Ingaande as deutz 8006

De spie banen op de ingaande as zijn na 45 jaar dienst versleten. Op internet een setje nieuwe gekocht, maar nu blijkt dat er een andere vertanding is. Degene die ik gekocht heb heeft 24 en 28 tanden. Degene die ik uit de bak gehaald heb is 22 en 26 tands.
Wie weet waar die te verkrijgen zijn. Kan ze ook na laten maken, maar dat duurt me te lang.
Mvg wim

Deel dit topic

Reacties

mf 6150
Al op ebay kleinanzeigen gekeken?
willemk
@mf 6150 ja maar daar zie ik alleen die 24 28 vertanding
jo845xl
Ik heb bij mijne 1455 gewoon die spiebanen laten oplassen ( met een speciaal legering , wat weet ik niet ) en dan laten bijslijpen .
sjonnies
@InsaneNL heeft de oplossing
+2
InsaneNL
@sjonnies jup, kijk maar eens op mijn profiel, staan wel foto's van hoe ik het opgelost heb. Je neemt een Cardan as van de vrachtwagen, daar zaag je het schuif stuk af, de buiten vertanding draai je uit zodat die over je oude splines past en dan las je hem vast. Daarna zaag je de kop van de price as, en daar zet je de binnen vertanding van het schuif stuk weer op, eerst een perspassing maken werkt het mooist.
willemk
Ok, dagje knutselen volgende week. Bedankt voor de tip
schluterman
@willemk of gewoon een nieuwe kopen a €7,500
willemk
@schluterman die ik gekocht heb koste ongeveer 300 euro., maar die paste niet:)
schluterman
@willemk ik heb er een laten maken maar dan moet je veel geduld hebben
goeiedag eem
@schluterman 7500 euro?? Kwam voor deutz een complete set tegen nieuw voor 999 eur, shop.traktorist.de/Hohlwelle--Getriebewelle--Deutz…
InsaneNL
@goeiedag eem 7500 is waarschijnlijk orgineel zf
goeiedag eem
@InsaneNL ja denk het wel
schluterman
@goeiedag eem inderdaad origineel zf
goeiedag eem
@schluterman had persoonlijk dan wel even een anders optie uitgedacht maar het is maar net wat je zelf kan maken natuurlijk (heb zelf een draaibank en freesbank thuis dus dan wordt het al makkelijker)
schluterman
@goeiedag eem het is hem bij zf niet geworden ik heb hem laten namaken
+1
goeiedag eem
@willemk hier een filmpje van hoe het ongeveer werkt, maar let goed op dat je alles strak erop hebt of erop krimpt en dan last, zodat het dlingervrij blijft. Ik heb ergens gerepareerd die ook gelast was maar 5 mm slingerde, dus het is niet even wat aan elkaar beunen, om zo maar te zeggen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden deutz , internet , bak en versleten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN