Illustratie van:
1

Hinomoto C 174 - Olielekkage achteras, repareren en bijvullen

Hallo tractorfans,

Ik heb een kleine olielekkage in de achterbrug van mijn Hinomoto C144 mini-tractor. Ik heb nog niet precies ontdekt waar, maar daar ga ik vast achter komen.

Mijn vragen zijn eigenlijk heel eenvoudig. Volgens mij heb ik de aftapdop gevonden, die zit volgens mij onder de werktuig-aandrijfas. Wat ik nog niet gevonden heb is de bijvuldop. Kortom:
- Weet iemand toevallig waar ik olie kan bijvullen?
- Wat is goede olie om te gebruiken? 75W90?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Die olie lijkt uit het remtrommeltje te komen. Binnenin zit een as die uit de bak komt, waarschijnlijk heeft die een lekke keerring.
Ik heb dat zelf nog nooit los gehad. Het lijkt me een kwestie van wiel eraf, trommeltje open draaien en dan kijken wat je tegen komt. Olie in de rem helpt niet voor de werking van de rem. Heb je misschien al gemerkt dat rechts minder goed remt?
Als je de peilstok, net voor de stoel, eruit trekt, krijg je een indruk van de olie. Die moet zowel voor een differentieel (hypoidvertanding) als voor de hydrauliek bruikbaar zijn. Bij mij is het een blanke, vrij dunne olie, maar ik weet niet wat precies, die olie is al jaren op peil en daar is nog nooit iets aan gebeurd. Als je een klein beetje van de olie meeneemt naar de verkoper, dan kan die meestal wel zien wat het is.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hinomoto C 174 en hebben de trefwoorden olie , Repareren , achterbrug , bijvullen en achteras geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0