Illustratie van:
14

John Deere 6110 - Hoe kan ik een vervuilden dieseltank leeg maken

Beste TFers wie weet pressies hoe ik de diesel tank van mijn John Deere 6110 leeg en schoon kan maken ik zag laats dan de diesel in de tank aan het schimmelen was en nu wil ik proberen of ik hem zelf kan schoonmaken maar

Deel dit topic

Reacties

Waterstofzuiger
Eraf halen. Er zit wel een stop ergens aan de onderkant maar dat valt niet mee, en als ie er af is en de opvoerpomp eruit heb je een mooi gat om de stoomcleaner in the steken. En als ie nog origineel is vervang dan gelijk die opvoerpomp, heb je dat gezeik ook gehad.
@GerbertXL opvoerpomp vervangen is toch niet zo een werk dat het preventief moet gebeuren? 🤔
+2
@Fendttrisixfan bij deze types gaan ze nog al regelmatig stuk, ze zijn niet zo duur dus als je er goed bij kan is t geen overbodige luxe 😉
@rijkjd precies dat
@GerbertXL maar als ik het goed heb zit er wel een luikje in de vloer waardoor je opvoerpomp kan uithalen?
@Fendttrisixfan klopt maar het is niet het mooiste karwei. Het is ook een gaatje van niks in de cabine, in de 30 serie is ie een stuk groter maar daar zit de pomp niet meer in de tank 😅
@GerbertXL met de slijper is het gat zo wat groter. Ik heb voor een kachel slang bij een 6600 ook wel eens een stuk uit de bodem van de cabine geslepen.
@rijkjd opvoerpomp is erg gevoelig voor vervuiling. Eerste 15 jaar geen problemen mee maar na bijmenging van die biorommel al 2 x. Ook het brandstoffilter verzet naar vlak achter de brandstofpomp. Nu heeft de opvoerpomp het makkelijker, circuit is wat korter en start veel beter.

(klik om te vergroten)

Filter zit nu laag.
@spotmelker of een doorzichtig inline filtertje ertussen zetten. Kost geen drol en dan kun je zien als er wat aan de hand is.
@GerbertXL dat is idd ook een optie. Nu heb ik alleen een terugslagklep tussen opvoerpomp en filter.
+1
@spotmelker Bio toevoeging is ook rommel. Het trekt vocht aan , wat bacterie groei bevorderd.
Ik heb sinds een paar B0 in de tank. Tot nu toe geen problemen meer.
Demonteren lijkt mij de enige goede oplossing. Goed uitstomen met heet water en op zijn kop zetten. Desnoods een paar keer achter elkaar. Ik steek altijd de slang van de perslucht daarna in het vulgat en laat die kwartiertje vrij op en af slingeren in de tank. Dan is ze kurkdroog.
Tank onderweg halen en goed doorspoelen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6110 en hebben de trefwoorden john deere , dieseltank , tank , schoonmaken , diesel en john deere 6110 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!