Illustratie van:
8

Deutz-Fahr DX 4.30 - Lekkage aan de brandstofpomp

De 4.30 lekt iets olie aan de uitgaande as van de brandstofpomp. Daar waar de gashandel aanzit.
Zal dat gewoon een keering zijn die je van de buiten kant kunt vervangen?
En kan je de handel zo van het asje afhalen?

Deel dit topic

Reacties

Pomp

(klik om te vergroten)

Daar midden in beeld achter het onderste boutje. Komt iets motorolie uit
Dat ringetje wat daar zit is dat al de keering? Die draait ook mee, kheb de indruk dat dat niet hoort. Maar ik kan het mis hebben.
@KlaasM dat is een stalen ringetje, daar achter zit een o-ring, dit is geen standaart maat, origineel pakkingset bosch is rond de 10€ zit alles bij, deze o ring zit ook aan de achterkant maar deze licht dan net een stukje hoger dus lekt daar dan weer niet
@Rick V kijk dan weten we al wat meer!
Kun je dit van de buitenkant vervangen?
@KlaasM bij mn d4006 wel, ik verwacht dat de bouw wijze van de pomp redelijk onveranderd is gebleven, de 2 m6 boutjes losmaken, dan de handel eraf, daarachter zit nog een plaatje met een slobgat en een m6 draadgat, deze eraf pakken, dan dat ijzeren ringetje meen ik, en met een heel klein schroevendraaiertje de oring eruit peuteren (dus niet het huis beschadigen)

ik had zelf heel de achterkant van de pomp eraf gepakt omdat de pakking daartussen ook lek was, ook kon ik dan gemakkelijk de andere oring vervangen

(klik om te vergroten)

De veer die er tussen zit

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
@Rick V bedankt voor de uitleg en de foto’s!
Binnenkort maar is proberen of we het bij deze ook zo kunnen oplossen. Zijn we weer een stapje dichterbij een lekvrije trekker..
+1
Meestal zit bij alle bosch dieselpompen die keering aan de binnenkant.
O ring is van buitenaf te vervangen.
Het wil alleen nog weleens gebeuren dat de stalen bus waar hij in zit, los zit in het huis. Dan moet hij wel uit elkaar.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr DX 4.30 en hebben de trefwoorden olie , brandstofpomp , lekt , lekkage , pomp , handel , brandstof , deutz-fahr en keering geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!