Wat zou jij willen zien in TractorFan 3.0?

In 2016 lanceerde ik de huidige versie van TractorFan. In ICT jaren is dat alweer een heel leven geleden.

Aangezien ik de enige ontwikkelaar achter de website ben en ik de website van de grond af gebouwd heb zonder “frameworks” of code van andere projecten te gebruiken, is de website geheel afhankelijk van mijn eigen kennisniveau.

Daarnaast staat de techniek nooit stil. Er komen nieuwe mogelijkheden bij en verouderde functionaliteit verdwijnt. Technisch gezien loop ik nu gewoon vast in de basis die ik destijds heb gelegd.

Om het simpel te zeggen: Wat ik eigenlijk wil is een flatgebouw bouwen, terwijl ik in 2016 een basis heb gelegd met mijn kennis van houtskelet bouw.

De afgelopen jaren heb ik weer veel bijgeleerd vanuit persoonlijke interesse en vanuit de ervaring die opdeed bij mijn consultancy klussen.

Mijn grootste project loopt in maart vanwege een overname van mijn applicatie af en dat geeft mij weer de tijd en ruimte om te werken aan een nieuwe basis. We noemen het maar gewoon TractorFan 3.0.

Eind september ben ik begonnen met het leggen van de nieuwe basis en ik ben inmiddels bezig met het uitwerken van de eerste functies. Eerst moet natuurlijk alles werken wat nu ook al in de website werkt (maar dan beter). Dat is op zich al een hele klus.

In grote lijnen zijn mijn doelstellingen:

  • Ik wil de website bouwen waarvan ik wou dat hij bestond:
    o Een mooi uiterlijk
    o Zeer gebruiksvriendelijk
    o Veel informatie
    o Mooie discussies
    o Grote foto’s
    o Grote video’s
    o Geen Google advertenties
    o Geen cookie meldingen
    o Geen popups of verzoeken om toestemming
    o Geen spam
    o Een website om dagelijks te bezoeken
    o Echt iets om trots op te zijn
    o Ook beschikbaar in het Engels
  • Technisch gezien moet het solide zijn en voldoen aan industriestandaards
  • De website moet mij kunnen overleven. Stel dat er iets met mij gebeurt dan moet iemand anders de website voort kunnen zetten.

Ik verwacht hier ook echt wel een jaar mee bezig te zijn. Mijn doelstelling is dan ook om in september van dit jaar de nieuwe website gereed te hebben.

Vanaf deze vrijdag wil ik proberen elke vrijdag een topic te openen met een filmpje van nieuwe functionaliteit op de nieuwe website. Zo blijven jullie een beetje op de hoogte.

Ik heb natuurlijk een hele lijst met wensen voor nieuwe functies op de website. Maar ik ben wel benieuwd wat jullie zouden willen zien in een vernieuwde website?

Eén ding is wel zeker: een echte app komt er niet. Alleen de website herbouwen is eigenlijk al een manjaar werk. Een app bouwen kan ik zelf niet en het uitbesteden kan niet van het beetje geld dat de advertenties opleveren.

Deel dit topic

Reacties

+14
PieterA
Super dat je daar zo veel aandacht aan wil gaan besteden 👍😀.

Wat ik zo ineens kan bedenken: Ik volg bijna alle discussies, maar als je dan soms 50 reacties verder bent dan ben je de aparte draadjes wel een beetje kwijt. Dit speelt vooral bij de foto's, want bij de topics kijk ik dan vaak alleen naar de nieuwe berichtjes.
+4
Tinus
@PieterA Daar heb ik een oplossing voor bedacht. Die zal ik op een vrijdag laten zien!
+4
cyrus-van-gelder
@Tinus nou Tinus, ik heb het allemaal gelezen wat je plannen zijn.
Er zijn wel punten die je noemt die me echt wel aanspreken.
Mooie discussions , geen reclame pop ups / spam. En dan ook eens in het Engels beschikbaar!!!!
Mooi uiterlijk met mooie video's en foto's is ook helemaal toppie.
Ik ben vlak voor dus
  • 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
    Groet Cyrus

Favorit614
Hopen dat alle foto's meegaan naar de nieuwe site.
Nu zitten er foto's zonder beeld in het systeem.
+4
Tinus
@Favorit614 Klopt. Dat zijn vooral foto's uit de begindagen van TractorFan. Toen werd niet altijd een goede backup gemaakt van het origineel. Later zijn er wat problemen geweest met .webp foto's. Gelukkig kunnen de foto's nu gewoon blijven staan waar ze staan. Alle foto's en reacties gaan gewoon mee.
+2
Fast Eddy
Ik krijg de topics sinds een paar maanden niet mooi meer in beeld. Tenminste als ik de knop nieuwe topics aanklik.
+5
valmet6400power
Een kleinigheidje maar als ik op de laptop op Chrome of op m’n IPhone de pagina “gevolgde gebruikers” aanklik dan heet dat tabblad vervolgens Gevolge gebruikers. Dus de “d” mist. Het stelt niet veel voor maar ik irriteer me er wel mateloos aan, al een jaar of 3.

En in je inbox privé berichten kunnen verwijderen zou wel lekker zijn voor ons en extra ruimte voor jou op je server.
+10
Fendt926Driver
Quote Reactie van @valmet6400power:
En in je inbox privé berichten kunnen verwijderen zou wel lekker zijn voor ons en extra ruimte voor jou op je server.

Dat zou ik ook een goede optie vinden
+9
Jotke
Top @Tinus !

Mijn bewondering voor je harde werk voor deze topsite heb je!

Zoals je weet sta ik open om je weer te helpen!

Ik ben nu ook wat jaren ouder en wat in 2016 is gebeurd, de ruzies etc tussen mij en @SJB533, @Alex Miedema enz laat ik graag achter me en wil daar eerlijk over zijn: ik was ook niet de gemakkelijkste en ben het inmiddels met ze eens dat we niet voor ieder klein ding een ander type hoeven aan te maken.

Wat ik als verbeterpunt zie is:

• Bedrijfsprofielen kunnen bewerken. Dat gaat nu niet waardoor velen niet meer kloppen door verhuizingen, overnames etc.

• types zoals bij Fendt die meerdere generaties hetzelfde blijven maar toch andere trekkers zijn scheiden op generatie zoals Alex op Truckfan heeft bij de vrachtwagens. Ik bedoel dan bijv. 311 gen 1, 311, gen 2, 311 gen 3 etc.( Edit: Om onderscheid makkelijker te maken bij het type selecteren of het zoeken in de map de van tot bouw jaren eventueel er achter). Zo kan een bezoeker die info of foto's wil zien over een trekker uit 1990 wil deze makkelijk vind en ipv tussen die van 2002, 2008, 2012, 2022 enz te moeten zoeken.

• wellicht je idee van merkadmins uitwerken zodat specifieke kennis goed benut wordt en de allround Admin het rustiger krijgen. Op dit moment is als ik het goed heb alleen Sjoerd als Admin echt actief op Tractorfan en zijn het verder admins van andere sites die bij springen. In zijn eentje is dit geen doen voor Sjoerd. Ook hiervan weet je: ik spring graag weer bij en beloof beter te gaan overleggen!
• Bouwmachines ook volwaardige plek geven op TF dus niet meer alles onder bijv Hitachi Kraan, shovel maar gewoon op type maar ik weet dat dat ook je bedoeling is.

Succes in ieder geval met de bouw van de nieuwe site! Dat wordt vast weer mooi!
+12
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Jotke:
types zoals bij Fendt die meerdere generaties hetzelfde blijven maar toch andere trekkers zijn scheiden op generatie zoals Alex op Truckfan heeft bij de vrachtwagens. Ik bedoel dan bijv. 311 gen 1, 311, gen 2, 311 gen 3 etc.

Gatverdarrie nee.
Ben zo blij dat er toen niemand met de fendt serie aan het veranderen is gegaan net als bij john deere.
Elke bout die veranderd werdt aan een john deere moest weer in een appart mapje.
Gelukkig plaats ik weinig john deere fotos zou ook niet weten welk mapje dat dan zijn moet
+1
Jotke
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Ben zo blij dat er toen niemand met de fendt serie aan het veranderen is gegaan net als bij john deere.Elke bout die veranderd werdt aan een john deere moest weer in een appart mapje.Gelukkig plaats ik weinig john deere fotos zou ook niet weten welk mapje dat dan zijn moet

Hoho zo bedoel ik het niet.

Verschil in generatie is wat anders dan in luxe of basis versie bijv.

Diegene die toen met John Deere aan de gang is gegaan zal ik eerlijk zeggen dat ik dat was.

Vroeger had je op TF verschil tussen SE en Premium. Dat is toen een keer bij elkaar gegooid en heb ik vervolgens een poging gedaan te herstellen. Omdat er ondanks dat het type voor groot deel overeen kom toch voldoende verschil in zit. R en M en E enz staan nu ook in een ander mapje, dat is toch hetzelfde? R is het vroegere Premium. M SE.

Ik, en dat zei ik ook in de reactie hierboven, moet er wel bij zeggen dat ik wat betreft de hakselaars bijv het nu met jou en @SJB533 eens ben. Een i, prodrive, i prodrive of zonder toevoeging hoeft geen ander mapje. Das onzin.

Bedoel het absoluut niet slecht en dat van die generaties was maar een idee.

Mocht @Tinus er voor open staan me een nieuwe kans te geven sta ik 100% open voor overleg wat wel en niet te doen alvorens iets aan te passen. Ben daar asjeblieft niet bang voor! Overleg en goede samenwerking is de sleutel om van deze mooie site een nog groter succes te maken!

Zou me graag op het stukje trefwoorden en de bouwmachines willen storten. De trefwoorden kunnen als ik zo zie hoeveel er van 1 merk maar dan de een met spatie en de ander zonder spatie zijn bijv misschien zelfs wel gehalveerd worden. Daar heb ik me toendertijd op gestort en zou dat graag afmaken.

Ook zou ik graag Sjoerd helpen met de merken en types waarvan door leden een suggestie wordt gedaan voor nieuw merk of type aan te maken.
+13
maikwolsink
Er zijn wel een aantal dingen die ik zo willen zien.
Oa een melding in Je mailbox bij een privé bericht.

De mogelijkheid om bepaalde leden tijdelijk uit je overzicht te verwijderen.
Ik merk nu dat sommige leden een bult foto's plaatsen wat na 2 foto's niet meer interessant is.
Door deze acties raken de wel interessante foto's ondergesneeuwd en komen ze op de 5e 6e of wel 10e pagina terecht.
Hierdoor mis je snel een leuke discussie of nuttige info omdat je na 3 pagina's gestopt bent met bladeren door de foto's.
+8
valmet6400power
Quote Reactie van @maikwolsink:
Oa een melding in Je mailbox bij een privé bericht.

Die krijg je hoor. Of ik althans wel.
+5
1046
@maikwolsink vooral de fotoos van bedrijfsvoorraden
+10
Kosk123
@maikwolsink of een maximum aantal uploads per gebruiker per dag.
Jotke
Quote Reactie van @Kosk123:
@maikwolsink of een maximum aantal uploads per gebruiker per dag.

Asjeblieft niet!

Gewoon iedereen z'n gezonde verstand gebruiken en elkaar aanspreken als iemand te vaak veel foto's van veel hetzelfde plaatst.

De ongeschreven regels van 3 per trekker of machine op dezelfde plek per keer en max 10 in eens is wat mij betreft voldoende.

Ik vermoed dat je de foto series van bijv de enthousiaste TF'er @jordi 1455 hebt gezien. Aanspreken blijft ook dan beter dan verbieden.

Een betere optie zou dan wellicht zijn dat je bij iemand op diens profiel een knop krijgt waarmee je melding kan doen dat die persoon wel heel vaak veel foto's in eens plaatst en de Admin dan bijv diegene er op kan wijzen dat het wel wat minder mag en indien deze door gaat met bijna dagelijks veel plaatsen een 24 of 48 uurs pauze, maar dan alleen op de mogelijkheid om foto's te plaatsen bijv.. Dus niet iemand volledig blokken maar alleen de mogelijkheid om foto's te plaatsen voor een x aantal uur ontnemen. Dat helpt meer als een ban denk ik.
trean
@Kosk123 een limiet voor nieuwe leden in de eerste weken lijkt mij wel handig
+10
erik9831
Verwijderen van inbox berichten.

