Illustratie van:
21

John Deere 6220 - Haperende left hand reverser

Hallo, ik heb een John Deere 6220 van bouwjaar 2002 met de PQ+ bak.
Deze heeft nog de originele vooruit/achteruitpook waarmee die in 2002 geleverd is.
Enkele jaren later kwam er een verbeterde versie van dat pookje en ben ik nog gebeld door de dealer of ik ook die nieuwe versie wou (als modificatie/terugroepactie/coulance of hoe je het ook wilt noemen voor de helft van de normale prijs).
Dat heb ik toen niet gedaan, omdat ik toen de oude versie fijner vond werken.
Ik heb dus de gok genomen en dat ging best goed, hij begint nu jaaaren later pas een klein beetje te haperen.

Wie heeft er ervaring met die pookjes?
Kan ik er nog jaren mee doorrijden of is de kans heel groot dat ik binnenkort plotseling helemaal stil sta?
Valt er iets aan te doen of wordt het een ritje dealer voor een (duur) nieuw pookje?

Ik zag online ook gebruikte te koop van het oude type, die ik nu dus ook heb.
Ik vermoedt dat dat gedemonteerde zijn van trekkers van eigenaren die wel mee hebben gedaan aan de terugroepactie, en dus al snel 15 tot 20 jaar oud.
Zou dat een goede optie zijn?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

De originele pook van bouwjaar 2002

(klik om te vergroten)

De nieuwe versie

Reacties

Ik heb die oude schakelaar ook in mn 6320, maar doet het nog best. Heel soms hapert die effe direct na het starten, naar verder eigenlijk niet.
Ik denk dat die nieuwe wel fijner zal zijn, zoiets zur in mn 6420, maar voor mij geen reden om te veranderen.
@JD3010 de trekker wou een paar keer niet achteruit.
Ik had me er al bij neergelegd dat ik een nieuwe zou moeten halen, dus dan word ik wat makkelijker met de oude pook (hij moet er toch af) en als ik dan wat lomper aan het pookje loop te roppen doet hij het wel weer.....

Soms krijg ik ook wel eens de indruk dat het haperen iets vaker voorkomt als de trekker wat langer stil heeft gestaan.
Zou het pookje gevoelig zijn voor iets te krap stroom?
Zomaar een gokje, ik heb geen idee hoe dat ding werkt van binnen met dat 'klikken" om hem in vooruit of achteruit vast te laten staan.
@hobbyboer Ik denk dat er toch iets van een magneet in zit , wat als je de trekker stilzet, valt de hendel terug in neutraal.
@hobbyboer Pookje is gevoelig voor weinig stroom. Ik heb eens met een trekker gereden met een kapotte dynamo en de vooruit achteruit was toen het eerste wat er mee stopte.
+4
@JD3010 Bij het oude type gaat hij mooi in de neutraal als je de groepenhendel in de P trekt. Bij de nieuwe krijg je gepiep om de oren.
@ford8630power

Bij de nieuwe R6 ook weer.
@ford8630power dat doet mijn 6320 niet maar die heeft het nieuwe type handel.
+1
Onze 7710 heeft de Zelfde pook als jou. Als je door een gat hobbelt springt die er ook wel eens uit. Volgens mij zat er midden onder de Trekker ook een relais of schakelaar met draad. Zit onder een kapje die je er eerst af moet draaien. Meestal is die ook goed smerig en vet. Als die geen goed contact maakt springt die ook uit de versnelling. Weet niet of de 20 serie ook zo iets heeft.
+1
@JD 6110

Klopt zit bij onze 6610 ook zo, jaren geleden hebben we er ook problemen mee gehad en is de reverser vervangen voor de nieuwe variant en is er ook bij dat stekkertje gekeken indd durf niet te zeggen of dat toen ook vervangen is.
Bedoel je dat die soms niet in de voorruit wil? Dat hebben wij wel eens, keertje achteruit en doet het weer.
Als je 'm toch wil vervangen, zou ik hier eens kijken:
nl.bartsparts.com/products/john-deere-al165509/
@Kubota Die zag ik ook al.
Het prijsverschil is wel heel groot, is dat dan wel een nieuw onderdeel, vroeg ik mij af.
In spanje hebben ze toch ook gewoon google om de nieuwprijs op te zoeken om er vervolgen een beetje onder te gaan zitten als je dat onderdeel snel kwijt wilt.
@hobbyboer bij koop van der wal dan ? Of meindertsma agri parts?
+1
@hobbyboer Je zou ook nog even naar de zekering kunnen kijken of die goed contact maakt. Cor heeft bij mijn buurman eens in 5 minuten een 6220 "gerepareerd" door de zekering goed te laten contacten. Dit na een dag zoeken en monteren van nieuwe omkeerhendel door andere dealer.
@spotmelker ben ik benieuwd waar die zekering dan zit. ? Staat er nog een naam bij achter op de kap ?
@JD 6110 dat weet ik zo niet, heb zelf een ouder type. De bewuste monteur is chef werkplaats bij Koop v/d Wal.
@hobbyboer Bij BartsParts is het altijd allemaal nieuw spul. Heb er al vele onderdelen besteld voor mijn Fendt, vaak voor spotprijzen vergeleken met wat het bij de dealer kosten moet. Als het nog leverbaar was bij een dealer. Vooral de onderdelen van de oudere typen trekkers zijn bij Barts vaak veel goedkoper, de aangesloten bedrijven willen graag van de oude voorraad af om plek te maken voor nieuwe/recente onderdelen, daarom is de prijs vaak vele malen lager. 😉 Zo kun je nog eens wat leuks kopen. 😁 Levering laat soms wel iets langer op zich wachten, maar is voor mij nooit een probleem geweest. Heb altijd alles ontvangen en ben nooit teleurgesteld dat het 2e hands troep bleek. Altijd alles nieuw in de ovp met Fendt of Agco erop. 😉
+1
@RobVolvo

zo is het net. werkt mooi op die manier.
+2
@hobbyboer

die hendel 2de hands kopen is 90% meuk van een ander kopen. die hendel zelf vervangen voor nieuwe type kan wel, maar met name bij de eerdere 20 serie moet je adressen veranderen. anders zal je nieuwe type hendel niet gaan werken.

Maar soms kan het ook heel goed een ander probleem zijn. kan eventueel een spoel zijn. maar ook kapotte veertjes in je schakeldeksel onder de bak. of een kabelbreuk in de kabelboom is ook niet onmogelijk. dus je moet er wel zeker van zijn dat je hendel kapot is. of het risico willen lopen dat je wat vervangt en geld uit geeft en er niks mee oplost. Dat zou jammer zijn. kans is wel groot dat het de hendel is. maar 100% is het niet.

Ik zou er dus mee naar de dealer gaan.
+1
Kwam het niet door dat je op zondag aan het werk was?
Wij hebben dit pookje ook. Bij ons was er een druk sensor stuk wat het pookje naar zijn neutraal liet vallen. Sensor zit onder de trekker net bij de achter as.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6220 en hebben de trefwoorden john deere , ervaring , trekkers , bak , type , bouwjaar en terugroepactie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!