Welke minishovel lage stal?

Hallo mede tf'ers,

Ik vraag me af of een minishovel iets voor mij is als de stal is verbouwd.
Het plafond van de stal is 1,9 meter hoog. Daarboven zit de hooizolder. In het midden komt een voerpad van 1,5 a 2 meter met links en rechts voerhekken voor schapen.

Taken die ik met de shovel zou willen doen zijn voer voor het hek schuiven en de hokken uitmesten. Dit gebeurt nu nu nog met de vork.

Zou een minishovel hier geschikt voor zijn? Zo ja, welk type? Of zou een minitrekker met voorlader geschikter zijn o.i.d?

Vooral de hoogte van de stal lijkt mij lastig. Als het zonder rolbeugel past, maar ik gebukt moet zitten is geen optie. Ik wil wel graag rechtop zitten.

Mvg,
Pieter Buren

Deel dit topic

Reacties

+2
casejxu
Dan raak je eerder aan een bobcat/skidsteer. Geen gemeengoed hier in holland maar wel ideale machientje voor wat jij wil
sjonnies
Denk minishovel beter is als mintrekket met voorlader ik denk dat je het een 1500 kg minishovel mooie oplossing is. Hier ook een 1500 kg giant maar super wijs mee precies de goede grote. Als minishovel niet wil hebben we nog 2 voorladers. Voor de minishovel een 5 tons atlas gehad is nu een jaar weg maar maar mis de grote shovel eigelijk helemaal niet. Maar als de mini lekke band heeft mis je hem direct
+2
assink
Avant is vrij laag, zit je meer tussen de machine.
Weidemann etc zit je er echt bovenop.
Misschien een knikmops ook, daar zit je ook vrij laag heb ik het idee.
CaseCS130
@assink Avant is wel een goeie ja, een 5, 6 of 7 serie zit rond de 2 meter met beugel. Daar moet je nog fatsoenlijk op kunnen zitten, eventueel de beugel iets inkorten. Een Giant is al snel 20 tot 30 cm hoger. @Pieter Buren Voor het omschreven werk is een minishovel een mooie machine, iig mooier als een trekker met voorlader.
+1
CoenNijenhuis
@Pieter Buren een schranklader zou goed kunnen, of anders een Schäffer minishovel. Die zijn er volgens mij ook verlaagd.
KlaasM
Avant en Multi-one maken mooie lage shovels. Maar een Bobcat is inderdaad ook erg handig. Je moet er een beetje mee leren werken maar dan kun je er veel plezier van hebben. Nadeel is wel het in en uit klimmen.
Volgens mij heeft JCB tegenwoordig een model waar je wel van de zijkant instapt
+1
zettelmeyer
De knikmops hier zit de beugel op 1.90 is verlaagd en zelf steekt me kop er 20 a 25 cm boven uit
+1
JohanvS
Voer aanschuiven op een pad van 1,5m breed? uitmesten zal wel lukken
Pieter Buren
@JohanvS we moeten nog even zien hoe we het precies gaan indelen en hoe groot de hokken worden. Als iedereen nu zei van, 'dat wordt niks met zo'n shoveltje o.i.d.' en we blijven met de vork bezig kan het voerpad ook wel smaller.
JohanvS
Als je het voer aanschuift met de hand zie je veel meer van je dieren.
Zieke, kreupele, tochtige haal je er dan zo uit, en soms nog een drinkbak schoonmaken. Bij veel dieren is het minder handwerk maar daarna gaan controleren maakt in tijd niet veel uit.
Op tractorfan moet natuurlijk alles op diesel en hydrauliek.
Pieter Buren
@JohanvS qua belasting voor het lichaam maakt het wel uit😉
Fred4130
@Pieter Buren precies, je hebt maar 1 lijf. Heb je 1 x een minishovel , gebruik je zelden meer een kruiwagen en wou je dat je hem 10 jr eerder had gekocht, zowel voor lijf en leden als het grote gemak. Je gebruikt hem letterlijk voor elk wissewasje en met een palletvork en werktuigdrager erbij helemaal.
rommert14
@JohanvS hebben wij hier ook, wil met een bak wel, en misschien met een schuifje zo breed als het bord van de shovel ook wel, wordt wel krap
CaseCS130
@rommert14 Anders met een V schuif voorop? @Pieter Buren De Slt versies van Schaffer zijn ook laag genoeg en dan heb je wat meer een standaard minishovel als een een Avant of Multi One.
+1
rommert14
Quote Reactie van @CaseCS130:
Anders met een V schuif voorop?

Inderdaad, snap ook niet dat ze dat nooit gemaakt hebben, altijd 60 meter met de bak aan schuiven, maar deze stal is nog tot ongeveer het voorjaar in gebruik. Staan nog 40 beestjes in
Pieter Buren
Bedankt voor de reacties. Er zijn in ieder geval opties. Ik zal me er verder in verdiepen.
JD 6110

(klik om te vergroten)

Mijn Giant met klap dak. Kan er ook af evt..
5000 fan
Er zijn enkele merken die mini loaders maken met lage voorwagen hiermee kun je prima in een lage stal werken zonder zelf continu gebukt op de loader te moeten zitten
RolandK
schaffer.nl/machine/schaffer-2028-slt/ Misschien een optie is 1,90 hoog. is een speciale verlaagde uitvoering. Weidemann en Avant hebben ook zo iets maar is alweer iets hoger en heb het idee dat elke CM telt. als ik de foto's zie kun je dan ook nog wel redelijk zitten.
Fred4130
Mijn Weidemann 1015 is inclusief de beugel al 175 hoog en als ik er op zit steekt mijn kop er dik 10 a 12 cm bovenuit. Dit was de kleinste Weidemann minishovel van rond 1997. Continue met de kop voorover zitten wordt je niet blij van kan ik je verzekeren. Dit een paar keer gedaan bij een klant van me , maar ben er mee gestopt. Een paar keer veel gewicht voor in de bak of vork en je zit met je kop tegen het plafond. Niet prettig 😏. Zou dus voor een bobcat, avant o.i.d. gaan.
Fred4130
Dat ging dus 2x , niet nodig . Waar is de verwijder knop?
johndeere6230
Wat wil je er mee gaan doen, uitmesten en pakken kuil mee binnen zetten? Dan zou je eventueel nog naar het kleinste model giant kunnen kijken, die zonder kont. Beugel eraf halen en dan ben je wel lager dan die 1.90. Zithoogte is 1 m, dus zou je bij jezelf moeten nameten hoe groot je bovenlichaam is.

tobroco-giant.com/producten/wielladers/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden voorlader , shovel , uitmesten , schuiven , stal , schapen , voer , rolbeugel en Minishovel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
22
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
1.539