Het kunnen blokkeren van sommige mensen, die je niet wil lezen en waarvan je ook wilt dat zij niets van jou meer zien.
+1
Terwisscha
@erik9831 Mee eens! Krijg nogal het e.e.a. binnen aan pb's van mensen waar ik liever geen berichten meer van ontvang
+2
@Terwisscha sorry, zal het niet weer doen 😂
+3
Terwisscha
@ronald-deutz-fahr Ik bedoel jou niet hoor! De berichten die je mij stuurt kan ik altijd erg waarderen!.
Ik ga verder geen namen noemen, maar er zijn een paar accounts, die helemaal geen foto's hebben, geen reacties plaatsen, geen bibliografie hebben, maar mij wel PB's sturen en van alles willen weten. Uit beleefdheid reageer ik er wel op, maar ik zie liever dat ik die personen kan blokkeren.
@Terwisscha ik vind pb altjjd maar omslachtig op een of andere manier, maak er niet bar veel gebruik van.
Was ook maar sarcasme trouwens😉
+1
Terwisscha
@ronald-deutz-fahr Dat idee had ik al. Ondanks dat wou ik het toch gezegd hebben.
+6
InsaneNL
Wat mij zo al te binnen schiet:

1. Het documenten systeem werkt op het moment niet goed, ze zijn amper vindbaar in de mappen van machines en het losse overzicht laat alleen de laatste paar zien.

2. Automatisch vervolg deel bij topics. Het kramp en granito topic zijn ondertussen zo lang dat de site niet meer goed werkt als je ze opent. Na een bepaald aantal reacties het topic automatisch sluiten en een nieuwe aanmaken met dezelfde begin tekst en deel x in de titel. Vervolgens de link naar het nieuwe deel duidelijk onderaan het oude topic.
+8
David Bakker
Dat je makkelijker door je eigen foto,s kan bladeren meer foto,s evetueel kleiner per pagina of dat je een paar pagina,s over kan slaan , als je bijvoorbeeld weet dat een bepaalde foto, een paar jaar geleden op de site is gezet dan weet je van je zelf ongeveer hoeveel pagina,s terug die in je eigen foto bestand zit.
+6
Fendt926Driver
Quote Reactie van @David Bakker:
of dat je een paar pagina,s over kan slaan , als je bijvoorbeeld weet dat een bepaalde foto, een paar jaar geleden op de site is gezet dan weet je van je zelf ongeveer hoeveel pagina,s terug die in je eigen foto bestand zit.

Dat kan op de computer wel.
Boven in beeld de adresbalk begint met pagina 1 of 0 dat weer ik zo niet
Regel aanklikken en cursor achter de 1 of 0 en back space en 12 intypen en je krijgt pagina 12.

Op telefoon nog niet gelukt
+1
@Fendt926Driver
Quote:
Op telefoon nog niet gelukt
ook dat kan wel, dan klik je op je zoekbalk, vervolgens zie je rechts in beeld een pennetje. Die klik je aan en kun je het verder op de zelfde manier doen als op de computer 😀
Fendttrisixfan
Quote Reactie van @Jelle Boerkamp6110:
ook dat kan wel, dan klik je op je zoekbalk, vervolgens zie je rechts in beeld een pennetje

Ook weer wat bijgeleerd 👌
+2
worteljcb
Het is fijn dat je kunt filteren op alleen de nieuwe reacties. Maar je kunt dan niet zien waar op gereageerd wordt en dat is wel eens vervelend. Als je dan het filter uitzet kun je hem niet meer aanzetten opnieuw. Daardoor raak ik de draad wel eens kwijt. Het zou fijn zijn dat je het filter kunt blijven gebruiken tot je de bewuste pagina verlaat. Of bijvoorbeeld de voorliggende reactie zichtbaar kan maken met het filter aan, door ff hierop te klikken.
+2
InsaneNL
@worteljcb als je in een gelezen reactie op de grijze balk klikt word die weer zichtbaar. Werkt helaas alleen niet als het een hoofdredactie is
+7
edwin-hensbergen
Misschien handig om bijvoorbeeld de video’s uit je galerij ipv via youtube te uploaden?
Net als fotos plaatsen via je telefoon bestanden.
Of kan dit om privacy en andere rompslomp complicaties opleveren?
Jotke
Quote Reactie van @edwin-hensbergen:
Misschien handig om bijvoorbeeld de video’s uit je galerij ipv via youtube te uploaden?Net als fotos plaatsen via je telefoon bestanden.

Dat zou wel iets zijn ja al is het daar volgens mij wel eens over gegaan. Weet alleen niet meer wat precies de reden was dat het alleen via YouTube kan.

Ik heb ook vele filmpjes waarvan ik zeker weet dat een redelijk deel hier in de smaak zou vallen maar kom gewoon niet toe aan uploaden op YouTube. Op YouTube wil ik er weer foto's enz bij doen en daar kom ik nooit aan toe of heb ik geen zin in( vooral dat laatste🙈).
+2
marcel-pek
Ik heb al is een poging gedaan om m'n gebruikersnaam te veranderen maar is nog niet gelukt, iemand enig idee of het kan?
+1
Jotke
Quote Reactie van @marcel-pek:
kan

Quote Reactie van @marcel-pek:
niet

😉
+3
marcel-pek
@Jotke oké duidelijk 😄
+1
a3vandiejen
@marcel-pekHeb je liever een trekker naam Marcel?
+3
NewHollandErik
Quote Reactie van @marcel-pek:
Ik heb al is een poging gedaan om m'n gebruikersnaam te veranderen maar is nog niet gelukt, iemand enig idee of het kan?

Kan niet bestaat niet. Het moet natuurlijk geen knop worden zodat gebruikers elke week (net hoe de pet staat) een andere naam hebben, maar op verzoek moet dit toch geregeld kunnen worden? Als bijv. JDfanPietje bij de JD-dealer werkt, en daar door al die reorganisaties bij JD 😉 de laan uit wordt gestuurd en hij gaat bij de plaatselijke Case-dealer aan de slag.. dan zou een andere naam fijn wezen. Wellicht op z'n profiel z'n eerdere naam nog ergens tonen? Anders wordt het voor hem/haar belemmering nog meer foto's te posten.
+4
hermanjohndeere
Wat ik wel handig zou vinden is dat je kunt terug kijken wie je foto’s leuk vind. Alla facebook laten we maar zeggen. Nu moet je profielfoto voor profielfoto bekijken wie op het duimpje heeft gedrukt en later kun je dat niet weer terug zien.
+2
edwin-hensbergen
@hermanjohndeere je kan in je notificatie archief kijken?

(klik om te vergroten)

+2
Jotke
Quote Reactie van @hermanjohndeere:
Nu moet je profielfoto voor profielfoto bekijken wie op het duimpje heeft gedrukt en later kun je dat niet weer terug zien.

Notificatie archief en dan op datum zoeken maar jij bedoeld waarschijnlijk dat je als je later naar de foto terug gaat je dan niet bij de foto kunt zien wie hem leuk vond?

Dat zou inderdaad ook mooi zijn!
+1
hermanjohndeere
@Jotke jaa dat bedoel ik ja
vanheule
Een smartphone app van TF zou fantastisch zijn🤩
varken
@vanheule
Laatste alinea gelezen?
+1
vanheule
@varken sorry, niet helemaal gelezen🤦‍♂️
Jotke
Quote Reactie van @vanheule:
Een smartphone app van TF zou fantastisch zijn🤩

Quote:
@Tinus Eén ding is wel zeker: een echte app komt er niet. Alleen de website herbouwen is eigenlijk al een manjaar werk. Een app bouwen kan ik zelf niet en het uitbesteden kan niet van het beetje geld dat de advertenties opleveren.
+7
Lars Bekhuis
@vanheule ik heb een snelkoppeling gemaakt van de website.
Dus ik heb hem nu als 'tegeltje' op mijn telefoon staan. Werkt hetzelfde als een gewone app. Als je hem aantikt ben je dr.
vanheule
@Lars Bekhuis ja zo heb ik het nu ook gedaan
+19
DANOONTJE POWERR
Allereerst @Tinus : mooie plannen weer!
Ik zou graag zien dat je een duimpje ook kan wissen.
Soms tik je per ongeluk het duimpje aan terwijl je dat niet wilt.
Ook kan ik sinds een tijdje niet meer zien wie er een duimpje gegeven hebben terwijl dat eerst wel kon.
En inderdaad de mogelijkheid om bij foto's alleen nieuwe reacties te zien net als bij topics.
Video's uploaden en een betere zichtbaarheid van video's op de site zou ik ook mooi vinden.
Succes met maken!👍🏻
+2
@DANOONTJE POWERR
Dat lijkt mij ook fijn, dat je kunt zien wie je een duimpje heeft gegeven en dat je ook als je per ongeluk op het duimpje duwt het ook weer eraf kan halen.
varken
Kun je niet chatgpt een verhaaltje laten schrijven?🤪
Of dat hij de makkelijke vragen doet😉😆
+6
2850Johndeere6R
Ik hoop vooral op een snellere website, verder zijn er hier ideeën genoeg wat allemaal zijn voors en tegens hebben.

@Tinus ] Ambitieuze plannen en ik hoop dat je het voor elkaar krijgt
+2
Pieter Buren
-In je lijstje doelstellingen staat 'Grote foto’s'. Bedoel je hiermee het formaat qua pixels? Dat zou wel top zijn.
-Verder zou ik graag willen zien dat de foto's in de map 'ongeordend' ook te zien zijn als je door de pagina's surft en niet alleen in het klein op de home pagina.
-Soms vind ik (en misschien meerdere) het leuk om de oudere foto's op tractorfan te bekijken van bijvoorbeeld 10 jaar geleden. Om dit makkelijker te maken zou je misschien iets kunnen maken waarmee je op plaatsingsdatum kunt filteren. Op dezelfde manier als je nu per merk en type kunt filteren.
+4
casejxu
Mooi plannen.

Zoals bij andere beschreven

- inboxberichten kunnen verwijderen
- ipv volgende/vorige knop op je foto pagina snel naar andere pagina kunnen via bijvoorbeeld nummers. Desnoods 5 pagina's per keer over slaan.
- en gemakkelijk email met notificatie uit kunnen schakelen. Ooit een topic gemaakt over ford 3000 maar krijg nu elke keer als iemand daar topic over maakt een mail. En krijg dat niet uitgeschakeld.
+1
DANOONTJE POWERR
Quote Reactie van @casejxu:
maar krijg nu elke keer als iemand daar topic over maakt een mail. En krijg dat niet uitgeschakeld

Misschien staat die nu in je profiel als jouw ervaring?
Dat kun je wel aanpassen.
casejxu
@DANOONTJE POWERR klopt. Daar heb ik m al uitgehaald maar haalde toen niks uit
+5
roscho
@Tinus
Geweldig dat je weer tijd en moeite gaat steken in TF. Niet omdat ik het slecht vind, maar omdat het goed is dat erover nagedacht wordt en gekeken wordt wat qua ontwikkelingen mogelijk is.

Je noemt in je punten een heleboel relatieve zaken: wat de een mooi vindt (uiterlijk, discussies, etc.), vindt de ander afschuwelijk. Hou het dan in ieder geval bij "functioneel".

Gezien de huidige site heb ik er vertrouwen in dat de nieuwe "solide" zal worden en automatisch vertalen naar Engels zou technisch ook mogelijk moeten zijn en als (een aantal van) de zaken in je opsomming gerealiseerd kunnen worden, zou dat heel mooi zijn. Probeer in ieder geval te voorkomen dat bovenaan een grote afbeelding verschijnt, waardoor een groot deel van het scherm wegvalt. Zoals dat nu is, is 't goed.

