Illustratie van:
12

Massey Ferguson 155 - Mijn vraag is wat doet een verzamelkoppeling.

Wat doet een verzamelkoppeling bij een vlamstart. En waar zit ie op een 155 .

Deel dit topic

Reacties

Ik dacht dat die zorgde dat er steeds een klein voorraadje diesel aanwezig was aan de gloeier (vlamstart), deze wordt gevuld via overtollige diesel vanuit de pompretour. De plaats zou in de buurt van de dieseltank en de vlamstart moeten zijn, maar voor de 155 weet ik het niet zeker. Maar als je het leidinkje vanuit de vlamstart volgt zou je erbij moeten raken, wss ergens onder de kap verschuilt. En de vlamstart vind je op de luchtinlaatcollector op de motor maar dat wist je wss reeds.
Dit is mss ook een vraag aan @hooidonk & @Hidde Gröniger
@Pauls als ik de leiding volg kom ik die niet tegen . Leiding van de vlamstart gaat de tank in . En de retour gaat ook de tank in .
Quote Reactie van @schylger-terschelling:
Leiding van de vlamstart gaat de tank in
lijkt me onwaarschijnlijk, maar kan zijn dat deze iets anders werkt dan mijn 175. dus krijgt bij jullie de vlamstart altijd diesel uit de tank. Om dit te testen kan je leidinkje op de vlamstart ff beetje lossen om te kijken of er diesel komt. Ik ken redelijk wat van de 100 (vooral de 4 cil) serie maar niet alles. mss ff raad vragen aan @Hidde Gröniger & @hooidonk
Bij onze 155 zit die in het inlaatspruitstuk, net na de rubberen bocht vanuit het luchtfilter.

Geen idee of hij het doet, ik gebruik hem nooit.

(klik om te vergroten)

@hooidonk
Ik denk dat ik je vraag niet goed begrepen had, je bent dus niet op zoek naar de vlamstart zelf?
Bedoel je dat kleine vierkante blokje waar 3 leidingen aan zitten?

(klik om te vergroten)

MF155
@KMMF zo zit het bij mij ook maar zit geen verzamelkoppeling op . Thanks voor tekening
+3
Het kleine vooraadpotje voor de vlamstart zit bij een 155 binnen in de tank. waar de twee leidingen boven elkaar de tank in gaan. de onderste leiding is voor de vlamstart en de bovenste is de retourleiding die ook gelijk dit vooraadpotje vult.
@johnny mf dat klopt als ik het opvoerpompje met de hand doe hoor.ik de gas olie in de tank lopen . En er komt ook gasolie uit de leiding van de gloeispiraal. Maar start niet . )-:
+1
@schylger-terschelling
Komt er (witte) rook uit de uitlaat met starten?
Krijgt de gloeispiraal voeding?
+1
@schylger-terschelling Ik verwacht dat er dan wel een ander probleem is dan het gloeien. Onze 155 start altijd als het boven nul is zonder te gloeien. Heeft hij wel altijd goed gestart?
@johnny mf ja dat denk ik ook . Als ik hem aan trek met een andere trekker . Draait ie na 2 meter .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 155 en hebben de trefwoorden massey ferguson , ferguson en massey geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!