Kosten kenteken aanvragen tractor

Heeft iemand ervaring met tractor op kenteken zetten. Wat zijn de kosten hiervan. Ik had op de rdw site gelezen dat tractor dan gekeurd moet worden bij keuringsstasion. Waar controleren ze dan op?

Deel dit topic

Reacties

+1
Favorit614
Waar controleren ze dan op?
algehele staat vd trekker.
banden , remmen , stuurinrichting (speling vd kogels en rubbertjes) , verlichting , spiegels ect.
Reken maar zo , alles wat er af fabriek op zit , moet er opzitten en goed werkend zijn.
Dacht dat ut nu rond de 140 euro koste.
SjoerdHylke
Bij zon keuring kijken ze naar dezelfde eisen als bij de APK keuring van de auto. Beeldkwaliteit van koplampen etc. wordt allemaal naar gekeken.
nhmonteur
@SjoerdHylke je bedoeld dezelfde eisen als een trekker APK.
De trekker word in ieder geval gecontroleerd of het voldoet aan de permanente eisen van het voertuigregelement.
@koenclaas banden mogen wel degelijk scheuren vertonen. Alleen mag er dan geen canvas zichtbaar zijn. Ook moet de banden minimaal 1,6 mm profiel hebben.

Alle eisen waar een trekker aan moet voldoen voor een goede keuring staan op de site van het rdw.
roscho
Op onderstaande website staat alle informatie:
rdw.nl/particulier/voertuigen/…
+1
steyrTom
Laatst bij RDW geweest om Belgische trekker op Nederlands kenteken te krijgen. Ze hebben alleen naar chassis nummer gekeken. Koste iets van €145. Duurde wel lang voor dat ze tijd hadden.
koenclaas
Ben er laatst ook geweest, koste mij 240,- incl btw en dan krijg je het kentekenbewijs (groene pasje) thuisgestuurd. Belangrijke zaken zijn remmen, verlichting, banden, speling op de stuurinrichting en duidelijk leesbaar serienummer. Ook de banden mogen geen scheuren hebben en trekhaken moeten vrij zijn van speling en de correcte pen hebben.
race-kees92
Ik ga binnenkort ook op keuring met een Pampa gloeikop. Zou €240,- kosten.
Ik had met de RDW gebeld en ze gaven me deze link van de overheid als richtlijn: wetten.overheid.nl/BWBR0025798/2023-01-01/…
+1
Klaverford
Bedankt, voor de reacties. Hiermee ben ik geholpen 👍👍

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden tractor , kenteken , ervaring , aanvragen , rdw , controleren en Kosten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!