Het laatste punt (jou overleven) zal moeilijk worden. Mocht jij wegvallen, dan zal iemand niet zo snel de techniek doorgronden hoe alles in elkaar zit, dat kon dus wel eens moelijk worden.

Naast de door anderen genoemde punten wil ik ook nog een aantal wensen aangeven:

- Kunnen verwijderen van berichten uit de mailbox
- Voorkomen dat leden een heleboel foto's van dezelfde trekker plaatsen, waardoor alles in de live updates zo ver omlaag schuift dat je het niet meer ziet, evt. door een max. aantal threads te kunnen posten.
- Documenten beter zichtbaar maken en doorzoekbaar maken op trefwoorden. Hiervoor zal dus OCR moeten worden toegepast op de gescande teksten.
- Een doorzoekbare handleiding van het geheel, waarin o.a. ook staat hoe je de gebruikersnaam kunt wijzigen.
- Bij "nieuwe reacties" de oude toch zichtbaar houden, bijv. door ze grijs te maken.
- Zichtbaar maken van de @namen in de live updates.
- In de tekstverwerker: gebruik van Bold, Italic en opsomming net zo maken als in MSWord, dus WYSIWYG en geen HTML-codes.

Verder ben ik over het geheel eigenlijk heel tevreden, wat mij betreft hoef je niet te gaan veranderen "om het veranderen".
+1
deerefan
Ik hoop vooral dat de kwaliteit van de foto's vooruit gaat 😄 en mocht het een hele mooie site zijn straks wil ik er best wat voor geven per maand/jaar 😄 misschien icm een premium account of zo dan 😄
+21
bart99
@deerefan Houd jij het dan maar lekker bij Onlyfans. Dat is juist de charme dat iedereen zo uit het werk foto’s maakt, afgewisseld met de professionelere foto’s.
+1
Jotke
Quote Reactie van @bart99:
@deerefan Houd jij het dan maar lekker bij Onlyfans

+ 100 !🤣
+7
roscho
Quote Reactie van @deerefan:
kwaliteit van de foto's vooruit gaat

Ligt de kwaliteit van de foto's niet vooral bij onszelf? Ik las in je profiel dat jij een "echte" fotograaf bent en je hebt een beste camera (mooie foto's trouwens op FB). De meesten van ons lopen dagelijks rond met een mobieltje, waarmee je soms evengoede foto's maakt als met een aardappel. Het gaat er volgens mij meer om dat zaken die aktueel, leuk, spannend zijn in beeld komen. En verder genieten we natuurlijk van de foto's van "echte" fotografen.
+9
@deerefan die fotograaf foto's boeien mij een stuk minder dan de foto's die door de eigenaar/chauffeur genomen zijn. Dan is er nog wat over te ouwehoeren in plaats van dat er alleen een mooie foto staat waar niemand iets over weet.
+12
@deerefan
Quote:
Ik hoop vooral dat de kwaliteit van de foto's vooruit gaat

Asjeblieft niet! De mooiste discussies zijn onder de snelst gemaakte half wazige foto’s met een stukje uitleg. Veel mooier als niets zeggende fotograaf foto’s met alleen merk en type vermeldingen, al dan niet bij opendagen en beurzen gemaakt.

Maar heb wel een ideetje…
De professionele foto’s achter een betaalmuur, Inc de beursfoto’s en de 10 foto’s van dezelfde combinatie plaatsers.

En dan de rest lekker op het ‘oude’ forum trekkerpraat en boerenpraat hebben. Gezellig!
Jotke
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
De professionele foto’s achter een betaalmuur, Inc de beursfoto’s en de 10 foto’s van dezelfde combinatie plaatsers.

Hierbij zeg ik dan weer "Asjeblieft niet!"

Ben het verder met je eens hoor. Maar iedereen moet de foto's kunnen plaatsen die hij of zij wil.

"De 10 van dezelfde combinatie plaatsers" kun je ook aanspreken en bijv op een manier die ik hier eerder in dit topic heb vermeld laten blijken dat dat niet te bedoeling is.

Ik ben ook ooit zo geweest. Weet nu dat ik het moet beperken tot max rond de 3 in een keer en vind dat persoonlijk nu ook mooier omdat de hoofdpagina dan een stuk afwisselender is.

Een betaalmuur brengt alleen maar een ontzettend grote ergernis bij leden. Das nu ook bij de kranten die eerst hun leden wegjaagden met te dure abonnementen en weinig nuttig nieuws en nooit korting en vervolgens nu online ook geld gaan vragen omdat ze anders niet genoeg inkomsten hebben. De onzinnigste berichten mag je lezen maar de nuttigste zijn Premium. Dat moet je op TF niet willen ook al zou het andersom zijn.😉

Dan liever wat advertenties maar geen betaalmuur.
+1
NewHollandErik
Quote Reactie van @deerefan:
mocht het een hele mooie site zijn straks wil ik er best wat voor geven per maand/jaar misschien icm een premium account of zo dan

Eens. Of zelfs standaard kleine bijdrage. Zorgt voor serieuzere leden, geen trollen, dus hoger niveau.
+1
roscho
Quote Reactie van @NewHollandErik:
standaard kleine bijdrage

Dat heeft 2 kanten: ik vind de site eigenlijk helemaal niet verkeerd en nu kan het ook zonder bijdrage. Aan de andere kant zullen de leden afhaken die alleen maar willen kloten en dat is weer winst. Maar met een goed beleid van de admins is dat laatste ook te ondervangen.
Jotke
Quote Reactie van @roscho:
Maar met een goed beleid van de admins is dat laatste ook te ondervangen.

Daarom moeten er meer Admins komen en moeten we elkaar aan leren spreken op een vriendelijke manier. Iemand aanvallen op iets heeft geen zin. Met beleid duidelijk maken dat je het beter is iets anders te doen is beter.

@SJB533 kan het niet alleen. Vind het persoonlijk knap dat hij het al zo lang volhoudt!
+11
roscho
Quote Reactie van @Jotke:
@SJB533 kan het niet alleen

Ik vind anders dat hij het knap doet. Hij zeurt niet, af en toe een hint en bij echt vervelende lui grijpt hij in. En wordt je reactie verwijderd omdat de voorliggende er ook af gaat, dan krijg je op je verzoek keurig antwoord hoe het zit. Ik ben daar eigenlijk zeer tevreden over.
+10
erik9831
@roscho en van mijn part mag @SJB533 zelf iemand kiezen die hij als admin wil naast zich als het nodig is. . Komt het minste problemen van denk ik.
+4
roscho
Quote Reactie van @erik9831:
mag @SJB533 zelf iemand kiezen die hij als admin wil naast zich

Als het mogelijk was, zou ik hier wel 2 duimpjes voor willen geven. O wacht, hier kan dat ook: 👍👍🏼👌
Jotke
Quote Reactie van @roscho:
Ik vind anders dat hij het knap doet. Hij zeurt niet, af en toe een hint en bij echt vervelende lui grijpt hij in. En wordt je reactie verwijderd omdat de voorliggende er ook af gaat, dan krijg je op je verzoek keurig antwoord hoe het zit. Ik ben daar eigenlijk zeer tevreden over.

Ohw daar zeg ik ook helemaal niks over! Geef hem zelf ook een dik compliment!😉

Doel alleen op het stukje ordenen wat zeker nu er een stuk "ongeordende foto's" bijgekomen is, dat hij daar best wat hulp bij kan gebruiken.

Ik weet waarom Erik die reactie op jou plaatst. We zijn inmiddels jaren verder en allemaal volwassen. Wil daar verder ook niet veel woorden aan vuil maken( verhaal zit ook heel anders in elkaar dan eerder op TF door hem is gemeld). Dat kinderachtige gedoe is wat mij betreft klaar.

Wat mij betreft is het voornamelijk aan @Tinus om te beslissen wat hij doet. Hij weet dat ik open sta voor een nieuw begin zonder ruzie en met beter overleg, @SJB533 ook. Het is aan hem wat hij ermee doet. Het is zijn site en het moet voor hem goed voelen.😉
+4
roscho
Quote Reactie van @Jotke:
Ik weet waarom Erik die reactie op jou plaatst.

Ik niet.
Hoe dan ook, ik blijf vinden dat de admins hun werk momenteel goed doen en als ze hulp willen hebben, dat ze dat dan zelf wel aan kunnen geven.
+20
Siete
@NewHollandErik
Oneens. Je moet tegenwoordig overal al voor betalen. Vind het een prachtige site, en kan enorm genieten van sommige foto's en verhalen/ discussie's die daar dan weer uit voort komen, maar moest ik er voor betalen dan ben ik vertrokken.
Probeer doormidden van foto's met uitleg/ verhaal wel iets bij te dragen. Financieel ben ik dat niet van plan.
+5
Terwisscha
@Siete mee eens.
+5
PieterA
@Siete Zo denk ik er ook over.
+1
Jotke
Quote Reactie van @Siete:
@NewHollandErikOneens. Je moet tegenwoordig overal al voor betalen. Vind het een prachtige site, en kan enorm genieten van sommige foto's en verhalen/ discussie's die daar dan weer uit voort komen, maar moest ik er voor betalen dan ben ik vertrokken.Probeer doormidden van foto's met uitleg/ verhaal wel iets bij te dragen. Financieel ben ik dat niet van plan.

Eens. Dan liever wat reclames die vast blijven staan tussen foto en reacties maar met een betaalmuur gaat het mooie en toegankelijke voor iedereen er van af. Iets waar TF juist in uitblinkt.
+1
NewHollandErik
Quote Reactie van @Siete:
Oneens. Je moet tegenwoordig overal al voor betalen.

@roscho en @1046
Er zijn genoeg sites waar je bijv. €1,- per jaar betaald om lid te kunnen worden, maar zelf 10 cent per jaar zou al helpen, dan heb je de trollen niet of veel minder. Meer admins is ook optie, maar als we het hebben over probleem bij wortel aanpakken zou ik eerst kiezen voor die 1 euro.
1046
@NewHollandErik die sites waar je mot betalen zit ik al niet op
roscho
@NewHollandErik Daarvoor zal er dan een financieel administratiesysteem moeten worden opgezet. Of het sop de kool waard is, zullen we dan moeten afwachten. Misschien verlies je door een betaalsysteem ook heel veel leden die nu nuttige bijdragen leveren.
+1
@Siete eens. Al denk ik ook weleens, als je voor een paar euro/jaar die advertenties kunt afkopen zou ik dat wel overwegen.
+4
1046
@NewHollandErik als er betaalt moet worden ben ik pleite
+1
DANOONTJE POWERR
@1046 een euro per jaar en een gratis frikadel dan? 🙃
1046
+3
stijn-de-bock
@DANOONTJE POWERR Frikadel? Das een topidee.🍟🍻
+2
cyrus-van-gelder
@stijn-de-bock Altijd lekker!!!
    • 😋😋😋😋😋😋😋

+1
trean
@deerefan we mogen Tinus best wel en kleine vergoeding geven, dit is zijn hobby dus een mogelijkheid om makkelijk wat te kunnen geven is altijd handig, als hij dan zorgt dat tf gewoon weer goede overzichtelijke website is, dan is het voor elke trekker fan weer aantrekkelijk om een account aan te maken
+1
Terwisscha
@Jelle Boerkamp6110 Als je op TF zit via de browser wel. Ik heb een snelkoppeling op mijn homescreen. Dan is de gehele adres balk weg. En met de enthousiaste TF'ers zoals @Fendt926Driver
@casejxu @rommert14 en de vele anderen uiteraard, ben je nogal lang bezig als er bijvoorbeeld iets interessants is wat inmiddels op pagina 30 staat.
Daarom vindt ik het persoonlijk nog niet zo'n gek idee.
+2
@Terwisscha inderdaad dat heb ik ook, soms kijk in ook in bepaalde accounts de foto's en discussies terug, prachtig! 😀
+4
Johny power
Misschien een idee om Toppertjes weer in te stellen. Laatste 6 jaar volgensmij komt er niks nieuws bij. Ik kijk er soms voor de mooi nog wel even op.
@Johny power goed idee👌
@Johny power toppertjes, was dat obv +jes ? Gaf dat niet juist veel onrust omdat het een beetje vriendjes politiek was?
Was ook een poosje iets wat over de vieuws ging, werd er een sport gemaakt om veel reacties te krijgen, en dus veel vieuws 😅😅
Johny power
@ronald-deutz-fahr Dat zou goed kunnen maar toen had ik nog geen account denk ik. Dat idee is volgensmij 6 jaar geleden gestopt volgens mij.
+1
Jotke
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
vieuws ging, werd er een sport gemaakt om veel reacties te krijgen, en dus veel vieuws

Werd toen ook wel aardig gesjoemeld( ben het juiste woord effe kwijt). Net als je zegt ook vriendjespolitiek. Met incognito tabblad was/is dat aantal views makkelijk in veel kortere tijd dan eigenlijk de bedoeling was te verhogen.

