Illustratie van:
8

Deutz-Fahr Agroprima 4.51 sv - Aftakas stomp afgebroken agroprima 4.51 SV

Vorige week is de aftakas stomp van een 4.51 sv agroprima afgebroken. Het is een vermoeiheidsbreuk, nu willen we zelf de stomp vervangen maar missen een informatie. Is er iemand die een werkplaatshandboek heeft of zo weet hoe die het makkelijkste vervangen kan worden?

Het gaat om de uitvoering met 1 aftakas.

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Nou succes! Volgens mij is het cabine omhoog halen. Hef deksel der af en dan verder zien je het wel. Zit als het goed is een borgbout achter in de as als ik mij goed herinner
+9
Ik zou eens beginnen met een goede schoonmaak voordat je alles open gaat maken
+2
Zoals @casejxu zegt netjes schoon maken.
Dan de kabine er af.
Dan eigenlijk weer verder schoon maken en het hefdeksel demonteren.
Daaronder kijk je zo in de achterbrug.
Is niet echt hogere wiskunde.
En alles is mechanisch dus met sleutel tang of schroevendraaier te openen.
Bedankt voor de reacties. Het schoonmaken komt wel goed. De lagers, ringen, tandwielen etc. op de as die komen er dan ook af? of kan de as als het borgboutje eruit is zo uitgeschoven worden?
+1
@Jasper7077 ik denk dat als je de borging achterop de stomp los hebt je hem zo naar buiten trekt. Tenminste zo was het bij onze 6.08 agrostar. Let wel op hoe je die borging weer vast zet want bij ons was dat weer losgelopen, konden we nog een keer
+1
Het wil ook zonder de cabine eraf te halen. Wel effe de stoel en plaat eronder.
+1
@Gert maar prettig is anders...
+1
@Gert deden we wel als we in het hefdeksel moest kijken.
Maar nooit als we de versnellingsbak in moesten

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agroprima 4.51 sv en hebben de trefwoorden aftakas , stomp , vervangen , werkplaatshandboek , deutz-fahr en aftakas stomp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0