Illustratie van:
27

Fiat 1300 - Weet er iemand van jullie een Fiat 1300 te koop staan ik ben op zoek naar zo een mag wat werk aan zijn dat is geen probleem en als je een

Weet er iemand van jullie een Fiat 1300 te koop staan ik ben op zoek naar zo een mag wat werk aan zijn dat is geen probleem en als je een wit staan laat maar weten

Deel dit topic

Reacties

@Fendt926Driver Ja dat ziet er goed uit al
@Fendt926Driver Is inderdaad zoiets wat @Stefk vraagt. Alleen vraag ik mij af waarom dat ding APK-gekeurd is. Als het een Nederlandse trekker is, kon daar vorig jaar gewoon een kenteken voor aangevraagd worden. Wil de verkoper daarmee misschien de aandacht afleiden?
En is 5000 uur niet erg weinig voor een trekker van 1975? Da's net 100 uur per jaar.
Mijn conclusie dus: bekijk hem met gepaste achterdocht.
+2
@roscho ik denk dat hij dit jaar gekeurd is bij de rdw, en niet via de eenvoudige registratie
Foto is ook bijdragen gemaakt als ik t zie
+1
@roscho precies die uren, bij zulke trekkers komt 15000 eerder dan 5000, goed inspecteren
@roscho Inderdaad met gepaste aandacht bekijken. Dit was in 1975 een echte loonwerkerstrekker, of voor een grote akkerbouwer. Die maakten echt wel meer als 100 draaiuren per jaar.
Adres van de verkoper is ook bijzonder, midden in het bos, toevallig pas geleden nog daar in die straat geweest bij de manage en zou ik langs het genoemde adres gekomen moeten zijn, maar een trekker handelaar is mij daar niet opgevallen. Hij bied ook nog een hele rij Fords aan. Ook nooit eerder gehoord of gelezen dat daar een handelaar zit.
+1
@walker1 is een handelaar is nog niet lang bezig.
En haalt de trekkers onder andere uit frankrijk.
pouwerclassictractors.nl/
@Aris v Deelen Dat kan kloppen. Op de website staat een filmpje met hun dieplader, geladen met trekkers. Die rijdt zeker in Frankrijk.
+3
@walker1

Het is dacht ik een TF lid die hem te koop aanbied. Ik kan alleen niet op de naam komen.
+1
@Fast Eddy Kan natuurlijk zijn dat adres zijn woonadres is en de trekkers elders staan. Op 1 foto is een steenfabriek te zien, die is daar wel vlakbij. Valt me verder op dat de meeste foto's er zomers uit zien, dus geen recente foto's.
Maar goed, ik geef alleen aan dat men wel moet opletten, ik beweer nergens dat het een duister zaakje is, evengoed is de opmerking dat het een TF'er is, ook geen garantie voor een 100% veilige aankoop.
Ik rij er binnenkort nog wel een keer langs, kom geregeld over de A50 daar.
+6
@walker1 Beweren doe je het niet maar suggereert het zeer zeker. Jammer als je het mij vraagt. Niet iedereen heeft een mooi pand of ruimte bij huis. Wij hebben eerder ook een opslag verderop gehad omdat we thuis geen ruimte hadden. Dan correspondeerde het adres niet met de locatie op de foto. Doet aan de handel geen afbreuk! Die uren zegt na mijn idee niet veel. Er zijn in het verleden ook boeren zat geweest die net voor het stoppen nog een nieuwe trekker kochten en hem nooit goed hebben gebruikt……. Gewoon gaan kijken bij z’n trekker. Met de verkoper in gesprek en dan krijg je er vanzelf een idee van inplaats van zo iets op een forum doen suggereren op plaatselijke bekendheid!
+1
@TomH ik ben gewoon voorzichtig. Op marktplaats is hij ook nog niet zo lang actief. Bij zijn website ook wel wat twijfels en er staan wel meer trekkers bij met (erg) weinig uren. Ik beweer of suggereer niks, maar mij vallen gewoon een aantal zaken op.
+1
@TomH Alle dingen die genoemd zijn, willen niet zeggen dat het hier om een frauduleus bedrijf gaat, maar het zijn zaken die afwijkend zijn. En bij alles wat afwijkt in de handel is het goed om er een verklaring voor te zoeken.
Intussen hebben we uitgevogeld:
- Veel van de verkochte trekkers komen uit Frankrijk. Dat zal ook de reden zijn voor een technische RDW-keuring.
- Bedrijf is gevestigd in of bij een oude steenfabriek
- Het is een beginnend bedrijf
- De aangeboden trekker heeft relatief erg weinig uren.
- "Zomerse" foto's. Hier gaat het blad van de bomen in november, de trekkers staan er dus al minstens zo lang. Enkele foto's trouwens van een wintersituatie.