Ieder half uur is een nieuwe view. Daar binnen niet. Tenzij je via incognito tabblad de foto opnieuw opent. Dat werd toen veel gedaan en vaak door een clubje dezelfde( vaak ook niet zo bijzondere) foto.

Geef eerlijk toe. Heb daar ook wel es aan meegedaan toen.🙈

Nu vind ik het persoonlijk sund van men tijd.
En tis veel leuker om zo waardering te krijgen door dat individuen de foto bekijken en gewoon een duimpje geven dan een iemand 100 keer bijv.
roscho
Quote Reactie van @Jotke:
Werd toen ook wel aardig gesjoemeld( ben het juiste woord effe kwijt).

Als je een website moet beveiligen tegen iedereen met verkeerde bedoelingen, wordt het een soort wedstrijd tussen de bouwer en de "verkloters". Dan is de lol er voor mij gauw af.
In mijn ogen hoeft een website niet 100% dichtgetimmerd te worden, maar misschien kunnen de admins daar alerter op zijn. Zitten te kloten = verbannen van de site. We moeten uitgaan van volwassen mensen en niet van kwajongens, die gaan maar ergens anders sneeuwballen gooien.
+6
Als de niet helemaal werkende functies, oa notificaties, verholpen zijn vind in het al wat👌🏻

En ik zou, zoals je waarschijnlijk al had begrepen, de koppeling tussen tf en prikkebord willen uitschakelen. Mooi dat je met dezelfde gegevens daar kan inloggen, als ik het nodig vind om daar te reageren doe ik dat, maar m’n tf reacties hoeven niet op prikkebord gezet te worden zonder dat ik daar toestemming voor geef. Topic van @Terwisscha daarover zegt genoeg lijkt me.
+4
J asper
@ronald-deutz-fahr Kan mij volledig vinden in jou reactie. Dat vat het voor mij ook samen.
+2
Terwisscha
@J asper En van vele anderen uiteraard! Het zit menig persoon nog erg hoog. In het andere topic van Tinus, wat gaat over de opbouw van Tractorfan staat daar ook iets over. Het schijnt nogal genuanceerd te liggen, maar voor de details moet je bij Tinus wezen. Ik heb daar geen verstand van helaas.
+5
GerbertXL
In de categorie beter goed gejat dan slecht bedacht...
Farmphoto is al jaren ten ziele maar het overzicht is was mij betreft nog steeds onovertroffen.
Net zoals hier werd elke foto geplaatst als nieuw onderwerp ook een nieuwe "thread".
Zoals in het screenshot te zien is had je de kopjes nieuws, nieuwste foto's, meest actieve discussies (waar elke foto ook onder valt en niet alleen het forumgedeelte), laatste actieve onderwerpen en laatste reacties. Als je ingelogd was had je ook nog het kopje van de laatste actieve discussies waarin jezelf gereageerd had of had gestart.
En je kunt dus elke kopje in- en uitklappen.

Vooral dat elke nieuwe foto een nieuw onderwerp word zoals het forum lijkt mij prachtig, dan ben je gelijk al een beetje de fotodumpers kwijt omdat daar amper op gereageerd word.
Bij farmphoto was er ook een categorie evenementen, ideaal voor fotodumpers want dan is het wél leuk om te kijken en hij komt ook bij de meest actieve onderwerpen terecht zodat mensen het toch zien.
En als elke foto een onderwerp word heb je ook niet het "probleem" dat een foto opeens wel als onderwerp word geplaatst door grasbaal. Je zou wel nog een uitklapbaar kopje kunnen maken met "suggesties van de moderators" of iets dergelijks. En als iemand dat niet aanstaat kan hij deze dus ingeklapt laten

Farmphoto had overigens hetzelfde probleem als tractorfan, 1 persoon die ontwikkelde en daarnaast nog ander werk had en daar is het ook ten onder aan gegaan.

En nog een suggestie op het gebied van modereren, geen reacties compleet verwijderen maar gewoon neerzetten dat de reactie verwijderd is.

De tijdlijn van reacties intact laten, dus geen reacties tussendoor maar gewoon quoten en altijd op tijd sorteren, dan is het ook geen probleem meer dat je alleen de 30 nieuwste reacties kunt zien want je hoeft alleen te weten wat de eerste reactie sinds de laatste keer was dat je gekeken hebt.
En in discussies is het misschien voor laadsnelheid en dataverbruik voor de site zelf handig dat elke bepaalde hoeveelheid reacties een nieuwe pagina is.

Een app voor de telefoon vind ik persoonlijk totaal nutteloos, je kunt gewoon een snelkoppeling maken op je telefoon, of gewoon tractorfan altijd open laten staan in een tab.
Wat ik wel zou waarderen qua telefoon zou de optie om foto's niet automatisch maar handmatig te laden. We hebben niet allemaal onbeperkt data.

De koppeling van prikkebord en tractorfan zie ik het probleem overigens niet van. Er zitten wel een paar pedaalemmertjes (de klep gaat open als je ze op de teentjes trapt) op prikkebord maar die kun je ook gewoon negeren.

(klik om te vergroten)

+2
InsaneNL
@GerbertXL hier zitten wat mij betreft een paar goeie tussen waar ik eens op in wil haken:

Quote Reactie van @GerbertXL:
Vooral dat elke nieuwe foto een nieuw onderwerp word zoals het forum lijkt mij prachtig, dan ben je gelijk al een beetje de fotodumpers kwijt omdat daar amper op gereageerd word.Bij farmphoto was er ook een categorie evenementen, ideaal voor fotodumpers want dan is het wél leuk om te kijken en hij komt ook bij de meest actieve onderwerpen terecht zodat mensen het toch zien.
Andere optie die ook zou kunnen werken: "Mini albums" upload je meerdere foto's van hetzelfde type tegelijk wordt het in het dagelijkse overzicht een "Mini Album" en voor de type mappen zou ik het dan een optie maken, dus als je speciefiek foto's van een type zoek en in die map zit kan je een vinkje omzetten zodat de foto's los weergegeven worden.

Quote Reactie van @GerbertXL:
En nog een suggestie op het gebied van modereren, geen reacties compleet verwijderen maar gewoon neerzetten dat de reactie verwijderd is
100% eens, en eigenlijk ook gewoon standaard met reden waarom.

Extra aanvulling: Admin melding boven het reactie vak, als er wat aan de hand is met een topic waardoor er ingegrepen is of ingrijpen dreigt kan een admin alvast een waarschuwingplaatsen die niet te missen valt

(klik om te vergroten)

Hele snelle schets
Classicfarmlife
Ik zou het wel fijn vinden om makkelijker eerder gestelde vragen terug te vinden zodat als ik ergens een probleem mee heb dat je het dan even snel kunt bekijken of die vraag hier ooit al eens gesteld is.
Hoe/of dit te maken is weet ik alleen (nog) niet.
+2
GerbertXL
@Classicfarmlife Zo'n beetje elke eigen zoekfunctie op forums is gewoon pruts. Je kunt beter met google een domein doorzoeken.
fordt5110
@GerbertXL precies, als ik echt wat zoek op tractorfan, zet ik in de Google zoekbalk eeen paar trefwoorden + tractorfan erachter en dan vind je het meestal wel
+1
roscho
Quote Reactie van @GerbertXL:
Je kunt beter met google een domein doorzoeken.

Dat werkt inderdaad geweldig. Net geprobeerd. Zoek maar eens in Google op 'tractorfan deutz koppeling' en je vindt alles wat met koppelingen van Deutz te maken heeft.
+1
deerefan
Ik zou ook wel een profiel delete knop willen in je account, als je toch alleen maar gezeik hebt en niet gewaardeerd word dan kan ik net zo goed gaan.
+3
roscho
Quote Reactie van @deerefan:
als je toch alleen maar gezeik hebt en niet gewaardeerd word dan kan ik net zo goed gaan

Volgens mij heeft niemand je uitgescholden of beledigd. Enkelen zijn het niet (helemaal) met je eens en dan vlucht je? Jammer.
+2
Jotke
Quote Reactie van @deerefan:
Ik zou ook wel een profiel delete knop willen in je account, als je toch alleen maar gezeik hebt en niet gewaardeerd word dan kan ik net zo goed gaan.

Jan, dat we van mening verschillen omdat jij het prima vind als de boeren verdwijnen uit Nederland en het ook prima vind dat zij moeten opdraaien voor een stikstofprobleem waar zij niks mee te maken hebben wil niet zeggen dat je niet gewaardeerd wordt!😉

Je maakt goede foto's en je enthousiasme voor bermmaaiers is bewonderingswaardig!

Ik wil je alleen het advies geven om niet op een boerensite de linkse gedachtengang waar je blijkbaar inmiddels in meegezogen bent door te drammen en alles wat anderen zeggen, hoeveel bewijs ze ook leveren, als onzin af te doen maar ook eens verder te kijken dan je neus lang is en ook de info die je uit de sector krijgt in je op te nemen. Wellicht zie je dan waarom men het hier niet waardeert dat je types als De Groot en Laag napraat!😉

Vergeet ook asjeblieft niet dat die bedrijven die jij vast legt op foto voor een groot deel bestaan dankzij boeren. Vallen die weg zal het merendeel van die bedrijven ook omvallen of niet meer bijv die bermmaaiers leveren/mee werken.

