12

Heeft iemand ervaring met Lindemann oil system cleaner?

In NL verdeeld door DPP. Doet het product wat de product pagina zegt?

Heeft iemand ervaring met het gebruik van Lindeman oil system cleaner? Of een ander merk? Mijn Fendt 309 LSA, bouwjaar 1983 heeft wat onderdruk. Wanneer je de peilstok er uit trekt, spat er olie uit. Omdat de trekker al lang niet meer aan het echte werk toekomt, is zo'n reiniging misschien wel een hulp? Ik gebruik de tractor voor rondritten en en af en toe een klusje: weidebloter, kliefmachine. De tractor heeft 6 800 u. De vorige eigenaar was 82 jr. en gebruikte hem nauwelijks.

Deel dit topic

Reacties

Ik zou hem gewoon een keer bij een bevriende boer voor de mestmixer goed laten werken.
@case 745 xl Dat kan een aanrader zijn. Vooraf wel goed controleren; vooral koeling.
@Kluiszicht
Spetteren uit de peilstok is niet direct een teken van compressie verlies. Als de peilstok aan de rechterkant van de motor zit zal de krukas oliespetters door de peilstok opening naar buiten slingeren.
@Klein Rot Bedankt alvast voor deze informatie. De peilstok zit inderdaad aan de rechterzijde (gezien vanaf de bestuurderszitting). Wanneer de tractor stationair staat de draaien produceert die toch wel wat blauwe rook. Zou dat liever niet zien. Maar ik heb te weinig werk voor de aankoop van een nieuwe tractor. Heb het wel al ernstig overwogen maar de kostprijs houdt mij voorlopig tegen.
@Kluiszicht wat al gechreven is een keer zwaar laten werken kan afdoende zijn is mijn ervaring succes
Is ook een trekker van ruim 40 jaar oud, ik had er niet te veel tovermiddelen in gegooid🙈
+1
Ik zou er zeker geen lapmiddel in gooien.
Waarschijnlijk zit er roetvorming aan je zuiger veren. Dagje goed losbranden kan helpen. Bijvoorbeeld mestmixer. Of zwaar werk op land cultiveren of iets dergelijks.
Na contact met de firma (Dutch performance products). Gezien de 'leeftijd' van de tractor raadden ze mij Lindeman Oil System Cleaner af. Zij gaven als alternatief Lindemann Worn Engine Treatment (Lindemann Worn Engine Treatment is speciaal ontwikkeld voor oudere motoren die al wat slijtage vertonen. Deze unieke formule heeft het doel om olieverbruik te verminderen en de compressie te verhogen. De samenstelling is op basis van grote teflon moleculen, die zorgen voor een betere compressie, en die verdere slijtage voorkomen.) Wat ik daarna ook bestelde. Ik bestelde tevens de Lindemann Service Cleaner Diesel als brandstof additief. In combinatie met wat extra arbeid zal dit wellicht enig effect geven.
Dank voor alle reacties.
+1
@Kluiszicht

Ik weet niet of er ook eennonderhoudsboekje meegekomen is.

Maar ze die mwm blokjes zijn ook gevoelig voor klepspeling.(volgens de monteurs bij ons elke 1500 uur doen) Verse olie en filters erop en door een goed bekende monteur laten weer netjes laten afstellen.

Heeft de meeste blauwe damp bij de onze met nogal flink wat meer uren aardig opgelost👍
+2
@Kluiszicht

Ik denk dat je goedkoper uit was geweest met een dagje mest mixen of waterrem. Je kan beter de oorzaak verhelpen dan de klachten onderdrukken.
+1
@Fast Eddy Goede kwaliteit olie wil ook weleens helpen.
+1
@Kluiszicht het blijft een lapmiddel.
Die veel geld kost. En het eigenlijk niet oplost.
Maar goed het is jouw trekker en jouw portemonnee.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden olie , trekker , fendt , tractor , ervaring , bouwjaar , weidebloter , peilstok en oil system cleaner geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
1.050