Illustratie van:
15

Slootsmid bemester - Gezocht klembouten verdeelmolen slootsmid

Ik zocht een klembout zoals hier onder op de foto, voor m12 schroefdraad, voor op de verdeelmolen van onze Slootsmid bemester.

iemand een idee waar ik deze kan krijgen? Kan ze alleen in m8 vinden. Aangezien we de molen nog wel eens vast hebben en het een heel gedoe is om elke keer de ringen los te draaien, had ik bedacht om er klembouten op te maken.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Deze ga je alsnog los moeten draaien omdat je anders niet genoeg ruimte krijgt. Zelf wel enthousiast over knevelmoeren i.p.v. oogmoeren. Zorgen dat de bouten goed vet blijven en dan paar tikken met de hamer en je draait ze zonder verder gereedschap los.
+1
@Fendt-Farmer-Vario Heb je geen omkeerventiel op de molen? Ik plaatste dan altijd 2 driewegkranen in de aan- en afvoer van de hydromotor. Zo kon je ''handmatig'' de molen heen en weer laten slaan totdat die weer draaide.
@radium45 hier hebben we er één vierweg kraan tussen zitten. 2 driewegkranen heb je wat meer slangen nodig.
Quote Reactie van @jmos:
één vierweg kraan

Neem aan dat je een 4/2 bedoeld. 4-Weg is 1 ingang en keuze uit 3 uitgangen en dat is niet bruikbaar bij omkeer bewegingsrichting
@BuvaM dat ja, was de naam even kwijt. 4 slangen en 2 posities van de hendel.
@radium45 ligt er ook aan of hij hem op ls heeft. Je kunt dan gewoon de retourslang gebruiken en de stuurschuif de andere kant opwippen🤷‍♂️
@radium45 zit gewoon automatisch omstelventiel op de tank. Maar er is wel eens rubber afgebroken van de mestschuif. Als deze er tussen komt slaat ie helemaal vast en heeft ie wat hulp nodig. Of soms een klosje. Op de één of andere manier filtert de Vredo FT dit er niet altijd uit.
+1
@radium45 het probleem is vaak dat een of meerdere van de 4 uitgangen van de verdeelmolen vast zit, molen zelf zit niet zo vaak vast.
+5
Gewoon moeren erop en de tik-tik op accu mee de trekker in.
Kan je niet met een klepsluiting aan de gang? Als je daar iets aan aanpast, (andere bout en even naar de bevestiging kijken), krijg je het dan niet passend?
+1
Lange m12 moer pakken en daar een ronde as 12 mm er dwars op lassen carrosserieschijf eronder en klaar. Zo hebben wij het hier thuis.
+1
Schuddertand in haakse hoek buigen, allemaal een slag draaien en dan draai je ze met de hand zo verder, en die schuddertand ergens aan de tank of trekker hangen waar je langs loopt als ie vast zit
Knevelbout met kunststofdeel haalt lang niet de voorspanning van schroefdraad. Draaimoment op hefboom is ook veel lager dan een korte sleutel 19.
Ik vrees voor lekkage tussen deksel en verdeelpot
+1
Zo iets niks om er op te draaien? Op t werk zitten er zulke dingen aan, kan ze met de hand los en vast draaien. Het kost dan wel iets kracht maar een hamertje mee ofzo om een tik tegen te geven gaan ze best makkelijk en toch goed dichten.

(klik om te vergroten)

Twee hendels

(klik om te vergroten)

1 hendel
Die bouten, heten knevelschroeven:
techniekwebshop.nl/knevelschroef-m12x120-rvs-a2-44…

Voor de rest zou ik er gewoon die oogmoeren erop laten zitten, steek er wat doorheen en je hebt ze zo los.
Of gewone moeren erop, en een accuslagmoersleutel mee in de trekker

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Slootsmid bemester en hebben de trefwoorden slootsmid , gezocht , molen en bemester geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
661