Veenhuis injecteur snel verstopt.

Beste,

De verdeler is snel verstopt als er aan zomerstalvoedering gedaan wordt.

Hij gaat vooral dichtzitten tussen de slijtplaat en de 'verdeelmolen'. Er zit namelijk ruimte tussen. 10 mm ongeveer. Nou lijkt me dat de oorzaak. Want het zit altijd alleen maar daar opgehoopt. Ik zag ook dat de slijtplaat erin vast gelast zit dat lijkt me ook niet de juiste manier.

Iemand hier ervaring mee of tips om dit beter te laten werken ? Ik snap zelf ook niet goed hoe die ruimte is ontstaan. Of dat hoort.

Stalvoeren is natuurlijk lang geleden maar ga er nog vanuit dat er wat gras in de put zit. En voor toekomst stalvoeren.

Aan een snijfilter ga ik niet beginnen.

Betreft een veenhuis euroject 350 injecteur.

Alvast bedankt.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

2850Johndeere6R
Bij mijn weten hoort de slijtplaat koud op de bodem van de molen vast gebouwd te zitten met een aantal conische inbusbouten. Zoals deze er in gemonteerd is komt er inderdaad mest en vuil onder te zitten en rot je molen bodem er als de bliksem uit lijkt mij.
casejxu115
@2850Johndeere6R Ja maar het is ook niet dat hier een extra plaat onder moet toch ?
In het midden ligt deze plaat wel koud op het andere deel.
2850Johndeere6R
@casejxu115 Kun je een foto plaatsen van de gehele verdeelmolen als hij open is? kunnen we ook zien hoe je snijplaat met messen erin gemonteerd is.
Ik zelf heb een Joskin bemester en bij mij ligt de slijtplaat direct vast gebout op de bodem van de verdeel molen en daar zit geen ruimte tussen.
2850Johndeere6R

(klik om te vergroten)

Zo zit het bij mij
blauwe tractor
😀
Derkmax
Kan het zo niet helemaal goed zien, maar het lijkt mel of de messen onder de snijplaat zitten ipv er bovenop.
In ieder geval gaat dit niet werken. De hele rommel los en opnieuw opbouwen.
Mikkell
Waarom geen snijfilter, ik wil niet zonder eigenlijk zo'n snijkast is 3 keer zo makkelijk om schoon te maken als constant de hele verdeelpot leeg plukken, daar word je na een tijdje erg moe van.
+2
De MF man
@Mikkell ik snap best dat hij zo'n filter niet wil, hoop weerstand en bij een goede verdeler heb je hem helemaal niet nodig, tenzij je alle zooi ik de put gooit
Mikkell
@De MF man Dat is ook waar, maar vind het zelf wel handig.
+4
fan van trekkers
Zo moet de snijmolen afgesteld worden bij een ecoject. Ik neem aan dat jij dezefde molen hebt. Als de molen goed afgesteld staat en de slijtdelen zijn nieuw, zit hij eigenlijk nooit dicht. Tenzij er een stuk ijzer in komt natuurlijk 😉

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
casejxu115

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden mest , veenhuis , gras , zomerstalvoedering , stalvoeren , poep , ervaring , toekomst , put en Gras in geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0