is dit nog niet ok, kan neem je sleutel 16 om op 1 (van3) injector de moer wat te lossen, probeer nogmaals te starten, meestal komt dan de laatste lucht eruit, en tijdig toe draaien. Veel succes

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 155 en hebben de trefwoorden massey ferguson , ferguson , massey en koud geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!