Illustratie van:
10

Kubota B7001 - Aansluiten trekhaakstekker

Ik heb een Kubota B7001 (met kenteken) en wil daarmee de weg op met de aanhanger er achter. Op de tractor zitten koplampen en knipperlichten. Kan ik op de bestaande elektra-installatie een trekhaakstekker aansluiten?

Deel dit topic

Reacties

Ja dat kan gewoon.
Je kunt de kabels voor de 7 polige stekker van de zekeringskast halen. Maar ook van het linker achterlicht rem knipperlicht en verlichting en massa
En rechts achterlicht knipperlicht en verlichting en massa.
@Fendt926Driver Dank je. Dan zal ik eerst zowel links als rechts een achterlicht, een remlicht en een remlichtschakelaar moeten monteren. Die zitten er nu niet op.
@MathieuB loopt daar wel een kabel naar toe dan?
Dan kun je die kabel in de stekkerdoos monteren en aan de achterkant voor links en rechts appart de draad er bijin maken en naar de spatborden leiden
@Fendt926Driver naar achteren loopt alleen een draadje voor de knipperlichten/richtingaanwijzer. Die kan ik al wel gebruiken.
@MathieuB en een remlicht schakelaartje met een veer aan kun je zo achter het rempedaal onder het platvorm vastmaken.
En de veer aan de pedalen en stroom erop en je remlichten gaan branden als je het pedaal in trapt
@MathieuB
Hier is uitleg over het aansluiten van de verschillende typen stekkers kampeersupport.nl/services/…
+1
@Fendt926Driver ik heb een B7100 en bij mij zit er standaard een vierkante contrastekker onder de zitting. Hier zit een rubber kapje op. Daar kun je uitstekend op aansluiten.
Dat kan mits de schakelaars ook zwaar genoeg zijn, bij teveel ampère kan die door branden
Op mijn Kubota zit niet zo’n contrastekker. Vroeg me ook volgende af: Op mijn Kubota zit de verlichting op een 5 ampère zekering. Daarop zitten nu alleen de koplampen. Als daaraan ook gekoppeld worden de achter- en remlichten van de tractor en ook nog eens de verlichting van de aanhanger, is dat niet teveel voor die zekering? De richtingaanwijzers zitten op een zekering van 3 ampère.
Bedankt voor de goede tips. Het is me gelukt om remlichten te monteren en aan te sluiten en ook de trekhaakstekker. Omdat mijn aanhanger ook verlichting aan de zijkanten heeft, heb ik een en ander aangesloten via een aparte zekering.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B7001 en hebben de trefwoorden tractor , kubota , aansluiten en aanhanger geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0