Ook al heb je met mensen een mening verschil. Dan hoef je het niet meteen op te geven!
+6
worteljcb
@Jotke Zullen we de politiek hier alsjeblieft even weghouden? Heeft niks met het topic te maken! Ga daar lekker op prikkebord over in discussie, niet hier..
Jotke
@worteljcb

Geef alleen aan waarom hij niet hoeft te gaan...
+5
worteljcb
@Jotke Dat kan volgens mij ook met alleen je laatste alinea..
+2
dennisbouter
@worteljcb voor iedereen geld, je hoeft er niet op te reageren... Ja ik had ook niks kunnen zeggen idd
+10
CaseCS130
@Tinus Allereerst bedankt voor het opzetten en in stand houden van de site waar al lang veel plezier aan beleeft wordt.
In grote lijnen werkt de site eigenlijk best goed en de meeste kleine verbeterpunten zijn al genoemd. Voor mij persoonlijk is de reclame popup op de telefoon die een heel stuk van het zicht weg neemt en werkelijk bij elk klikje weer terug komt het meest storend.
Ook met een adblocker blijft de popup danwel leeg opkomen. Ik snap dat er inkomsten gegenereerd moeten worden maar iets bescheidener of iets minder vaak zou mooi zijn. Op de desktop site is het veel minder storend.
Het zou bij de foto's mooi zijn als je ze per trekker machine type kan sorteren op aantal reacties. Ik zoek wel eens naar ervaringen met een bepaalde trekker of machine en meestal staat dit bij de foto's met de meeste reacties. Maar soms is het ploegen door pagina's met foto's met weinig of geen reacties om de goede te vinden.
+4
a3vandiejen
@CaseCS130 Ja hieronder vind ik die reclame ook storend die iedere keer omhoog komt.
+4
InsaneNL
Quote Reactie van @CaseCS130:
Het zou bij de foto's mooi zijn als je ze per trekker machine type kan sorteren op aantal reacties

Hele goeie, 100% voor, net als sorteren op datum wat ergens anders genoemd is, en misschien ook op duimpjes als we toch bezig zijn
+12
a3vandiejen
Heb niet alles gelezen maar misschien heeft iemand het geoperd, niet meer dan 3 foto's per persoon per dag posten.
Maar wel zo dat het dan ook niet kan.😅😇.
Heb je een reeks de zelfde foto's van bijvoorbeeld hakselen, gewoon de foto's eronder plaatsen.
Heb het vermoede dat het veel ergenis weghaalt hier op tractorfan.
+11
Siete
@a3vandiejen
Zolang ze bij mekaar in 1 draadje staan heeft denk ik niemand er last. 20 foto's van ongeveer hetzelfde posten zonder een enkele opmerking erbij wordt al snel dumpen.. Toch? 😅
(Weet zelf ook sinds een poosje dankzij een aantal behulpzame leden hoe ik meerdere foto's in 1 Topic kwijt kan. 😉🤭)
+3
a3vandiejen
@Siete Precies, is met mij net zo Siete.😅👍
+8
Valtra-Fordpower
Ik probeer al 8jaar dat scheit irritantje geluid uit te krijgen bij nieuwe reacties!!! 😅 😅
+5
Siete
@Valtra-Fordpower
🤣🤣🤣🤣
Heel herkenbaar. Kan je daar de hand in geven. Huishouding hier weet zelfs al wat dat geluid inhoud 🙈
+2
Hurli356
@Valtra-Fordpower op telefoon is dat wel gelukt. Chrome heeft geen toestemming meer om geluiden af te spelen voor TF
+3
Valtra-Fordpower
@Hurli356 Ik heb mijn tabblad op dempen staan, maar soms ff nieuwe openen voor linkie, of ff kijken zonder je lees tekst weer te moeten zoeken... "plop" godver... is ie weer...😂
+3
DANOONTJE POWERR
@Valtra-Fordpower het mooiste is nog als die tussendoor komt als je muziek aan het afspelen bent via de Bluetooth speaker 🤣
What the Fuck is het dan vanuit de pubermonden. 😁
+2
stijn-de-bock
@Valtra-Fordpower ik krijg dat verdomde geluidje ook niet weg .@controle wordt er helemaal gek van.
+2
a3vandiejen
@stijn-de-bock Als je je geluid harder zet komt er een balk met drie puntjes...Je drukt op de drie puntjes en zet alles uit. Later kan je het evenentueel weer aan zetten.

(klik om te vergroten)

Met je vinger naar beneden schuiven.

(klik om te vergroten)

Als je opj e geluid drukt komt dit balkje
+2
stijn-de-bock
@a3vandiejen @Controle zal heel tevreden zijn A3,ik denk dat het gelukt is.
+1
a3vandiejen
+1
Controle
@a3vandiejen kan je niet beter notificaties uit zetten?
+1
a3vandiejen
@Controle 🤣😂😂 Dat kan ook, maar dan zal Stijn straks veel in zijn nieuwe schuur zitten.😃
+1
stijn-de-bock
@a3vandiejen schitterend 😊
+3
Controle
@a3vandiejen dat zal sowieso wel het geval zijn …
+2
a3vandiejen
@Controle Af en toe een afspraakje maken bij Stijn in de schuur..😬😬😅🙈
+1
cyrus-van-gelder
@a3vandiejen jaja . Dat zal wel biertjes drinken worden zeker??
  • 😋😋😋😋😋😋😜😜😜😜😜😜
    Quote:
    niet dat daar wat mis mee is natuurlijk.

+1
a3vandiejen
@cyrus-van-gelder Ja of frietjes.😂
+1
cyrus-van-gelder
@a3vandiejen ook goed
  • 😋😋😋👍👍👍👍👍
+1
Kosk123
Wat ook een fijne functie zou zijn, is dat je de eigen topics via je profiel kunt vinden. Als ik bijvoorbeeld een advies uit mijn eigen topic wil terugvinden moet ik speciaal daar weer op gaan zoeken.
+2
erik9831
@Kosk123 bedoel je jou eigen aangemaakte topics? Deze kan je toch vinden op jou profiel? Profiel bezoeken, beetje scrollen en dan... Of bedoel je nog iets anders?

(klik om te vergroten)

Kosk123
@erik9831 die bedoel ik inderdaad, maar waarom dat ze er dan niet bij staan? 🤷‍♂️
+5
Bakker S
Het is misschien al gezegt, maar bij deze. Misschien iets meer opletten bij inschrijving van nieuwe/vaste leden voor tf. Wat wel vaak voorkomt is dat ik alleen maar een naam zie. Voor de rest niets. Ik weet niet met wie ik het heb te doen. Leeftijd maakt vaak wat uit. Dan kun je een reactie anders plaatsen. Iemand van 13 voer je een andere discussie dan met 1 van een oudere leeftijd. Ik probeer wel iedereen in zijn/haar waarde te laten natuurlijk. En woonplaats is soms ook wel makkelijk. Waar kan ik aan bepaalde onderdelen komen. Heb liever een adres in Friesland waar ik woon dan in Limburg. En als dan ook nog ingevuld wordt wat je doet of interesse is...👌💯
RaHeados
@Bakker S
Quote:
nog ingevuld wordt wat je doet of interesse is
Jij bent melkveehouder zonder interesses als ik onder je profiel kijk dan 😁 😛
staat alleen ik ben melkveehouder
+2
Bakker S
@RaHeados ...wat je doet of interesse is. Als je hier op tf zit, weet je wel wat voor interesse ik en anderen hebben😉
+4
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Bakker S:
Wat wel vaak voorkomt is dat ik alleen maar een naam zie. Voor de rest niets. Ik weet niet met wie ik het heb te doen. Leeftijd maakt vaak wat uit. Dan kun je een reactie anders plaatsen. Iemand van 13 voer je een andere discussie dan met 1 van een oudere leeftijd. Ik probeer wel iedereen in zijn/haar waarde te laten natuurlijk. En woonplaats is soms ook wel makkelijk. Waar kan ik aan bepaalde onderdelen komen. Heb liever een adres in Friesland waar ik woon dan in Limburg. En als dan ook nog ingevuld wordt wat je doet of interesse is.

Heb je best wel een punt
+6
worteljcb
@Bakker S Inderdaad, van mij mag leeftijd en woonplaats best een verplicht veld zijn. Anders wordt je maar lekker anonieme prikker..
+3
Pieter Buren
@worteljcb iemand die het niet wil invullen zal dan gewoon een random geboortedatum opgeven en een random woonplaats.
+3
roscho
Quote Reactie van @Pieter Buren:
iemand die het niet wil invullen zal dan gewoon een random geboortedatum opgeven en een random woonplaats

Ik vind het eigenlijk niet nodig dat iedereen mijn adres kan zien. Daarom heb ik dat nu in mijn profiel globaal aangegeven. Mocht iemand mij willen bezoeken, dan kan hij dat per pb aangeven en ik kan hem dan het adres terugmailen. Voor verreweg de meesten hier zou ik dat geen probleem vinden, maar ik ken enkele leden op wiens bezoek ik niet zit te wachten. Bovendien is het profiel ook zichtbaar voor niet-leden.
Aan de andere kant is het wel handig als je weet in welke hoek van het land je iemand moet zoeken en welke achtergrond iemand heeft, maar wanneer dat van belang is, kun je dat ook altijd even vragen.
+2
Bakker S
@roscho woonplaats of in de buurt van zou ook al een verbetering zijn👍
worteljcb
@Pieter Buren Ja daar zit wat in, maar wellicht werkt het als rem? Hoeveel TF’rs kennen nou werkelijk geen andere leden persoonlijk? Precies die anderen moet je eruit filteren op een of andere manier eigenlijk. Denk dat er weinig zijn die niemand kennen, maar wel serieus deelnemen.
+4
Fordje4600
Op de smartphone zitten de icoontjes van tractorfan, truckfan, nieuwsgrazer etc. Soms door elkaar, ook zijn de icoontjes bijna niet te zien bij nieuwsgrazer door de donkere achtergrond bij de icoontjes.
+1
Herbert
Op de homepage een apart blokje met actieve en populaire foto's. Die waar veel reacties of duimpjes op komen. Ik mis nog wel eens foto's waar veel reacties wegens een interessante discussie op zijn die ik dan per toeval veel later pas een keer tegen kom op iemand zijn profiel b.v. Is ook een oplossing voor de fotodumps, mooie foto's komen daar dan wel weer naar boven.

Bij de notificaties de naam van de persoon erbij en niet alleen de profielfoto.
+1
roscho
Quote Reactie van @Herbert:
Die waar veel reacties of duimpjes op komen

De meest opvallende foto's zullen steeds populairder worden omdat iedereen ze het eerst ziet.
Dan liever, net als nu, een verzameling van de laatst geplaatste foto's. Eventueel een aparte pagina met de best gewaardeerde foto's ("toppers"), maar die moeten niet langer dan een maand blijven staan anders is er te weinig verversing.
+1
Valtra-Fordpower
Quote Reactie van @Herbert:
Bij de notificaties de naam van de persoon erbij en niet alleen de profielfoto.

Dat is er al (op PC tenminste) als je met je muis op de profiel afbeelding gaat staan komt de naam erbij als popup.
DANOONTJE POWERR
@Valtra-Fordpower op de tellie ook, al moet je er dan wel op een bepaalde manier op drukken.
+9
leonardvdm
Wat ook super zou zijn is dat geen ingelogde mensen al jou gegevens en reacties niet kunnen zien
+3
draaipiet
Ik ben al een poosje aan het lezen maar ik heb nog niet alles gelezen. Super dat je dit wilt doen.
Ik heb wel even een puntje wat ik aandragen. Naar de film kijk ik nooit, ik heb het wel geprobeerd maar als ik er op reageer kan ik er niks mee, op een of andere manier gaat er iets fout. Verder is het soms handig als je een foto plaatst en je doet iets fout kan je het niet meer wijzigen. de tekst wel maar de foto niet. Verder stel ik gebruiksvriendelijkheid zeer op prijs omdat ik niet altijd handig bent met computers
roscho
Quote Reactie van @draaipiet:
handig als je een foto plaatst en je doet iets fout kan je het niet meer wijzigen

Klopt. Je kunt de foto alleen verwijderen en daarna het "herstelde" plaatje opnieuw plaatsen. Het zou handig zijn als je je eigen foto kunt vervangen door iets wat beter is.

