Illustratie van:
51

Massey Ferguson 3650 - Welke maaier past het beste bij de trekker?

Hallo Iedereen,

Ik heb net een nieuwe (tweedehands) trekker gekocht, een 3650 uit 2013. 3 cilinder 92pk.
Mijn huidige maaier is een kuhn fc283 lift control welke nu dus te groot is voor de trekker.
Daarom ben ik op zoek naar een andere maaier. Maar wat zou een goede maaier voor deze trekker zijn? Wil niet een hele oude maaier (max 15 jaar oud).
Hij heeft ook een fronthef met aftakas. Schijvenmaaier of trommelmaaier maakt mij niet zoveel uit. Wil wel een zonder kneuzer.
Mijn voorkeur gaat uit naar een frontmaaier, maar wat zou deze trekker nog aankunnen?
Ik maai ongeveer 15ha per jaar.

Deel dit topic

Reacties

Waaron is de maaier te groot? Die maaiers kan je al met 70 pk baas
@Jelle Boerkamp6110 Omdat de trekker niet zo groot is en de hef etc ook wat lichter is. Is deze maaier te zwaar
@Stront-boer o het is een smalspoor achtig iets, dan begrijp ik het
@Stront-boer link.marktplaats.nl/m1931838655/…
Zoiets niet wat?
Voor 15ha/jaar is een bredere maaier ook niet nodig toch?
@ronald-deutz-fahr ja zoiets zat ik ook aan te denken, ik had deze toevallig al bij mijn favorieten opgeslagen. Is deze advertentie van jou?
@Stront-boer nee helaas. Maar het telefoon nummer staat er bij 😉
@Stront-boer link.marktplaats.nl/m1910319930/… deze staat te koop bij @TomH wellicht is dat wat voor jou?
@CoenNijenhuis zeker een mooie maaier voor een wat kleinere trekker! En niet intensief gebruikt.
Die 15 ha is dat 3x5ha per jaar of 15ha grasland wat bewerkt wordt? De 3650 is waarschijnlijk te ligt gebouwd voor de achtermaaier die je nu hebt wat pk's betreft moet dat met 92pk wel kunnen. Je hoeft niet met 20km/h te maaien. De maaier uit ee link van Coen zou een mooie maaier voor deze trekker zijn. Misschien wel extra gewicht achterin om de trekker meer in balans te krijgen
Ben bang dat de Kuhn nog te zwaar is. Sommige merken hebben ook lichte maaiers voor bergtrekkers, kijk daar eens naar.
+1
@Derkmax kuhn heeft ook gewoon maaiers die ligt zijn. Gmd serie geloof ik.
@Fendt280S
Net een hele discussie over gehad hier, maar ik heb een gmd 310 en die is lomp zwaar
@Fendt280S hebben hier een kuhn gmd 350. 3,50 meter breed zonder kneuzer met een 4 cilinder 100 pk. trekker weegt om en de nabij de 4 ton.
buitenbochten maken wil moeilijk en wil die nog wel eens de linker wiel iets optillen. Veel naar binnen maaien en met beleid is er vlot mee te werken!!
@Baltus_steyr ik heb nog een gmd 600 liggen die kapot is. Lager in de haakse overbrenging kapot gelopen. Werkbreedte 240cm. Toen overgestapt naar een BB umwelttechniek messenbalkmaaier. Maar door niet goed functioneren achter maaier en niet tijdig een oplossing kunnen bieden het hele spul weer teruggebracht. Nu net een gribaldi salvia vingerbalk bestelt waar ik het komend seizoen mee ga proberen. Frontmaaier is een krone schijvenmaaier en achter vingerbalk van gribaldi salvia.
Quote Reactie van @Fendt280S:
gribaldi salvia

