Ervaring fella 4000 hark

Wat zijn de ervaringen met een fella 4000 hark?

Deel dit topic

Reacties

+1
frank_mf
Eenvoudig, zonder poespas. Werkt naar mijn mening prima. Wil je minder onderhoud, dan kan je betere een type duurder kopen. Die heeft veel minder vetnippels door onderhoudsvrije lagers in de armen.
DTenHave
@frank_mf

Zat op jouw fella 4000 hark ook aardig wat speling op de armen ? Vergeleken met andere harken ?
frank_mf
@DTenHave Wel meer dan nu op onze Claas, want die heeft geen (nauwelijks) speling op de curvebaan. Die Fella had wel meer speling maar harkte er niet minder om. Ik vond het een eenvoudige en fijne machine om mee te werken. Doorsmeren moet je echt de tijd voor nemen, want er zitten nogal wat vetnippels op. Mede daarom nu ook Claas. Maar kunt ook meer geld uitgeven aan een Fella, dan heb je ook onderhoudsvrije rotorarmen.
DTenHave
@frank_mf bedankt voor de informatie heb een fella op het oog van 2011 super nette hark aleen voorste rotor rechts zit aardig wat speling op. voor de rest draait geruisloos. wat zijn deze harken nog waard? rond de 19000?
+1
labella
@DTenHave lijkt mij wat veel, dacht meer rond de 15000,--
spotmelker
@DTenHave bij Fella harken moet je goed opletten of de rotorarmen recht zijn. Bij kromme armen krijg het krukje en de (compacte) curvebaan (te)veel kracht te verwerken. Ik heb er één van 2001, nieuw gekocht en heeft ook al serieus speling maar draait geruisloos.
frank_mf
@DTenHave van Dekker zeker
DTenHave
@frank_mf ja is van het loonbedrijf geweest
frank_mf
Hier nog een filmpje van die machine. Kijk ook even of je de elementen apart kan bedienen. Anders is het heel erg wennen. Die machine kan voor/achter apart. De kopakker hark ik eerst met de voorste twee zodat je weet wanneer je de armen moet laten zakken. Als laatste harkte ik de kopakker zodat die er ook netjes uit ziet.

DTenHave
@frank_mf bedankt. heb de hark inmiddels gekocht. kan alle elementen individueel heffen en zakken. dat raden de loonwerker ook aan.

ik zie dat je een keer rond gaat. heeft de loonwerker nu wel genoeg ruimte om met de hakselaar recht voor de zwil te komen?
frank_mf
@DTenHave ja ruimte zat, kunnen we mooi voor draaien zo
trekkerdockter
@frank_mf zat je nou met je wiel in de greppel bij de laatste 14 seconden 🫢

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden fella , krone , ervaring , ervaringen en hark geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!