Dan de video's. Ik bekijk ze altijd op de pc en dat gaat prima. Wat gaat er bij jou mis, krijg je een foutmelding?
+1
draaipiet
@roscho Ik kan de filmpjes prima bekijken (ik kijk TF trouwens bijna altijd op de laptop en echt heel zelden op de telefoon) Goed dan zie je iets leuks en dan wil je er op reageren, gaat ook prima. Die persoon geeft een reactie terug, en die zie je bij de notificatie. klik je die aan dan kan je soms niet zien van welke reactie het is en als je het wel kan zien gaat die melding niet weg terwijl je hem wel hebt bekeken. Dit probleem heb ik niet bij de foto's waar dan een film is ingevoegd. Uiteindelijk heb ik voor me zelf besloten om niet meer naar de films te kijken, en in de praktijk heb ik mijn handen vol om de foto's bij te houden dus het is voor mij goed zo. Maar ik kan me voorstellen dat een ander wel graag de filmpjes kijkt en dat het hinderlijk en niet wenselijk is
+2
roscho
Quote Reactie van @draaipiet:
gaat die melding niet weg terwijl je hem wel hebt bekeken

Het gaat je dus om de melding die niet verdwijnt. Inderdaad komt dat hier ook regelmatig voor. Het lijkt me een "voudje" in de software/programmering, dat misschien nu ook opgelost kan worden.
trean
Goedemorgen Allemaal
Goed plan Tinus

Over een lijst met met merken en types,
Ik zou beginnen met een lijst met (land) bouwmachines die eind 2023 in Nederland leverbaar zijn,

Dan kan je daarna het de lijst van het huidige tf toevoegen

Ik zou graag zien dat er meerdere merkadmins zijn voor de grote merken

Als je voor de grootste merken maar 1 admins hebt dan krijgt die het heel druk als een paar leden veel suggesties gaan doen voor het verbeteren van de type lijst,

De kleinere merken kunnen natuurlijk gewoon toe met 1 admin

André
+5
trean
@trean een mogelijkheid om je naam op tf te kunnen wijzigen lijkt mij ook wel praktisch,

Veel leden hebben nu nog profiel namen met een verwijzing naar een trekker die ze hadden toen ze hun account aanmaakten,
Maar nu niet meer hebben
+13
Fendt926Driver
Met al het zeuren en trollen van wat leden had ik graag dat ik onder mijn eigen fotos reakties kan verwijderen die ik niet passend vind bij mijn trots geplaatste foto.
De laatste foto komt er ook weer een bult negativiteit vrij.
Dat ik op het laatst in twijffel stond om de hele foto te verwijderen.
In plaats daarvan de reaktie mogelijkheid maar geblokkeerd.
Want zo gaat bij mij de fun van het fotos plaatsen er snel af.
Wacht wel eerst af wat daar in mogelijk wordt voordat ik hier weer een foto ga plaatsen.
Of ik sluit direct na het plaatsen de reaktie mogelijkheid.
Voor mij gaat de fun van tractorfan er zo in rap tempo af.
De goeien niet te na gesproken.
Met 99% van tf kan ik volgens mij best door 1 deur.
Maar die 1% is direct weer volop negatief bij een foto
+2
Welgerap52
@Fendt926Driver moet het wel een grote deur zijn..
+5
draaipiet
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Met 99% van tf kan ik volgens mij best door 1 deur.Maar die 1% is direct weer volop negatief bij een foto

Ik heb het gezien Huub, triest dat dit gebeurd. Ik denk dat het software-matig moeilijk iets aan te doen, wat wel het verschil kan maken tussen plezier en ergernis of wat voor een woord er ook bij past...............
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @draaipiet:
wat wel het verschil kan maken tussen plezier en ergernis of wat voor een woord er ook bij past...

Klopt.
Eerst maar weer eens een tijdje de mensen via de app een foto sturen. Dan kom ik ook al bij heel veel tf ers.
De rest moet maar even zonder foto s van mij doen.
Blijven er ook nog zat foto s over
+3
PieterA
+3
2850Johndeere6R
@PieterA Zeg dat wel ja
+1
Terwisscha
@PieterA zeker spijtig!
+5
Fast Eddy
@Fendt926Driver

Jammer dat het weer zo moet. Maar ik begrijp je keuze wel.
+3
2850Johndeere6R
@Fendt926Driver kun je na het plaatsen van je foto dan niet gelijk de mogelijkheid tot reageren uitzetten?
+9
DANOONTJE POWERR
@2850Johndeere6R tuurlijk kan dat maar dat kan toch niet de bedoeling zijn?
Als er een discussie topic is mag je je mening geven maar zeuren op iemand die een foto plaatst vind ik erg ongepast.
+1
2850Johndeere6R
@DANOONTJE POWERR Dat ben ik met je eens, maar als Huub wel wil blijven posten maar geen zin heb in gezeur is dat een optie toch? en dan gewoon na 3 dagen weer open zetten dat is het ''hete'' van de foto af
+3
Fendt926Driver
Quote Reactie van @DANOONTJE POWERR:
tuurlijk kan dat maar dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Klopt. Heb je gelijk in.
Het mooist is tf zoals het was (vroeger... ha wat klink ik oud.....)
Ik wacht even tinus of sjoerd zijn reaktie af wat een mogelijke oplossing zou kunnen zijn of worden
+1
Terwisscha
@2850Johndeere6R Dan kan je beter de foto niet plaatsen.
+2
2850Johndeere6R
@Terwisscha Word er onder iedere foto gereageerd dan?
+1
Terwisscha
@2850Johndeere6R Nee, maar over het algemeen plaatst Huub foto's die interresant zijn en toegevoegde waarde hebben. Dat is niet met iedere foto zo.
+1
2850Johndeere6R
@Terwisscha Dat is zo ja
+6
Welgerap52
@Fendt926Driver negatieve reacties moet je negeren dan stopt het vanzelf want dan gaat de lol eraf.
Jotke
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
had ik graag dat ik onder mijn eigen fotos reakties kan verwijderen die ik niet passend vind bij mijn trots geplaatste foto.

Dat is zeker een goeie! Vroeger kon dat volgens mij wel.
+3
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Jotke:
Vroeger kon dat volgens mij wel.

Dat meende ik ook.
Maar toen ik zondag keek was het er niet.

Heb ik mijn inbox nog heel veel meldingen

"Sorry een foto van u is verwijderd"
toen een verkoper op tf zijn verkoop items aan het opschonen was
Jotke
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
De laatste foto komt er ook weer een bult negativiteit vrij.

Prachtige trekker!👌🏻

Veel plezier ermee!
+1
robbin lamers
Ik zou het mooi vinden als je vanuit de pagina nieuwste foto's een duimpje kan geven zonder dat je de foto aan hoeft te klikken.
+9
roscho
@robbin lamers Ik zou dat juist jammer vinden. Voor mij krijgt een foto pas waarde als er een verhaal bij staat. Wat heeft de plaatser met de foto, heeft hij er iets mee beleefd, heeft hij de trekker/het werktuig ergens gezien, ... Als je vanaf de overzichtspagina al duimpjes kunt geven, mis je dat.
+4
Siete
@roscho
Om (voor mezelf) nu te zeggen vaak is misschien overdreven, maar toch wel heel vaak, is het verhaal of de uitleg bij de foto voor mij een reden om te reageren. Een foto is een statisch iets, een moment opname. Het verhaal/ uitleg daarbij geeft vaak een verhaal of ervaring weer die dan weer een gesprek teweeg brengt, dus ben het absoluut met je eens.
+6
fan van trekkers
Momenteel staan er van heel veel merken en verschillende soorten types op tractorfan. Het mooie aan tractorfan vind ik buiten de fotos en reacties om, de gebruikers ervaringen van machines. Wat ik mis is dat als ik gebruikers ervaringen van bijvoorbeeld een kuhn maaier wil zien dat ik dan de ervaringen van alle maaiers onder 1 kopje wil zien. En niet dat ik na veel specifieke types moet zoeken. Stel ik ben opzoek naar een kuhn fc 283 en ik vind daar weinig ervaringen over dan weet ik dat ik naar een fc 313 moet zoeken. Iemand die de types niet kent, die weet dat niet. Daarom stel ik voor om machines algemener en specifieker te gaan indelen. Voorbeeld: Kuhn -> Maaier-> FC of GMD -> FC243, FC 283, FC 313. En dat je bij maaiers al alle ervaringen van alle soorten kuhn maaiers krijgt. En als je bijvoorbeeld doorklikt naar FC dat je alle ervaringen/vragen van de maaiers met kneuzers krijgt. Wat ik ook mooi vind aan tractordata vind, is dat je van elk type het vorige model, volgende model. Type groter en type kleiner kan zien. Ik denk dat je op deze manier makkelijker ervaringen over merken en types kan vinden en dat het merkenoverzicht overzichtelijker blijft.
+4
Inter-844s
@fan van trekkers Persoonlijk zou ik dit ook graag bij de trekker types terug zien. Bijvoorbeeld: Case IH -> CVX - > Tier 3 - > CVX 195. Zo kan ik specifiek naar 1 model zoeken of naar alle modellen in een serie zoals het Tier 3 model. Of nog algemener naar alle cvx'en en dat dus de Tier 1 2 en 3 foto's bij elkaar staan. Hetzelfde zou ook voor uitvoeringen kunnen worden gedaan. Bij fendt bijvoorbeeld. Daar heb je een L, LS, LSA, en bij de nieuwe een profi, profi plus, power, power+. Dit zou je allemaal bij elkaar kunnen gooien onder bepaalde series. Dus bijvoorbeeld: Fendt -> 300 serie -> 312 -> 312 LSA.

Dit geeft de mogelijkheid voor iemand die naar een bepaalde serie van een merk wil kijken alle fotos van die serie te bekijken zonder alle afzonderlijk types en uitvoeringen bij langs te gaan. En iemand die specifiek één type wil kijken kan dat ook. Het beste van beide kanten lijkt mij dat.
+1
Jotke
@Inter-844s

Je bedoeld dat je als je wil gewoon alles bij elkaar kunt zien, heb niet zoveel verstand van de andere merken dus ik neem John Deere even als voorbeeld: 6120R en 6120M in éèn map maar als je het los van elkaar wil zien, bijv alleen de 6120R, dat je dat type dan aan kunt klikken en alleen die foto's krijgt zonder de M ertussen?

En dan bijv bij Fendt de 412 vanaf het begin tot huidige model bij elkaar maar als je het per generatie wil zoeken dat je dan de eerste afzonderlijk van de huidige generatie kunt zien?

Als dat mogelijk is zou dat heel mooi zijn!

Weet dat van beide kanten daar een hoop ergenissen over zijn. Ik zie de R en M bijv liever gescheiden of de Fendt 412 uit ik noem maar wat 1995 en die uit 2023 terwijl een ander ze allemaal bij elkaar wil zien.
+1
Inter-844s
@Jotke Dit is precies wat ik bedoelde 👌.
jordi 1455
Quote Reactie van @Jotke:
Weet dat van beide kanten daar een hoop ergenissen over zijn. Ik zie de R en M bijv liever gescheiden of de Fendt 412 uit ik noem maar wat 1995 en die uit 2023 terwijl een ander ze allemaal bij elkaar wil zien.

Wat ik vreemd vindt is dat zowel de Fendt Farmer 412 Vario (1999-2006) en de Fendt 412 Vario (2006-2012) allemaal onder Fendt 412 staan.
+1
Jotke
Quote Reactie van @jordi 1455:
Wat ik vreemd vindt is dat zowel de Fendt Farmer 412 Vario (1999-2006) en de Fendt 412 Vario (2006-2012) allemaal onder Fendt 412 staan.

Ik gok dat dit is gebeurd op het moment dat alles bij elkaar gegooid is een jaar of 8 - 10 geleden zoals ik eerder hierboven in een reactie omschreef waar als ik de goede reactie voor me heb @Fendt926Driver op reageerde.

Ik denk dat het idee van @fan van trekkers en @Inter-844s niet eens zo slecht is!

Dan zijn beide kampen tevreden en hebben we voor beide een overzichtelijke site.

@Tinus
+1
jordi 1455
Quote Reactie van @Jotke:
Ik gok dat dit is gebeurd op het moment dat alles bij elkaar gegooid is een jaar of 8 - 10 geleden zoals ik eerder hierboven in een reactie omschreef waar als ik de goede reactie voor me heb @Fendt926Driver op reageerde.Ik denk dat het idee van @fan van trekkers en @Inter-844s niet eens zo slecht is!Dan zijn beide kampen tevreden en hebben we voor beide een overzichtelijke site.

Ik heb geen probleem met dat de Profi, Power en plus variant van de Fendt 724 Vario gewoon onder Fendt 724 Vario te kunnen staan. Ik denk dat er eerst eens moet inventariseren wat er aan trekkermodellen. Maar het lijkt mij wel handig om de generaties uit elkaar te trekken indien ze te ondersheiden zijn.

Overigens lijkt mij het handig dat het mogelijk is dat de gebruiker kan kiezen om de typen op modelnaam, serie of bouwjaar kan sorteren.
+4
worteljcb
@jordi 1455 Waarom moet dat zo moeilijk? Van de Fendt 920 zijn 3 verschillende generaties. Als je die gaat splitsen wordt het een ramp, want dan worden structureel foto’s verkeerd geplaatst. Daar wordt je pas druk mee.