is dit wel een dubbele messenbalk? En vanwaar deze keuze en niet een gangbare maaier. Het lijkt me dat een gangbare maaier nog goedkoper is dan een dubbele vingerbalk maaier. En kun je zelf het mes slijpen of laat je dat doen bij de plaatselijke mechanisatie dealer?
@Baltus_steyr
De BB maaier was een dubbelemessen balk. Er is maar 1 fabrikant van dubbele messen en dat is ESM die het busatis systeem heeft gekocht, daar bouwen andere merken weer een frame en een aandrijving aan vast zoals BB umweltttechniek. Wat ik nu gekocht heb is een bewegende vingerbalk waar de messenbalk door de vingers heen bewegen. Dus de vingers gaan heen en weer en de messen ook, hierdoor krijg je geen verstoppingen zoals bij de oude vingerbalken waar alleen de messen heen en weer gingen.
Ik wil dit toch een beetje uit blijven proberen omdat ik de voordelen zoals laag brandstof verbruik en "schoon" maaien mij aanspreken. Ruw as is lager.
De vingerbalken zijn enigszins zelf slijpend, en als ze echt bot zijn gewoon met de slijptol. Zal wel ff oefenen zijn om de juiste hoek te handhaven. Het model wat ik heb gekocht kan elk mesje doormiddels van twee boutjes vervangen worden in plaats van klinknagels. Bij de BB maaier had ik een slijptafel er bij van messerfix waar je de juiste hoek kan instellen. De prijs van een Italiaanse machine is stuk lager dan een schijven maaier, nadeel van de Italianen beperkte werkbreedte en niet verder ontwikkeld.
@Fendt280S Zit er in Nederland een importeur van die Gribaldi maaiers?
@mfrijder
Niet dat ik weet. Alle onderdelen zijn via kramp te krijgen. Gribaldi salvia maakt voor veel maaidorsers ook de messen balken.
@Fendt280S heb je nog een foto/ linkje / voorbeeld van zo'n maaier??
T Schijnt ook heel goed te zijn voor kruidenrijk en vlinderbloemige gewassen!!
@mfrijder hier zit wel een mechanisatie dealer in de buurt die een demo met zo'n taakbalk heeft gedaan en die kan er wellicht wel aan komen!
@Baltus_steyr En waar is hier?
Hoe heet die dealer?
@mfrijder ik woon in Espelo, gemeente Holten. Dealer waar ik het over had zit in Heino!
@Derkmax de GMD 602 is wel behoorlijk lichter dan een 3.10 versie kwa gewicht. Al heeft aan onze vorige Fendt 306 LS ook een kuhn FC302 gehangen en dat kon ook prima zelfs bij een 2 wd met geringe hef hoogte. Proberen is bij ons ook mogelijk!
Een gewone schijvenmaaier van 2.10/ 2.40 moet wel lukken aan zo'n trekker toch? Die frontmaaier van 2.40 ook wel lijkt me. Zo'n trekker is niet heel groot, maar het is geen smalspoor
@MaartenMandemaker
Voorbandenmaat 7.5r20
Is maar klein hoor, vraag me af of hij hefhoogte genoeg heeft om de genoemde Kuhn van de grond te krijgen.
@Derkmax Klopt het is zo'n model trekker. Mooiste is als je het kunt uitproberen

(klik om te vergroten)

@Derkmax heb je een foto van je aanwinst?
@international533
Welke aanwinst bedoel je precies??
@Derkmax excuus bedoel stront boer😅
+1
@international533
Hij krijgt nog een beurt bij het mechanisatie bedrijf. Dus ik heb hem nog niet thuis.

(klik om te vergroten)

@Stront-boer Dat is een mooie machine, had hem ook zien staan. Ideaale uitvoering ook, vergelijkbaar met de onze.
+2
Beetje schijvenmaaier van 240 moet wel kunnen. Maar als het maar voor 15 ha per jaar is kun je ook een pz 186 pakken. Die draaien en maaien altijd. En op 15 ha per jaar scheelt het mischien maar een uur.
Lely frontmaaier pakken? Die zijn over het algemeen niet heel zwaar, of een fella.
Je hebt ze ook nog met een bok waarmee je hydraulisch uit kunt heffen, misschien helpt dat ook nog als je te weinig hefhoogte hebt?
+1
marktplaats.nl/v/zakelijke-goederen/…

Even iets geks. Deze hoef je niet te tillen😛
Idd getrokken maaier vaak degelijk en hufterproof en nooit in trek geweest bij Loonbedrijf
@joske1980 waar is het ooit wel in trek geweest? Is het echt een succes geworden?
@ronald-deutz-fahr ze zijn voornamelijk in amerika te vinden. Maar hier niet echt. Ivm lhet slootje gedoe zit dat we in nl we hebben.

