Illustratie van:
3

International 423 - Laadstroom lampje repareren / vervangen

Hallo allen, ik heb een 423 uit 1972 waarvan na reparatie van het motorblok de accu niet meer bij laadt. Ondertussen is het probleem gevonden. Het dashboard lampje is doorgebrand. Als ik hier een andere lamp tussensteek laadt de accu weer netjes bij. Mijn vraag is of iemand weet welk type lampjes dit zijn en waar deze beschikbaar zijn.
Bijgevoegd een foto van het desbetreffende lampje.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Ik denk dat er een lampje in moet : 12 V 2 W type BA7S
Is een veel voorkomend pitje voor controlelampjes .
De fitting kun je zo uit de klok trekken .
+1
@basia volgens mij ook . Dit soort lampjes heb ik volgens mij ook in m,n 644..altijd wel handig als zo,n controle lampje het doet idd.
Al zal de acu ook wel laden zonder dat lampje toch? Maar met dat lampje weet je het zeker.
  • 😉😉😉😉😉😉😉
+1
@cyrus-van-gelder
Ja , bij een gelijkstroomdynamo zou die wel moeten laden zonder controlelampje ; een wisselstroomdynamo niet ; deze heeft via het lampje even een begin-stroompje nodig om (begin)magnetisme te geven aan het anker

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 423 en hebben de trefwoorden netjes , Repareren , motorblok , lampje , vervangen , dashboard , lamp , lampjes , reparatie , international 423 en International geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!