Illustratie van:
13

Lely Lotus 300 combi - Ervaring

Hallo allemaal, ik zat me van de week te verdiepen in een lely lotus 300 combi. Zijn er hier mensen die er ervaring mee hebben ? Als ik er 1 aan zou kopen zal die voornamelijk voor het harken gebruikt worden. Schudder heb ik een 4 elements

Deel dit topic

Reacties

+2
Voor het harken zou ik dan een andere machine zoeken. Daar zijn ze echt niet geschikt voor. Des te langer en zwaarder het gewas is, des te beter komt de schud kwaliteit van de machine naar boven. Maar dat zoek jij niet. Een oude kombi machine die nou net andersom werkte. Dus matig schudden en perfect kunnen harken was de PZ super strela. Oftewel de ds5000
@langeslagdiesel dank je wel voor de tip! Hadt die pz super strela nooit gezien maar heb hem effe opgezocht op YouTube. Lijkt zeker mooi te harken.
+1
@hobbyist mf 35 voorwaarde voor goed harkwerk van de ds5000 is dat de tanden echt glad moeten zijn. Dus als er roest op de tanden zit. Of een knip rand op een nieuwe tand uit de fabriek. Glad maken!! Of eerst er mee gaan schudden. Dan harken ze perfect met gematigde toeren. Als je klaar bent ff een vette poetsdoek langs de tanden, en ze blijven glad. Doe je dat niet, begin er dan ook niet aan. Dan zijn het machines met teleurstellende resultaten.
+1
@langeslagdiesel Inderdaad. Ik weet nog wel toen wij thuis in NL de PZ Super Strela hadden vervangen door een Leley Lotus 600 Combi, vergeleken met de PZ was het harken een drama. Daar is toen speciaal iets anders voor gekomen.
Iets waar m'n vader waarschijnlijk niet aan had gedacht bij de koop was dat je de Lely telkens op moest tillen in bochten waar we met de Super Strela gewend waren dat je bochten kon maken. Die Super Strela was best wel super.
@ronald73 ik heb er ook hele goede ervaringen me qua harken. Zeker als je voor de kleine pakjes pers uit moest.
+1
Ik ben zelf nooit zo'n fan van die combimachines, en als je toch al een echte schudder heb kan je naar mijn idee net zo goed ook een echt hark er bij kopen.
@Quintto heb zelf wel een 'echte' hark maar lijkt me wel makkelijk met midden afleg. Hoeft ook niet zo breed te zijn want heb vaak een zware snede en de pick-up van een midibalenpers is niet zo breed.
@hobbyist mf 35 die combi machines is vaak van beide net niet. En eenvte smalle picup van een midipers. Van mijn midi persen zijn ze gewoon 1.8 meter
@case 745 xl zijn die picup 's altijd die breedte? Bij mij komt namelijk het zelfde merk pers als jij heb. Meende dat die smaller is maar kan het mis hebben
@hobbyist mf 35 als dat een criap is is die 180 cm. Ik pak ook wierzen van een krone 900 hark
+1
Heb ook een lotus 300. Gebruik de hark functie wel om de greppel en slootkant hooi vrij te krijgen. Zet dan bij een element de tanden op harken. Maar een wiers wil bijna niet. Hij gooit zo nu en dan plukken hooi weg.
@fendt2 doe je er alleen mee schudden ? Hadt er iets de hoop op dat het wel zou werken maar niet dus. Bedankt.
+1
Als schudder werkt hij super maar in de hark functie is het resultaat heel matig. Zelfs met verlaagd toerental en de tanden in de harkfunctie. Als hij heel vlak wordt afgesteld ( wielen) dan gaat het redelijk.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lely Lotus 300 en hebben de trefwoorden schudder , lely , harken , Lely lotus , kopen , ervaring en lotus geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
818