Ik vind het wel een goed idee om een hiërarchie te maken in merk - serie - type. Dus bijv. Fendt - 900 serie - 926
Als dan bijv specialisten de generatie toevoegen als trefwoord, dus bijv Gen 1 of Premium of SE of CEBIS etc. dan is het toch goed? Dan kun je overkoepelend werken met een filter, als je nou op 900 serie zoekt of een type, je zet het filter op Gen 1 en voila; daar is het!

Dan blijft het overzichtelijk qua types en blijft de lijst klein. Worden foto’s niet zo gauw verkeerd geplaatst en kunnen merkliefhebbers (achteraf) actief trefwoorden toevoegen. Probleem opgelost lijkt me..
Moet alleen even zo’n filtersysteem ingericht worden.
+3
Siete
@worteljcb (niet persoonlijk hoor maar jou reactie was de laatste toevallig 😅 )
Besef ook dat niet iedereen die de foto neemt hier precies weet of het nu bijv een Generatie 1 2 3 of weet ik t wat is.
Type sticker aflezen kan iedereen, dat is te sorteren, als je nog dieper op de types in gaat gaan moderators het druk krijgen. En wat is nu helemaal de toegevoegde waarde? Persoonlijk kan het mij geen moer schelen als ik een Fendt 724 zie of het nu een SCR of een Fendt One is. Gaat hoofdzakelijk om de foto hier toch?
Denk dat je door op die manier splitsen het in plaats van overzichtelijker alleen maar chaotischer maakt.
+2
worteljcb
@Siete
Quote:
Gaat hoofdzakelijk om de foto hier toch?

Dat vind ik dus ook. Maar een serie tussen het merk en type invoegen vind ik wel waardevol, als je eens wat mooie plaatjes zoekt van een bepaalde serie. Dan maakt het model niet uit.

Door met trefwoorden te werken kunnen de degenen die het nogal belangrijk vinden om onderscheid te maken bij het ventieldopje lekker hun gang gaan, terwijl de meesten lekker blijven werken en zoeken zoals we gewend zijn. Beetje een webshop idee zeg maar. Overkoepelend een duidelijke lijn, de details lekker zelf filteren.
+2
SJB533
Quote Reactie van @worteljcb:
Dus bijv. Fendt - 900 serie - 926Als dan bijv specialisten de generatie toevoegen als trefwoord, dus bijv Gen 1 of Premium of SE of CEBIS etc. dan is het toch goed? Dan kun je overkoepelend werken met een filter, als je nou op 900 serie zoekt of een type, je zet het filter op Gen 1 en voila; daar is het!

Zoals onderstaande screenshots? Ben ik helemaal voor. Ik voeg zelf nog wel eens trefwoorden toe, die betrekking hebben op uitvoeringen, bij deze types. Dan kun je ze inderdaad heel makkelijk weervinden op basis van trefwoorden. Nu is het voor mij bij deze serie nog vrij eenvoudig, maar bij Fendt valt het me inderdaad tegen. De 300, 700 en 900 hebben veel generaties, waarbinnen je niet alle generaties onderling kunt onderscheiden. Vind het persoonlijk zelfs al onnodig, om uitvoeringen van transmissies of voorwielaandrijving (of juist niet) te vermelden in types.

(klik om te vergroten)

Indeling van types onder een serie

(klik om te vergroten)

Trefwoorden mbt uitvoering.

Onder deze foto
worteljcb
@SJB533
Quote:
Zoals onderstaande screenshots?

Grotendeels wel, maar nog iets anders eigenlijk.

Hiërarchisch gezien:
Merk (Bijv. Case)
Serie (Bijv. Magnum)
Type (Bijv. 7250 of 7120 etc.)

Niet moeilijker maken. Je hebt gewoon eerst een lijst met merken, je klikt op case en je krijgt een overzicht van alleen de series, dus geen types! Lekker overzichtelijk.
(Bovenaan ff knopje toevoegen: Overzicht alle types. Dan kom je dus op het scherm zoals jij stuurt)
Vervolgens klik je op Magnum en je krijgt een overzicht van alle magnum types, van de eerste tot de laatste. Klik op een type en je hebt foto’s. Ook mogelijkheid maken om alle magnum foto’s te bekijken, ongeacht type. Dus bovenaan ff knopje: “Alle ..serienaam.. foto’s” en voila.

Je kunt dan ook mooi serie informatie toevoegen, met bouwjaren generatie etc.

Zo gauw je op het fotoscherm bent moet er links een menu tevoorschijn komen met filtermogelijkheden. Daarbij kun je bijvoorbeeld filteren op trefwoorden. Voorwaarde is wel dat trefwoorden ook gerubriceerd worden in Bijv. kenmerk, bedrijf, activiteit. Je zet simpelweg wel of geen vinkjes en genieten maar.

Kenmerk is bijvoorbeeld Tier 3 of Gen 1 of 2014 - 2017.
Bedrijf is eigenaar zoals Loonbedrijf
Activiteiten kennen we.

Dan kun je heel gemakkelijk alle foto’s van die ene magnum van Loonbedrijf Pekel opzoeken..
Zo wordt de fotoplaatser gemotiveerd informatie in te vullen en doet hij dat niet? Geen probleem, zoek je op filters, dan is je foto er gewoon niet bij. Heb je geen filters aan, dan wel uiteraard. En mocht de fotoplaatser geen kenmerken weten, wel het type, dan is dat prima. De foto staat goed geplaatst. Mocht een specialist wel een kenmerk weten, dan voegt hij die simpelweg toe. Zo kom je steeds verder en wordt je steeds completer. Degenen die niet gedetailleerd willen zoeken klikken simpelweg op serie of type en hebben foto’s, net als nu. Degenen die dat wel willen kunnen zeer gedetailleerd zoeken en actief trefwoorden toevoegen.

Eigenlijk hetzelfde concept als een webshop. Je zoekt op een gloeilamp en klikt naar elektronica, lampen, gloeilampen. Vervolgens filter je links op LED, E27 fitting en CALEX en voila: je krijgt alleen die bewuste 5 lampen die je zoekt, ipv 3000 gloeilampen.
+2
fan van trekkers
@Jotke precies zo ja! Misschien ook wel leuk om er een stukje specificaties aan te plakken over bijvoorbeeld pk’s en gewichten
+1
Jotke
Quote Reactie van @fan van trekkers:
leuk om er een stukje specificaties aan te plakken over bijvoorbeeld pk’s en gewichten

Hoe dat nu zit weet ik zo even niet meer maar pk's stonden vroeger wel bij de types vermeld, mits door iemand ingevuld uiteraard.
+1
roscho
@Inter-844s Hoe meer criteria je gaat noemen, hoe meer je er ook in moet voeren als je een foto plaatst. Nu is het merk > type> omschrijving > plaatsen. Zoals jij het wilt, komt daar nog tussen bijv. 2/4wd > xl/xls > jaartal > ... .
Met een goede zoekfunctie zou je er ook zijn. Als je binnen een merk/type kunt zoeken op bijv. xl, 4wd, .... zou dat al flink helpen.
+3
1046
@roscho als men het te moeilijk gaat maken . Zullen er ook afhaken
+12
GerbertXL
De mogelijkheid om leden te blokkeren zou ook wel mooi zijn.
In mijn geval niet zo zeer voor mensen waar ik het niet mee eens ben of waar ik een hekel aan heb maar vooral voor mensen die hun muil niet dicht kunnen houden terwijl ze niks te melden hebben. Zeg maar mensen die met zoveel mogelijk woorden niks zeggen.
+7
draaipiet
Een puntje wat soms ook handig is: in je PB berichten box kan je geen foto of een PDF en misschien geen link plaatsen, dat laatste heb ik nog nooit geprobeerd. Soms wil je iets delen met iemand waar een ander niks mee van doen heeft, dan moet je zijn echte e-mailadres gaan vragen om wat door te sturen (bijvoorbeeld bij verkoop of iets dergelijks)
+1
Jotke
@draaipiet

Zeker een goed punt!

Zou ook mooi zijn als je foto's via pb kunt sturen.
+5
caseboy
Ik zou het fijn vinden als er per pagina meer foto's weergegeven kunnen worden, nu zij het er maar 12 en ik zie dan liever 24 of zelfs 36 foto's per pagina. Of dat je dit bijvoorbeeld zelf kan kiezen zoals je in veel webshops ziet bij de weergave van het aantal producten.
Ook zou ik graag zien dat je bij een eigen foto's en reacties kan terugzien wie allemaal een duimpje heeft gegeven. Net als bij bijv Facebook en Instagram.
Ik zou ook graag de mogelijkheid zien om je gebruikersnaam te wijzigen. Dit moet echter niet te makkelijk gaan zodat iemand continu zijn kn naam veranderd. Ik dacht aan een systeem waarbij je bijvoorbeeld een naamswijziging kan aanvragen om te voorkomen dat mensen te vaak van naam gaan wisselen. Ook een mogelijkheid zou zijn is dat de oude gebruikersnamen nog steeds op iemands profiel dan terug te zien zijn.
+2
Jotke
@caseboy

Volledig mee eens!👌🏻

Niks op aan te merken.

Naja, wat betreft naamswijziging zou je er dan ook een limiet van een x aantal keer en bijv een limiet van tijd die er tussen mag zitten gebruikt kunnen worden om wijzigen te ontmoedigen en zo te zorgen dat echt alleen de serieuze wensen om naam te wijzigen worden voldaan en niet jantje die vandaag fendtje312 wil heten, een mooie foto plaatst en morgen ineens fendtforever heet en vervolgens weer een paar dagen later fendtistop.
+4
caseboy
@Jotke ja dat is vanwaar ik het idee opper dat je een naamswijziging aan moet vragen. Als iemand dan te vaak of op te korte tijd een naamswijziging aanvraagt kunnen ze de naamswijziging afkeuren.
+4
draaipiet
Quote Reactie van @caseboy:
ja dat is vanwaar ik het idee opper dat je een naamswijziging aan moet vragen. Als iemand dan te vaak of op te korte tijd een naamswijziging aanvraagt kunnen ze de naamswijziging afkeuren

Of met een onderbouwde verklaring waarom je het wil wijzigen. Er kan misschien een situatie voordoen dat je op gegronde redenen je naam 3 x in de maand wijzigt en daarna 10 jaar niet
+1
caseboy
@draaipiet @roscho ik had er zelf ook al aan gedagt om met onderbouwing te doen en ben daar ook wel voorstander van, maar heb het er express niet ingezet bij mijn opmerking. Het moet voor Tinus wel doenbaar blijven, als je regelmatig hele verhalen met onderbouwingen moet gaan doorlezen en beoordelen kan er veel tijd in gaan zitten.
+1
draaipiet
Quote Reactie van @caseboy:
Het moet voor Tinus wel doenbaar blijven, als je regelmatig hele verhalen met onderbouwingen moet gaan doorlezen en beoordelen kan er veel tijd in gaan zitten

Daar heb je wel een belangrijk punt
+4
roscho
Quote Reactie van @caseboy:
Het moet voor Tinus wel doenbaar blijven

Ik neem toch aan dat niet iedereen wekelijks een andere naam zal vragen. Bovendien kan het eisen van een goede motivering ervoor zorgen dat het niet te vaak gebeurt. Ik weet niet of dat te veel tijd van de admins vraagt, dat kan Tinus het best beoordelen. Aan ons werd om wensen gevraagd, naamsverandering met verplichte motivatie blijft dus een van mijn wensen. Als dat teveel werk kost, geen man overboord, dan maar zonder.
+3
roscho
Quote Reactie van @caseboy:
naamswijziging aan moet vragen.

