Illustratie van:
13

Case IH Quantum 95N - Aftakas achteraan gaat niet

Aftakas achteraan werkt niet. Zou hydraulisch moeten inschakelen maar werkt niet. Iemand een idee of het systeem apart te ontluchten of te testen is ?

Deel dit topic

Reacties

+1
Of de keuzehendel voor de toeren staat neutraal, of de keuze hendel voor motor of rijafhankelijk staat niet goed, of de kabel van de inschakelhendel zit te los, is er af of is gebroken.
Kabel kan je achter de kap onder het dashbaord zien. En aan de rechterkant onder de cabine ter hoogte van het gaspedaal.
@nhmonteur
Bedankt alweer voor de reactie. Kabel zit goed, hendel achteraan om toerental te kiezen staat ook goed. Vrees alleen dat ik geen druk heb op de olie. Merk ook nu pas dat de liftspanners en de hoogteverstelling van de liftarm niet werken.
@guy-haubrechts en werkt je besturing nog wel? De aftakas krijgt zijn olie van de retour van de stuurmotor.
@nhmonteur
Besturing werkt. Foutcode 3916 : pressure relief valve Max open time.
Ook 14001 : sensor snelheid Aftakas nok.
Zou de sensor de reden kunnen zijn ?
+1
@guy-haubrechts 3916 heeft te maken met de motor. ook code 14001 kan er niet voor zorgen dat je aftakas niet meer inischakeld.
Verwacht toch dat er iets in je lage druk systeem aan de hand is. Je zou deze eens moeten nameten. Moet rond de 16 a 17 Bar zijn
@nhmonteur
Druk zit goed. Heb de leiding van de bediening die achteraan de blok ingaat los gedaan en de aftakas opgezet. Alleen bij het weer naar beneden laten van de hendel komt er wat olie uit. Bij optrekken hendel komt er geen olie.
@guy-haubrechts ik snap dit even niet.
Als het goed is zit er rechtsvoor onder de cabine de inschakeling van de aftakas.
Door de hendel van de aftakas te bedienen gaat er een schuif verplaatst worden. Deze zorgt ervoor dat er oliedruk naar een cilindertje gaat. Dit cilindertje kom uit en bedient de hevel voor de koppeling.
Als je de slang naar het cilinder los haalt en he zou de aftakas inschakelen, dan zou daar volle mep olie uit moeten komen.
Als dit zo is, en je ziet ook het cilindertje bewegen bij inschakelen, en de keuzehendels staan goed dan moet de aftakas gaan draaien. Is dit niet zo dan zit er iets in de drukgroep niet goed.
@nhmonteur
Klopt. Ik heb maar beetje olie bij terug loslaten van hendel. En toch ongeveer 20 bar druk. Gek is wel dat de liftarm en de liftspanners ook niet gaan. Twijfel dus toch aan de pomp. Zit dit allemaal samen op de kleine pomp ? De andere olie aansluitingen gaan wel nog.
@nhmonteur probleem gevonden : achteraan in brug was bediening van keuzehendel uit de gaffel.
Probleem nu na samenstellen is dat de trekker niet meer in achteruit gaat. Foutcode 2411 & 2062 en 2063 als ik hem in achter zet ?
+1
@guy-haubrechts links achterop de transmissie zit een potentiometer. Deze ziet of de transmissie in voor of achteruit staat. Deze wel aangesloten? Of misschien verkeerd gemonteerd.
Deze 3 foutcodes hebben allemaal met die potentiometer te maken
@nhmonteur heb deze gevonden en open gedaan. Heb je een idee hoe het asje moet staan. Ik kan dit asje voorruit en achteruit duwen en een kwart slag draaien ?
@guy-haubrechts dat voor en achteruit duwen zou een klein stukje mogen. Het draaien mag niet. Dit asje zit aan de gaffel vast van de voor/achteruit synchro. Dus waarschijnlijk zit er toch iets niet goed binnenin
+1
@nhmonteur
Klopt, deze zat ook niet meer op zijn plaats. Maar via deksel aan andere kant kon ik er goed bij. Alles steekt nu in elkaar en werkt. Bedankt !

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH Quantum 95N en hebben de trefwoorden case , aftakas , case ih , testen , hydraulisch en ontluchten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
903