Illustratie van:
33

Same Italia 35 - het handpompje voor ontluchting werkt niet

Weet iemand hoe dat op te lossen? of waar ik een nieuwe zou kunnen kopen?

Deel dit topic

Reacties

Naw het membraan of de klepjes stuk. Pompje demonteren en de membraan controleren, ook de aanzuigklep en de persklep vernieuwen.
Dank voor je reactie!
Weetje waar ik die onderdelen zou kunnen krijgen?
Even het merk pompje achterhalen en dan weer verder zoeken, een membraan kun je ook namaken . Eigen lijk heb je het niet nodig de tank zit boven de brandstofpomp.
@blauwe tractor Bij mij gaat de aanvoerleiding uit de tank boven de tank in; ik neem aan dat er in de tank een pijp naar onderen zit; communiserende vaten dus; dan zal het pompje toch in ieder geval moeten zorgen dat hij begint te hevelen?
@Tjalling Met een beetje druk van een fietspomp op de tank begint deze zo te communiceren.
@Tjalling Er kan ook nog een filter zeefje in de bovenste banjo bout van de aanvoerleiding zitten.
De leidingen aan de injectors lossen en dan starten totdat er mazout uit komt en dan weer aansluiten.
Zorg er wel voor dat de mazouttank goed vol is. daarna optijd bijtanken.
Maak ffn een foto van de opvoerpompje dan kunnen we zien wat er overeenkomt anders ffn contacten met @joop-same
Dank Joop; ga ik zo doen.
@Tjalling Was Jos dus.
@Tjalling Een opvoer pompje heb ik voor je te koop, mail berendijk@kpnmail.nl
O, sorry Jos!
Hierbij de foto's

(klik om te vergroten)

Uitvoer is nu losgekoppeld

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
@Tjalling
Is de opvoerpomp echt kapot, of staat hij niet goed tov de nokkenas? Dan pomp je ook niks.
@yoohan Kan niet verkeerd staan en zo te zien is de pomp er niet af geweest onlangs.
+1
@blauwe tractor
Waarom zou hij niet verkeerd kunnen staan? De topicstarter geeft aan dat het 'handpompje' niet werkt om te ontluchten. Ik neem dus aan dat de handhevel in het luchtledige pompt. Ik zou de motor eerst eens een paar slagen draaien en nog eens proberen, misschien is daarme het probleem al verholpen.
Ik zou eens beginnen met dit pompje te demonteren en geheel goed schoonmaken en controleren , er zijn zeker losse deeltjes te koop. heel goed kijken naar de klepjes en het membraan.
OK, hoe kan ik dat testen?
@Tjalling Als de pomp nu helemaal niets opbrengt eerst de aanvoer controleren en evt door blazen richting tank, loopt de diesel goed door dan weer aansluiten en met de handhevel pompen, komt er dan nog niets de motor een paar slagen rond laten starten, dan nog niets demonteren en controleren.
Goed gewerkt kerel super dat het weer werkt.
Ga ik doen Jos.
En hoe kan ik zien of hij niet goed t.o.v. de nokkenas staat Yoohan?
@Tjalling Kijken waar de hevel op of onder de nokkenas zit als je de pomp demonteert. Er zit meestal een mooi blank slijtvlekje op de hevel
@Tjalling Wat @yoohan bedoelt is dat de nokkenas op het hoogste punt onder het bedieningsheveltje zit. De motor een klein stukje verdraaien en da even voelen of het heveltje wel weerstand heeft. Ik weet het niet zeker maar het zou kunnen dat er nog een filtertje in het opvoerpompje verstopt zit bijvoorbeeld onder het plaatje bovenop. En waar zijn de problemen mee begonnen als ik vragen mag, is de motor er mee gestopt of liep deze slecht, heb je een filter vervangen?
@arnold-arentze Ik heb de tank per ongeluk leeg gemaakt; hij liep daarvoor prima
+1
@arnold-arentze er zit een filtertje onder een van de twee kleppen om het veertje heen
@Tjalling Bij een lege tank de leidingen even doorblazen uiteraard filtertje schoonmaken. De tank volledig vullen en dan controleren of de diesel het pompje bereikt. Dan verwacht ik dat je hem wel ontlucht krijgt. Weet je de ontluchtingsnippel op de brandstofpomp te vinden? Ik zie hem net niet op de foto staan om hem aan te wijzen😉Als je in eerste instantie geen weerstand voelt in het heveltje de motor een halve slag draaien en dan nog eens proberen. Succes 👍. Voor onderdelen en technische tips kun je het beste contact op nemen met @joop-same
+1
@arnold-arentze Dank! Doorblazen had ik nog niet gedaan.
Ik weet de ontluchtingspunten punten wel te vinden.
Een van de twee klepjes ziet er niet florissant uit, dus ik wil wel proberen de pomp te reviseren nu ik hem er toch af heb.
@Tjalling Je kan misschien de klepjes schuren met schuurpasta op een glasplaatje, ik las net dat er iemand een merk noemde dat maakt het weer een stuk makkelijker.
Het membraan hoe is die er aan toe??
@blauwe tractor het membraam lijkt me wel OK
Klepjes schuren is wel een goed idee als ik geen vervanging kan vinden
+1
@arnold-arentze
Juist dat bedoel ik, dat is de kortste klap om te controleren. Als de tank leeg gereden is, wel even aanvoer en zeefje in de opvoerpomp controleren en of schoonmaken.
Het merk is Fispa (Brevettato) ik kan geen nummer vinden
Iemand heeft zijn licht over dit topic laten schijnen en schoon schip gemaakt Thnx Admin welldone.
+2
Opgelost: met een nieuwe opvoerpomp, met de hulp van joop-same

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Italia 35 en hebben de trefwoorden same en ontluchting geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!