Helemaal goed en graag met motivering. Daarmee voorkom je dat "kloters" elke keer hun naam kunnen veranderen. Maar mensen die hun naam hebben gebaseerd op trekkernaam/type kunnen dan toch wijzigen als ze een andere trekker krijgen.
+3
caseboy
@caseboy nog een aanvulling op mijn lijstje: het zou ook handig zijn als je langer automatisch ingelogd blijft, nu blijf ik maar een week automatisch ingelogd. Of is dit iets wat aan mijn browser instellingen ligt?
Ook zou het wel handig zijn dat je ook foto's kon toevoegen in een pb op dezelfde manier zoals je dat doet in een reactie op een foto of topic.
+2
Fast Eddy
@caseboy

Ik denk dat het aan je browser instellingen of antivirus software ligt.
+1
roscho
Quote Reactie van @caseboy:
is dit iets wat aan mijn browser instellingen ligt?

Ik denk dat het nodig is om de server af en toe opnieuw te starten. Waarschijnlijk blijven er soms fouten "hangen". Door opnieuw te starten begint de server weer met een schone lei (zomaar mijn idee).
Jotke
Bij het invoegen van bestaande foto's in reacties moet ik op mobiel altijd overschakelen naar desktop weergave voor ik alle foto's aan kan klikken en op invoegen kan klikken.

Ook is dan altijd alleen de link zichtbaar en niet de foto zelf.

Als dit aangepast kan worden zou mooi zijn!

Weet niet of het mogelijk is maar zou fijn zijn als je ook altijd meerdere foto's tegelijk kunt selecteren ipv foto voor foto. In ieder geval in de reacties. Nu moet je steeds weer gaan zoeken naar de foto's nadat je de eerste geselecteerd hebt.
+1
Hurli356

(klik om te vergroten)

Je browser wel up to date dan? Heb het getest en kan prima foto's toevoegen via telefoon
Jotke
@Hurli356

Wel vanaf telefoon. Al kan ik alleen de meest recente meerdere tegelijk selecteren.

Bedoel dat als ik foto's die al op Tractorfan staan wil invoegen ik vrijwel altijd naar desktop weergave moet om ze te kunnen invoegen.
+11
roscho
Het zou fijn zijn als alle foto's die in 1 keer gepost worden, automatisch in dezelfde thread verschijnen. De eerste als hoofdfoto, de andere als volgfoto's. Hiermee voorkom je dat 20 foto's van dezelfde trekker, op hetzelfde evenement, allemaal een aparte thread worden.
+3
RaHeados
@roscho dat is een hele goede, als je meerdere foto's wilt plaatsen zoals t nu staat, de eerste de foto op de hoofdpagina en de rest van de foto's die je er bij selecteert er netjes onder komen. 👌👌
+1
a3vandiejen
@roscho Dit vindt ik ook heel mooi als dat zou gebeuren.
+4
R Bouwmeesters
Ik heb zojuist een foto geplaatst en daaronder meerdere foto's.
Ik kon het niet voor elkaar krijgen om deze foto's in een andere volgorde te zetten, dat zou erg mooi zijn als je een 'reportage' wil plaatsen.
+1
R Bouwmeesters
Misschien is het al eerder genoemd, maar een reactie waar je foto's in plaatst kun je niet wijzigen.
Ik wou net spelfouten verbeteren onder een foto in een reactie, maar volgens mij kan dat niet.
+13
valmet 605
Hele gekke misschien. Voor mijn gevoel bladeren de foto's de verkeerde kant op. Als ik een volgende foto wil zien krijg ik meestal net de verkeerde.
+2
DANOONTJE POWERR
@valmet 605 precies de reden waarom ik bladeren niet gebruik. 😉
+5
Siete
@valmet 605
Nou idd jij zegt het. Heb altijd gedacht "zal wel weer wat fout doen" 😂😂
TTolner
@valmet 605 Zeer herkenbaar!
+2
Jotke
Ik bedacht me net dat bedrijven kunnen taggen in een reactie misschien ook wel iets is?

En dan ook automatisch de aanklikbare tag in je omschrijving bij foto's en filmpjes als je die upload en een bedrijf hebt aangeklikt bij het uploaden.
+2
Kosk123
Schoot me net nog iets te binnen, het vermelden en terug kunnen vinden van meerdere machines. Bijvoorbeeld een foto van een trekker + hark dat die foto onder beide machines te vinden is.
Jotke
@Kosk123

Das een goeie!

Je bedoeld dat je dit bij deze bijv aan kunt geven?

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
Kosk123
@Jotke precies, dat je die eerste foto dus kunt vinden via de hark en via de trekker
husky
@Tinus nu blader je van je laatste foto terug naar je eerste, is het een idee om ook direct de andere kant op de bladeren? zeg maar dat je dan van je laatste foto direct naar je eerste foto gaat in mijn fotoś
+1
B - W
@husky je zou het kunnen oplossen door te kijken hoeveel ‘pagina’s’ je hebt met foto’s, en dan in de browserbalk de url aanpassen, aan het eind van de url staat het nummer van de bladzijde.
Dan kun je bij de oudste foto vandaan richting je nieuwste bladeren

Ik leg het gebrekkig uit, hoop dat je me snapt,

(klik om te vergroten)

Dit zijn de pagina’s je moet even naar blad 2 bladeren

(klik om te vergroten)

Dan staat er dit in je url

(klik om te vergroten)

En dan moet je 1 cijfer minder invoeren dan je bladzijdes hebt, ik deed het hier verkeerd, en dan kun je zo terug bladeren
+1
husky
@B - W ah zo, ik snap het, maar ik ben niet zo'n techneut op dat gebied, dus wat mij betreft gewoon middels "vorige" ,of misschien een rijtje paginanummers er boven...
+1
B - W
@husky dat zou ook mooi zijn, dat je boven de pagina een ‘snelkoppeling’ naar pagina’s hebt staan van: pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6, en laatste, ofzo, dat zou ook makkelijk zijn
+2
B - W
@Tinus
Ik kan altijd wel op iemand antwoorden, maar kan de desbetreffende tekst waar je op reageert er nooit meer bij krijgen, eerder werkte dat wel op iPhone, is dat met de nieuwe versie opgelost?

Verder kan je ‘nieuwe reacties’ aanklikken bij topics, zou je dat ook bij foto’s kunnen inbouwen? En dat dan de reacties die je al eens gelezen hebt, er ook wel staan maar gewoon vaag zichtbaar zijn ofzo?
Eerder kon ik die reacties aanklikken, en dan kom je ze alsnog lezen, dat werkt bij mij nu niet meer.
Ook kun je niet meer dan 30 nieuwe reacties zien dacht ik hè? Kun je dat ook ‘unlimited’ maken?
Keep up the good work 😬👍🤘
+1
RaHeados
@B - W je moet de tekst selecteren, dan kopiëren. Quote drukken en daar tussen moet je plakken. Zo doe ik het meestal.
Quote:
Ik kan altijd wel op iemand antwoorden, maar kan de desbetreffende tekst waar je op reageert er nooit meer bij krijgen, eerder werkte dat wel op iPhone, is dat met de nieuwe versie opgelost?

Is wel omslachtig met dat selecteren op de telefoon 🙈.

Verder ben ik het ook met je eens, zou een mooie toeging zijn.
B - W
@RaHeados @B - W je moet de tekst selecteren, dan kopiëren. Quote drukken en daar tussen moet je plakken. Zo doe ik het meestal

Als ik doe wat jij zegt, gebeurt er dit 😂
+2
B - W
@RaHeados
Quote:
@B - W je moet de tekst selecteren, dan kopiëren. Quote drukken en daar tussen moet je plakken. Zo doe ik het meestal.

Oh wacht even, ik heb de quote knop gevonden, dat had ik nog nooit eerder gezien dat die er zat joh 😂
Bedankt hè 😬🫣
Jotke
Quote Reactie van @B - W:
@TinusIk kan altijd wel op iemand antwoorden, maar kan de desbetreffende tekst waar je op reageert er nooit meer bij krijgen, eerder werkte dat wel op iPhone, is dat met de nieuwe versie opgelost?

Op mijn Samsung lukt dit wel op tractorfan door de tekst aan te klikken en te selecteren en dan op "reageer @B - W" te klikken.

Bij boeren.nu, nieuwsgrazer werkt dat niet. Dan doe ik het zoals @RaHeados uitlegt. Zou inderdaad fijn zijn als het overal weer werkt.
verwijderd
Hurli356
Quote Reactie van @B - W:
‘quote drukken’

Ik selecteer de tekst waarop ik wil reageren en tik dan op "reageer @B-W"
+1
B - W
@Hurli356

Quote:
Ik selecteer de tekst waarop ik wil reageren en tik dan op "reageer @B-W"

je was te snel, ik had m’n reactie binnen een minuut verwijderd, sorry, had je reactie niet gezien 🫣🫣

Dat werkt bij mij op de iPhone, die ik altijd gebruik, dus niet meer, voorheen wel, maar ik heb de quote knop gevonden
+7
Valtra man
Ik bekijk tractorfan vaak op dooie momentjes op de iphone. Nooit op de pc. Soms wat jammer dat je een foto niet kan vergroten, zoals je wel kan met een foto die als 2de foto in een bericht is geplaatst. De enige manier is net onder de foto op de klassieke manier met je duimen op de tekstvakken te zoomen en dan naar boven te scrollen. (Ik leg het misschien wat vreemd uit..)
Op de homepage een gewone zoekbalk waar je op trefwoorden kan zoeken zou ook handig zijn. Op de telefoon moet je die vaak ergens gaan zoeken.
Jotke
Quote Reactie van @Valtra man:
Op de homepage een gewone zoekbalk waar je op trefwoorden kan zoeken zou ook handig zijn. Op de telefoon moet je die vaak ergens gaan zoeken.

Op mijn Samsung heb ik gewoon een zoekbalk op de homepagina.

Rest eens. Inzoomen gaat soms lastig inderdaad. Je legt het wel goed uit hoor. Ik snap in ieder geval wat je bedoeld.
+1
Herbert
Net zoals Facebook instagram snapchat en tiktok een mogelijkheid korte video's toe te voegen met eventueel toegevoegde geluiden. Lijkt mij wel grappig om ze van alleen tractorfanners te zien.
+1
Jelle Boerkamp6110
@Herbert je bedoelt dat je korte videos kan plaatsen zonder youtube?
+1
Herbert
@Jelle Boerkamp6110 youtube heeft nu ook wel de funtie van korte video's. Dat idee, dat je er ook snel doorheen kunt bladeren. Kijk ik met meer plezier naar dan de over het algemeen lange uitgebreide video's. Ik heb zelf ook wel eens video's gemaakt van het voeren enzo, maar uit de gegevens die je dan als maker kunt bekijken valt mij op dat zeer veel mensen er snel doorheen klikken. De drempel om video's te maken is dan ook veel lager denk ik met veel meer animo als gevolg hier verwacht ik
GerbertXL
@Herbert ieder z'n feestje maar ik kijk die korte video's niet, ik heb het uitstaan op youtube. Je kunt niet zien hoe lang ze zijn, niet voorspelen op de thumbnail en niet doorspoelen. En die tekst en andere zooi in het beeld bij tiktok is helemaal een verschrikking.
+1
Herbert
@GerbertXL dan zul je ook wel niet aan snapchat doen?🤣
+1
GerbertXL
@Herbert klopt. Ik zou geeneens weten wat het is.
verwijderd
+2
Fendt926Driver
@roscho misschien @Tinus even vragen
+1
roscho
@roscho @Tinus Heren admins, bedankt voor het verwijderen van de advertentie.
+1
Fendt926Driver
@roscho of sjoerd @SJB533
Jotke
@Tinus

Misschien is het al benoemd maar het aanmaken van 1 agendapunt voor meerdere dagen zou een mooie toevoeging zijn. Zodat er niet voor iedere bijv beursdag een nieuw agendapunt met automatisch een nieuw topic erbij aangemaakt hoeft te worden om te zorgen dat het wel iedere dag dat het evenement gehouden wordt zichtbaar is in de agenda.

Het stukje topics los ik nu op door de link van het topic van de eerste dag te kopiëren en in die van de verdere te plakken en die vervolgens te sluiten maar handig is het niet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden bouw , grond , ervaring , overname , technisch , kennis , website , Tractorfan , geld en bouwen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
245
DEELNEMERS
68
WEERGAVES
0