Tsja, dit alles zegt natuurlijk nog heel weinig over de aangeboden Fiat...
+4
@roscho Het geen waar het mij om gaat is dat er nu van alles (negatief) gesuggereerd word waar de verkopende partij zich niet tegen kan verweren. En word gedaan op een openbaar forum, dat vind ik jammer. Er worden punten aangedragen die naar mijn idee niet relevant zijn voor die jongens hun handel. Soms is het ook beter duur dan niet te koop.
De prijzen zijn om moment toren hoog. In Nederland ga je simpelweg niet meer van zulk soort handel vinden, dit staat al bij liefhebbers of gaat ook weer naar een liefhebber toe.

Plus dat het me ook geen handel lijkt wat door een liefhebber direct door de telefoon word gekocht.
+3
Quote Reactie van @TomH:
waar de verkopende partij zich niet tegen kan verweren.

De verkopende partij hoeft zich ook niet te verweren. Voor zover ik overzien kan, heb ik geen enkele beschuldiging geuit, ik heb alleen aangegeven dat bij een trekker met zo weinig uren de nodige voorzichtigheid past. Maar als iemand belangstelling heeft voor een van de aangeboden werktuigen, moet hij gewoon gaan kijken.
Ook als bij een ander bedrijf een trekker van bijna 50 jaar oud met 5000 uren zou worden aangeboden, zou ik voorzichtig zijn. Niks tegen dit bedrijf dus.
+2
@walker1

Een beetje checken of het wel een echt bedrijf is. Dat is nooit verkeerd dat doe ik zelf ook. Alleen bij adressen heb ik niet direct achterdocht. Ik heb mijn trekker en materiaal ook ergens anders staan.
Kijk eens op leboncoin Frankrijk , wel Someca in de zoekbalk ingeven want daar is alles bijna onder de naam Someca geleverd
Wat vinden jullie van die vraag prijs van de trekker die huub laat zien??
Quote Reactie van @jehan:
vraag prijs van de trekker

Voor een trekker van bijna 50 jaar oud is die natuurlijk ontzettend hoog, maar alle prijzen van gebruikt materiaal zijn dat. Ik zie dat voor soortgelijke trekkers als mijn Schlüter (ook van '75, 100 pk) soms meer dan 25000 wordt gevraagd. Het schijnt een teken van de tijd te zijn, misschien wel omdat steeds meer boeren slecht overweg kunnen met de geavanceerde techniek die je in moderne trekkers vindt en die dus teruggrijpen naar ouder materiaal.
@jehan Is wel aardig geld voor een standaard 1300, een 1300 dt super is behoorlijk gewilder in de handel. Maar het is wel een mooie strakke trekker.
+1
@fiattopper ik dacht ook al hier mag best een paar duizend euro af
@jehan
Zou die bij bv Mark de Bresser goedkoper zijn geweest ? Vindt het zelf op het oog nog een zeer strakke trekker , vermoedelijk wel meer gelopen dan 5000 uur , maar als je zoiets zoekt zou ik zeker gaan kijken , hij heeft het materiaal wel netjes voor elkaar , als je iets wilt moet je ook over de prijs heen kunnen stappen , die paar duizend ben je over een paar jaar ook wel weer vergeten .
+5
@Raben jij doet ook in handel denk ik nu. of heb ik dat verkeerd die laatste zin van je reactie is een zin van die een handelaar zou zeggen
+3
@Fast Eddy Trekkers staan in ieder geval gewoon in NL. Een handelaar is geen veeboer en hoeft natuurlijk niet bij zijn bedrijf te wonen. Kan ook zijn dat het stipje bij google maps niet helemaal goed staat, het staat in ieder geval wel op de weg in de buurt van die steenfabriek.
Hoe dan ook en bij welke handelaar dan ook, ga de trekker goed bekijken en maak een proefrit.
+2
@walker1

Zo is dat. Een proefrit geeft vaak de meeste antwoorden op al je vragen.
+2
@Fast Eddy echt wel ja. Als je weet waar je op moet letten heb je gelijk in de gaten wat er aan zo,n trekker mankeerd. Weet je ook gelijk of het een goede basis is om op te knappen ( of niet) .
Zelf let ik er ook op hoe het plaatwerk is, eventuele lekkages. Of de verlichting het doet. En ook of de motor wel genoeg compressie heeft( makkelijk starten).
+2
@walker1 helemaal met je eens. Goed bekijken inderdaad. Soms is goed luisteren ook wel handig. M,n maatje hoort gelijk of de kleppen goed afgesteld staan , of dat het aandacht nodig heeft.( zelf hoor ik slecht helaas
  • ☹️☹️☹️☹️☹️) ook andere dingen wat er aan mankeerd , hij hoort het!!!!
    Klopt ook nog wat ie dan zegt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 1300 en hebben de trefwoorden fiat , wit , fiat 1300 en te koop staan geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
27
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
1.251