Anders had ik ook wel een grote getrokken maaier willen hebben. Ideaal alle kanten wat uitzwenken.
@deJong ja, dat is mooi! Zo grote, zeker achter een trekker zonder fronthef 😅😅

Maar ook zie zie je weinig
Wat je zegt, misschien in andere landen meer.
@ronald-deutz-fahr en daarbij scheelt het je een volgestoven radiateur zonder frontmaaier😃
+1
@ronald-deutz-fahr
Ben altijd tevreden gebruiker geweest Vsn getrokken maaiers zelfs nu in combinatie met frontmaaier
Rijd zelfs linksom omdat ik met de disselbesturing strakker langs weipaal kan maaien als met de frobtmaaier.
@joske1980 idd, wij hebben een getrokken maaier kuhn fc 250 en een gedragen maaier sip 300fc maar om naast wijdepalen te maaien word hier ook altijd gekozen voor de getrokken maaier, en als ik zelf mag kiezen maai ik altijd met de getrokken, ookal hebben we meer capaciteit met de gedragen
+2
@vanheule een veehouder bij mij uit de buurt maside ook altijd met een getrokken maaier. ivm de gewichtsverdeling op het veenland.

Hij zij, dan kan ik tenminste zo over de natte plekken crossen😁
+1
@ronald-deutz-fahr je ziet ze nog wel in de nattere delen van Friesland. Daar zijn een aantal boeren die nog niet anders willen. In de rest van het land zijn de meeste al oud of verdwenen
+1
@ronald-deutz-fahr Rond Nieuwe Niedorp rijd een collega boer met een getrokken Kuhn maaien en een frontmaaier. Vorig jaar reden we een rondje en toen kwamen we hem toevallig tegen maar die capaciteit die hij haalde was hoger als die zijn buurman met een grotere trekker en een dubbele gedragen maaier combinatie. Stond ik wel even van te kijken.
tractorfan.nl/picture/1442910/…

Hier heb ik bij onze 3630, een vicon 240 voorop en kuhn PZ 190 trommelmaaier achter. Trekker is vergelijkbaar als de jouwe, alleen iets minder vermogen.

De Kuhn Pz 190 is tevens te koop, wegens overstap naar een BB-unwelt dubbelmessenbalk.
@international533 Al ervaring met die messenbalk?
+1
@mfrijder Jazeker, vorige jaar meebegonnen, maar bevalt zeer goed. Wij willen niet meer terug. Als je wat weten wilt dan hoor ik het graag.

Weinig vermogen nodig, laag eigen gewicht, kleine trekker grote werkbreedte, lager brandstofverbruik, makkelijker hogere stoppel ( 10 cm) ideaal in kruidenrijk .
@international533 hoeveel bunder kun je ongeveer met de messen maaien? En kun je ze zelf slijpen of heb je 2 setjes waar je ze ergens kunt laten slijpen?? En hoe hard kun je er maximaal mee rijden??
+1
@Baltus_steyr heb afgelopen circa 20 ha gemaaid met één set messen. Waarvan zeker 13 ha, Natuurwei was met veel mollen etc. Hierna was er nog niks mis mee, maar het gras was op… Fabrikant geeft rijsnelheid van Max. 12 km op. Zelf ben ik nog verder gekomen als 8, daarna was de ongelijke wei het probleem.

Heb zelf een slijpapparaat erbij gekocht, met twee set messen, kan ik zo altijd verder. Mes wissel duurt Max 15 min.

Mocht je een keer live willen kijken, dan kan dat altijd wanneer er gras is.
+2
Deze hebben we een BB unwelt 275F, met eigen hydrosysteem voor mes aandrijving. 1200 toeren op motor is ruim voldoende

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 3650 en hebben de trefwoorden fronthef , trekker , massey ferguson , kneuzer , ferguson , aftakas , schijvenmaaier , trommelmaaier , cilinder en 3 cilinder geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!