Illustratie van:
6

Ford 5610 - Ventilator werkt niet

Bij mijn ford 5610 gen 1 werkt de ventilator niet. Ik heb van de zomer van alles doorgemeten en alles leek goed. Ik heb nu de ventilator gedemonteerd en rechtstreeks stroom gegeven en dan werkt hij wel goed. Wat is nu verstandig? De regelknop vervangen? Ik ben verder niet heel bekend met elektrische schema's.

Alvast bedankt,

Mvg

Deel dit topic

Reacties

Rechtstreeks stroom gegeven vanaf de accu?
@Pieter Buren Ja, klopt
+1
@bluepower12 kun je de kachel ook stroom geven via de draden in de cabine zonder de regelknop? Zo kun je uitsluiten of de regelknop kapot is. Anders zit het ergens in de bedrading.
+2
Nogmaals meten.
Kijken of er spanning aankomt op de schakelaar. En als je deze verdraait of er spanning op een andere pen komt te staan.
Als dit beide goed is dan kan de kachelweerstand kapot zijn.
Kijk ook goed de massa van de ventilator goed is.
@nhmonteur bedankt. massa heb ik al gecheckt. Ik kan dan gewoon sleutel op contact zetten en dan de regelknop doormeten? Waar zit de kachelweerstand? En als die stuk is zou hij het op vol vermogen nog wel moeten doen toch?
+1
Dan is haast vrijwel zeker je ventilator weerstand kapot, deze zorgt ervoor dat je meerdere snelheden van de waaier hebt. Vaak komt dit voort uit dat de motor te zwaar draait, waardoor je weerstand op een gegeven moment doorbrandt. Ik zie nu de reactie van @nhmonteur, eerst inderdaad even meten of je schakelaar wel spanning doorlaat. 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5610 en hebben de trefwoorden zomer , ford , kapot , gedemonteerd , stroom , ventilator en ford 5610 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0