Voorgloeien problemen M.A.N. L2L

Hallo allemaal,
kan iemand mij uitleggen hoe de gloei procedure werkt bij de m.a.n. 2L2? (zie bijlagen)
ook zou ik willen weten of er nog een extra gloeispiraal nodig is tussen de gloeibougie en de gloeispiraal op het dashboard. Misschien is een aansluitschema wel handig.

voorbaat dank jewel

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

bas101
Type is 2L2 , je moet die hendel onder t controleoog op dashbord uittrekken , als je dat binnenwerks goed hebt aangesloten , dan gaat de gloeispiraal in koudstart gloeien en trekt tegelijkertijd de vlinderklep in spruitstuk dicht , dieselolie bijvullen i potje met die grolsch beugelfles sluiting en dan starten maar.
Wichmond
@bas101 Hoi Bas met de draad heb je wel een punt, gaan we veranderen maar het grolsch potje vullen met diesel blijft er diesel over na het starten of moet je die alle keren vullen?
bas101
@Wichmond bij elke koudstart vullen
Johndeere5020v8
Het lijkt mij dat je de rode draad aan de andere kant moet vastmaken van het gloeispiraal dat stukje steen moet aan de spiraal maar misschien is dit anders dan mijn deutzen
bas101
@Johndeere5020v8 hier heb je idd een punt
Wichmond
Sorry johndeere ik vergis me met de rode draad deze opmerking kwam van jouw en niet van Bas
Steyr thomas
Dit is gewoon een vlamstart, of zie ik dit verkeerd? Bij normale temperaturen boven nul heb je deze toch niet nodig?
Wichmond
Oké heren maar hoe werkt dan hetgene wat omlijnt is, hier zit volgens mij een aansluiting voor een extra diesel leiding. maar hoe dan??

(klik om te vergroten)

bas101
Optioneel zit hier een by pass leiding
bas101
@bas101 heb je de kleppen al eens gesteld? 0.3mm , zwak punt van deze motoren zijn de gebrekkige tuimelaars smering waardoor de lagers waarom de kleppen tuimelen slijtage en daardoor speling oplopen waardoor naar gelang de grootte van de speling t stellen van de kleppen steeds moeilijker wordt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!